Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mówicie o tym ? 40 Ohm ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dogon

>AT5000 są bardziej wybiórcze wzgledem wzmacniaczy słuchawkowych anizeli twoje Grado 1.

>Lepiej posłuchaj. Mnie impreza kosztowała po 745$/szt. w przeliczeniu z przesyłką, moze dlatego ze brałem trzy pary.

Dobijasz mnie kompletnie. Gdzie mam posłuchać? Przecież u nas nigdzie nie ma. I jeszcze do tego te trzy pary...

Dogon

Skoro masz już trzy pary, to jedna więcej nie zrobi większej różnicy, tym bardziej, że jest tańsza. Ja bym jeszcze na Twoim miejscu zaryzykował Grado GS1000 z symetrycznym kablem Silver Dragon V2. Pytałem tego kablarza z 6Moons i gotów jest taki zrobić. Myślę, że powinien grać lepiej od standardowego Black Dragona. Cena całości niemała, ale co to dla Ciebie.

A tak wygląda Paradox ze "zdalką" w wersji Extrema.

Ukryta Zawartość

post-6860-100008610 1170297003_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>josef,

dumpery z mikrogumy (takiej jak gruba podkładka pod myszkę:-). Zawsze zmniejszają (podobno) drgania kondka, elininowanie efektu mikrofonowania kondensatorów, to ważne zwłaszcza, że to kondensatory od żarzenia i powielacza lamp.

A wzielismy sie z Bodziem za robotę i druki nam wyszły ładne ..teraz zwiedzam kolejne sklepy..hurtownie z metalami kolorowymi i klece jakas sensowną obudówke domojego dziecięcia:)

Widziałem.. widziałem, bardzo ładne, moze też Bodzia uprzejmie poproszę jak będę robił zmiany we wzmaku, ale to jeszcze trochę. Teraz biorę się za CD:-).

O obudowach nic mi nie mów, ładnie to podsumował Dariusz:-), bo to tak naprawde jest, przed rozmową z fachowcem każdy wydaje się być mistrzem świata. Potem już w realu wychodzą "kwiatki"...

Właśnie jestem świeżo po odsłuchu { zbalansowanego } słuchawkowca Darkula na moich kilku parach słuchawek. Faktycznie jest to doskonałe urządzenia. W porównaniu do znacznie uboższej wersji różnica w dźwięku jest zbyt duża , aby napisać ze gra lepiej.

Będę niebawem mógł porównywać sobie ten wzmacniacz z Melosem mojego kolegi.

Postaram sie zamieścić jakieś zdjęcia i informacje.

Dogon

Kilku parach, ale nie samej Audio-Techniki, jak rozumiem. Napisz, z łaski swojej, coś więcej o użytym systemie i odsłuchowych wrażeniach.

Tymczase Twin.Head ma koło środy dostać Mullardy. Zobaczymy jak to wypadnie, szkoda że bez udziału tej cholernej Audio-Techniki.

AT5000 tez słuchałem, mimo ze są świetne to nadal jeszcze nie wygrane wiec powstrzymam sie z pełną opinią.

Jedyną wadą wzmacniacza darkula jest to ze aby w pełni docenić jego walory należy mieć przekablowane słuchawki. Nie każdy może sobie na to pozwolić.

Prawdę mówiąc trochę sie dziwie darkulowi ze zbyt nisko sobie ceni te wzmacniacze, no ale to jego sprawa.

Z drugiej strony większość miłośników słuchawek ma właśnie te poniżej 1000zł.

Być może do nich głównie kieruje swoja ofertę.

>p.Ryka

Fantastyczne!

Mój nowy nabytek AT5000 [ sztuk dwie ] w dwóch systemach, AKG 601, Grado 60, DT 150, i kilka innych.

Co prawda mój guru ma pewien model słuchawek którego ja nie mam ale może go nakłonię do podmiany.

Zobaczymy.

To teraz napisz jeszcze, jeśli to nie tajemnica, jakie masz systemiki.

A w ogóle, to masz szczęście, że mieszkasz daleko, bo już bym u Ciebie był. Ech, życie! Dwie pary W5000! I gdzie tu sprawiedliwość? Kiedy ja zarobię na jedną? Koniec, od dzisiaj płacicie za recenzje.

Obie pary zsymetryzowałeś?

mam takie nietypowe pytanie - czy nieslyszal ktos moze jakoby audio technica miala wypuscic cos nowego w tym roku ???

jak juz kiedys napisalem - okolo 3 tygodnie temu cena w5000 poleciala z 84000 na 74000 jenow - dlatego bylem podejzliwy czy aby przypadkiem niekoncza produkcji albo cus - a dzisiaj przeczytalem jeszcze strone z 2005 na necie i pisali ze ciekawe co audio technica przygotuje na 45-lecie w 2006 roku ?????

wiem ze bawie sie moze troche w detektywa ale dla mnie to jest podejrzane

Tego rodzaju plotki zawsze krążą. Nikt poza wierchuszką firmy tego nie wie. Coś na 45-lecie wydaje się sensownym oczekiwaniem, ale na 40-lecie były słuchawki za 2 tysięce dolarów i to raczej dla przeciętnego audiofila nie była gratka. Jak będzie tym razem, zobaczymy. Raczej pewne wydają się tylko Sennheisery HD-700 w przyszłym roku, a to w następstwie skutecznej konkurencji ze strony 990 i 880 Bayera oraz 701 AKG. Krążą też słuchy o wznowieniu przez firmę Sennheiser produkcji elektrostatów.

Ukryta Zawartość

okazja jedna na milion ( :( niestety ale tylko dla kogos z usa )

a tak btw dlaczego ktos sprzedaje L3000 moze rzeczywiscie ma wyjsc cos lepszego :))))

Ukryta Zawartość

wykresy spl :

sony-r10

Ukryta Zawartość

ath-L3000

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

>A czy ktoś z Szanownych forumowiczów zauważył, że wzmacniacz Paradoxa to bardzo ładnie wykonana

>kopia Musicala Fidelity V3???

Też mi się tak zdawało, ale zapytany o to Paradox zdecydowanie zaprzeczył. Podobno to tylko tak na pozór wygląda, ale schemat jest inny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.