Skocz do zawartości
IGNORED

Głosniki do komputera

naeblisone

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem z ciekawości te Logitech X-210, w porównaniu z Creative w tej cenie rzeczywiście o wiele lepiej. Bas pudełkowaty (okolice 100-200Hz podbite) ale całkiem nisko schodzi jak na jeden przetwornik 10cm ;-) Na szczęście equalizer w winampie dobrze działa ;-) Reszta pasma łagodna i w zasadzie da się słuchać bez problemu. No i ładniej wyglądają od Creativa ;-)

Ok, spać nie mogę więc z nudów wykleiłem ścianki subwooferka matą bitumiczną (niewiele bo ciężko dojść i część zajęta przez transformator i sporawy wzmacniacz), do środka wsadziłem też dwa rodzaje materiału tłumiącego, efekt jest taki że da się teraz normalnie słuchać bez zatykania otworu BR i choć pewien zakres jest dalej podbity to tak nie przeszkadza bo już rezonansu skrzyneczki nie słychać. Polecam ! Swoją drogą obok głośnika w środku jest jakiś "czujnik" czy coś podobnego, nie wiem co to tam robi, ktoś wie ? Niestety nie mam aparatu żeby pokazać ;-) Szkoda że do wnętrza satelitek nie da się dostać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktoś to widział...??? napewno jakis szajs ale całkiem sympatycznie to wyglada...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) hmmm... tez ciekawe...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) hehehe..... vobis sprzedaje je po 199....... heheh.......

Ukryta Zawartość

a Logitech X-210 kosztuje :

w makro - 160zł

w media markt - 139zł

arest (sklep komputerowy) - 119zł

po paru dniach mogę powiedzieć że one naprawdę niezłe są jak za tą cenę, jednak bezsprzecznie wymagają tej prostej modyfikacji którą wcześniej opisałem ;-) Jedyne co mi obecnie w nich przeszkadza to brak niższej średnicy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - w USA 250 $, w Niemczech 300 Euro katalogowo.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Bose Companion 3 zmieniły moję pojęcie dźwięku z głośników komputerowych - ja nie wiem co w nich gra ale gra i nagłaśniało ponad 50 metrowy salon w Chorzowie.......coś niebywałego...Bose już stoją na moim biurku i pozwalają rozkoszować się muzyką także przy kompie....

Tego trzeba po prostu posłuchać - to niewiarygodne co te głośniki potrafią......dynamika, przestrzeń, powietrze, power, otwartość, szczegółowość.....opis aukcji nie jest przesadzony.....tego trzeba posłuchać....tylko posłuchać, żadne słowa nie oddadzą tego co potrafią te głośniczki, jak bym napisał więcej, to i tak ortodoksyjni audiofile by mnie wyśmiali ;-) Szok...tylko tyle....i aż tyle !

"Opatentowana technologia TrueSpace™ umożliwia uzyskanie szerokiej sceny dźwiękowej z głośników rozstawionych blisko siebie na biurku lub po bokach monitora z płaskim ekranem"

To już wiemy skąd ta przestrzeń ;-)) Teraz trzeba dowiedzieć się jak uzyskać power z jednego 13cm głośnika ;-)

Podłączyłem do kompa ze zwyczają zintegrowaną kartą - to jest najlepsze i słucham sobie Celine Dion w mp 3 192 kb/s i wymiata ! Można też podłączyć zewnętrzne źródło - np. discmana - tak właśnie było w Studiu Hifi w Chorzowie - to kurna gra jak duże kolumny......wysunięty do przodu środek ( zajebisty wokal) i góra szczegółowa ale nie męcząca + nie narzucający się basik z suba....to cholewcia niepojęte jest, ale te maleństwa znikają......powietrze, hektolitry powietrza...nie mogę powiedzieć, ze gra lepiej niż mój duży system, bo nie gra....ale gra cudnie....wręcz niesamowicie......zadziwiająco wiernie......REWOLUCJA !

Podłącza je chyba do gniazdka ;-) Mam katalog Bose z jakiś targów na Politechnice Warszawskiej. No - tam wszystko i z takim własnie zachwytem piszą ;-) Już mi się udziela. A na serio trzeba będzie wypróbować, bo zgodnie z opisem ich główna zaletę (czy jedną z głównych) ma stanowić szeroka scena przy niewielkim rozstawie głośników satelitarnych - a z tym często jest praktyczny problem. Nie z nagłośnieniem dużego pokoju ale własnie małego i w sytuacji, gdy brakuje miejsca na postawienie tradycyjnych głośników.

Mają - a to rzecz dość rzadka w głośnikach do kompa i warta dlatego wspomnienia - możliwość podłączenia dodatkowego źródła.

Wydaje mi się że w nich może być ten sam bajer co w miniwieży PHILIPS WACS700, tam głośniki są blisko siebie i nawet nie można ich rozłączyć, ale jak się stanie na wprost i posłucha to pojawia się całkiem przyjemna przestrzeń choć sztuczna.

Dealer Bose jest tylko w Chorzowie i chyba w Łodzi.....nie jest to sztuczna przestrzeń moim zdaniem.....głośniczki nie sprawdzą sie w niewyt łumionym nowocześnie umeblowanym pokoju - będzie za jasno - "too bright" ;-)) Sub też nie wali do bram piekieł, ale schodzi do ok. 50 hz na ucho, liczy się tu jednak muzykalność i holograficzna przestrzeń przede wszystkim

• 1 rok później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 1000 Euro, najlepsze głośniczki do kompa wg. Stereoplay, ktoś miał styczność ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.