Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki LCD 26 calowy?

piohal

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego, jest telewizja naziemna cyfrowa bądź analogowa.

No cóż ... w Zabrzu na własne oczy widziałem TV kablową cyfrową (bo widzę że słowo "naziemna" Ci uwiera :) ).

2. Jeśli nie lubisz zumowania, to wiesz jak mały będzie telewizyjny obraz "niby 16:9" na ekranie 26-calowym ? Pewnie z 18 cali.

Wycinek 4:3 z ekranu 16:9 26" to jakieś ~21,24" jak nie pomyliłem się w rachunkach (:

>No cóż ... w Zabrzu na własne oczy widziałem TV kablową cyfrową (bo widzę że słowo "naziemna" Ci uwiera :) ).

Nie uwiera, tylko telewizja kablowa (jak sama nazwa wskazuje) nie może być rozsyłana drogą naziemną.

Albo telewizja naziemna analogowa bądź cyfrowa albo kablowa.

Nie , jeszcze u mnie jest analogowa ale przymierzm się do cyfrowego przesyłu przez kabel. (chyba wszystko jasne)

Zgadza się, TV panorama 26' to 22' formatu 4:3

"Zgadza się, TV panorama 26' to 22' formatu 4:3"

Zgadza się. Ale to dopiero połowa liczenia. Teraz z tego wycinka 4:3 wytnij prostokąt 16:9 i dopiero policz przekątną tego prostokąta.

Będziesz miał wtedy wielkość obrazu "telewizyjne 16:9" tfu !

Zgadza się. Ale to dopiero połowa liczenia. Teraz z tego wycinka 4:3 wytnij prostokąt 16:9 i dopiero policz przekątną tego prostokąta.

Będziesz miał wtedy wielkość obrazu "telewizyjne 16:9" tfu !

Nie no ... w takim przypadku to już lepiej zrobić ten zoom (co prawda jakość będzie paskudna ... ale przynajmniej będzie brak zniekształceń proporcji, będzie widoczny cały kadr i otrzymamy 100% wypełnienie ekranu)

Ja mam 26-calowego Philipsa 5322/12 w swoim pokoju(także byłem ograniczony rozmiarami), sygnał idzie jako cyfrowy polsat i nie narzekam, a jak odpalę coś na Ps3(BD DISC), to jest już na prawdę całkiem nieźle, w tej cenie mogę CI go polecić. Teraz kupisz za niewielkie pieniądze(choć ciężko go trafić bo Tv już z 3 lata ma), a świeci nieźle(nawet porównując go do obecnych LCD w podobnej cenie. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 9 miesięcy później...

Dużo bezpieczniejszym zakupem jest 32" (lub większy). Przy TV typu 24" itp. malcach można się łatwo wpakować w TN. Natomiast od 32" chyba wszystko jest już na xVA ew. IPS (u SONY PVA lub MVA).

Dużo bezpieczniejszym zakupem jest 32" (lub większy). Przy TV typu 24" itp. malcach można się łatwo wpakować w TN. Natomiast od 32" chyba wszystko jest już na xVA ew. IPS (u SONY PVA lub MVA).

kurcze - nie ma żadnego 26" na przyzwoitej matrycy ? też w kuchni planuję na bovznej ściance na przegubowym wysięgniku coś powiesić i nic większego niż 26" nie wejdzie ;-( ale jak by to miało byc TN to chyba sobie podaruję ...i poczekam, może za parę lat coś lepszego się pojawi ...

kurcze - nie ma żadnego 26" na przyzwoitej matrycy ?

Chyba są. Przy zakupie popatrz ostro od dołu (lub od góry - czasem odwracają matrycę) czy ma negatywowanie - jeśli kolory się "odwracają", to trafiłeś na TN.

Z 26 calowych telewizorów można polecić na przykład ex 720. Telewizor łączy w sobie funkcjonalność i nowoczesność. Posiada między innymi podświetlenie led, dostęp do materiałów trójwymiarowych, Internetu, czy nawet umożliwia korzystanie z komunikatora skype. Najlepiej jednak pójść do sklepu i porównać kilka modeli na żywo, bo inaczej to ciężko się zdecydować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.