Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD z Baltlabem???

Gość JarekH

Rekomendowane odpowiedzi

Warto posłuchać Primare D30, ma XLR-y. Według mnie jest lepszy od CEC TL5100Z. Trudno mi go porównywać z Ikemi, bo i ceny są inne. Wiem, że D30 z drugiej ręki stoi w HiFiClubie. Zostanie jeszcze sporo pieniędzy na interkonekt i płyty.

papamek

teraz jest jakiś cec łądowany od góry tak mi powiedziano w audioforte ale nie mają go na staniu ponieważ musieli by go kupić chyba 51z mk2 może słyszałeś coś o tym cd.

piter

nie wiesz ile kosztuje nowa theta miles?

CEC TL51Z to następca TL5100z. Dla miłośników relaksującego grania. TL5100Z (jego słuchałem) jest nie do końca prawdziwy, chociaż urokliwy. Lepiej wychodzi w wokalach, jazzie i "intymnych" klimatach. W klasyce trochę za mało błyszczy. To oczywiście moja opinia. Wiem, że CEC ma wielu wyznawców :) Trzeba posłuchać i porównać z innymi.

Natomiast miałem wielokrotnie okazję słuchać szerokiego spektru muzyki (klasyka, jazz, etno, rock, heavy metal) na Primare D30 i mogę powiedzieć, że w swej kategorii jest uniwersalny.

Widzę, że o CEC-u gaworzycie więc i ja się dołączę. Papamek wiesz że go mam i moja opinia będzie podobna do twojej z tym, że:

1. TL5100z też ma tor zbalansowany na XLR-ach

2. Cenowo wyjdzie chyba jednak taniej niż Primare D30 (jeśli to to samo primare o którym wiem, że było na sprzedaż)

3. Przy kupnie CEC-a trzeba jednak uważać, bo może trafić się starszy wiekowo i na początek wyląduje przynajmniej na czyszczeniu w RCM-ie.

4. CEC do jazzu, wokali nadaje się idealnie ale w klasyce też powalczy, przynajmniej tak mi się zdaje i zależy jeszcze co do tej klasyki zaliczymy. Słuchałem kilku płytek i nie czułem żeby się gubił choć faktycznie neutralnie i dynamicznie to do końca nie było.

5. Na koniec, do baltlaba również polecam Primare D30 bo z CEC-em nie będzie to dobre połączenie biorąc pod uwagę pewne "przymulenie" baltlaba. Nie wieszajcie tylko na mnie psów bo akurat w takich zestawieniach słuchałem tego wzmacniacza, że od razu wyłaziło na wierzch, iż potrzebuje on neutralnego, równo i wyraźnie grającego źródła. Lekkie ocieplenie klimatu i już może być źle.

Jeszcze wtrącę tak odnośnie TL5100Z i klasyki. Jeśli Westminister Choir pod przewodnictwem Josepha Flummerfelta zaliczymy do klasyki (a myślę, że tak) to jak wiadomo chór to przede wszystkim wspaniały wokal (nie kameralny i knajpiany) i to już staruszek cec ciągnie koncertowo a i organy pod palcami Nancianne Perrella nie brzmią miekko tylko jak dla mnie bardzo naturalnie.

Mam w planach przesłuchać meridiana G O7,opinie o brzmieniu cd tej firmy są podzielone jedni mówią że dźwięk jest taki komputerowy wszystko jest na miejscu ale brak mu "duszy" inni znów się zachwycają mówią że jest uniwersalny i sprawdziłby się w połączeniu z większością wzmacniaczy.Może ktoś już słuchał tego cd bym był wdzięczny o opinię na jego temat poniewaz mam możliwosć odsłuchania, dziękuję i pozdrawiam.

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.