Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

nawet z samego Poznania:) Ciekawe, ze Ci dzięki którym ten biznes sie kreci nigdy nie zabiegali o takie "zaszczyty". Wyobrażacie sobie x. prałata w wersji "full wypas", wjeżdżającego na ostatnia wieczerzę? Przy tych kolesiach z fotek powyżej znikł by w tłumie:)

Oj są, są, ale tak to już jest, ze jak policjant kradnie to wyjątkowo niedobrze, a też człowiek.

A ze są porządni policjanci to się ostatnio przekonałem, że są porządni ksieża wiem od dawna. Miło wiedzieć. Ale chyba wolno się ponabijać z tych niegrzecznych?:)

Ba, nawet mam dobrą wiadomość dla Qubrica, ostatnio przekonałem się, że w zusie pracują mili ludzie:), serio.

A tak w ogóle, to kto liże takie znaczki?!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Świat stanął na krawędzi"

Też tak pomyślalem, kiedy pierwszy raz mialem kontakt z tą instytucją. Wchodzę do pokoju, a tam jakieś imieninki, albo inna "okazja"(chyba, że w tym pokoju tak wygląda każdy dzień pracy) Na moje "dzień dobry, przyniosłem..." słyszę od pierwszej z brzegu kobiety: "ja się tym nie zajmuję, to nie u mnie". Wiem, ze jestem niekulturalny i powinienem poczekać, aż panie przeżują słodkości, albo chociaż popiją kawką, a ja tu od razu z grubej rury...No nic, robię drugie podejście i głośno mówię:"smacznego", na co jedna z pań pyta:"w jakiej sprawie przyszedłem". Tu już bylo z górki, bo wreszcie ktoś przyjął papiery, dostałem potwierdzenie i wydawało się, że sprawa załatwiona. Po kilku dniach dostałem wezwanie w tej samej sprawie, papiery zaginęły:), zapomniałem kobietom powiedzieć, że kartka jest za cienka i nie nadaje się na podstawkę pod kawę, znow moja wina:) Sam widzisz, że można się uprzedzić.

JESTEM, WIĘC PISZĘ

Kennedy z SLD

To, co deklaruje hucznie SLD, nie ma już na szczęście większego znaczenia. Pozostaje jeszcze kwestia estetyki i wrażliwości moralnej.

Mnie osobiście kampania lewicy dotyka, bo obraża moją inteligencję. Traktuje się mnie, jak i pozostałych Polaków, jak sklerotycznych durniów, którzy ani nie pamiętają, co było wczoraj i przedwczoraj, ani nie rozumieją, co się mówi dzisiaj. Reagują tylko jak sroka na błyskotki i jak małpa mają nadzieję, że na końcu dostaną jednak banana. Polacy są nadal uważani przez SLD, zgodnie z tradycją tej formacji, za nawóz historii, z którego, po odpowiednim udeptaniu, wyrośnie jeszcze lepsza przyszłość aktywistów partyjnych.

Na inauguracji kampanii wyborczej przewodniczący Olejniczak obok zwykłych frazesów o trosce, opiece i obronie powiedział też rzecz groteskową. Stwierdził jednym tchem, że państwo jest nękane rozbuchanąbiurokracją, ale w wizji SLD nie musi być wcale tanie. Pewnie, że nie musi. Nawet nie może. Czynownicy nagrodzeni stanowiskami w biurokracji muszą być drodzy. Za nękanie państwa trzeba im płacić. Skończmy z obłudą w naszych szeregach - wołał także szef SLD, ale chodziło mu o obłudę wyłącznie seksualną. Słusznie, dość bredzenia o bocianach w SLD. Trzeba pokazywać Senyszyn i innych członków.

Całej tej, pięknie opisanej w "Trybunie", imprezie towarzyszyła nowa pieśń masowa "Uwierzmy w jutro" do słów jakiegoś Andrzeja Ozgi, poetyckiego spadkobiercy Ozgi Michalskiego. "Nie pytaj, co dla siebie możesz z tego mieć. Zapytaj, ile z siebie możesz dać" przypomina sławne powiedzenie Johna F. Kennedy'ego, który był podobny do Szmajdzińskiego, ale tylko z urody. Te słowa są adresowane do wyborców, którzy nie powinni liczyć na akcje Orlenu, stanowiska w radach nadzorczych, mieszanie paliw, ulgi podatkowe i nie powinni o nic pytać. Powinni natomiast dać z siebie głos na SLD i wierzyć w lepsze jutro z Olejniczakiem na czele i całą resztą na zapleczu.

Pięknie pomyślane, ale frajerów u nas coraz mniej. Coraz więcej ludzi pyta nie tylko, co Polska może, ale co powinna dla nich zrobić.

Maciej Rybiński

"Traktuje się mnie, jak i pozostałych Polaków, jak sklerotycznych durniów, którzy ani nie pamiętają, co było wczoraj i przedwczoraj, ani nie rozumieją, co się mówi dzisiaj. Reagują tylko jak sroka na błyskotki i jak małpa mają nadzieję, że na końcu dostaną jednak banana. Polacy są nadal uważani przez SLD, zgodnie z tradycją tej formacji, za nawóz historii, z którego, po odpowiednim udeptaniu, wyrośnie jeszcze lepsza przyszłość aktywistów partyjnych. "

I jest to trafna ocena społeczeństwa jako głupiej masy wyborczej, bedąca podstawą działań politycznie skutecznych - bo to polityk ma być skuteczny przede wszystkim. Nawet jeżeli teraz skuteczność będzie mizerna, bo pamięć jeszcze świeża, to za 4 lata... ho, ho! Zwłaszcza jeżeli do wymiany będą przede wszystkim pobożni socjaliści z PISu. Jeżeli ci porządzą, to ludzie będą mieć ich podobnie serdecznie dosyć jak obecnych socjalistów bezbożnych.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Radziecki, ale widze tu humor powinien byc bardziej dosadny(niemiecki)- "rzszedł Stasiu do Grzesia a ten rozłożył mu w dupie parasol i przekręcił 3 razy"

szukaj dalej az znajdziesz

przy autostradzie siedzi baca i Maryna, baca zatrymuje zamochód i groząc ciupaga krzyczy do kierowcy:

-łonanizuj sie

prestaszony facet zrobił to.

nagle baca kryczy:

-łonanizuj sie

facet ponownie to zrobił, ale juz za 3 razem nie mogł.

Baca zadowolony mowi do Maryny

-A teraz ten pan bezpiecznie podwiezie cie do zakopanego

marcinw899, 24 Sie 2005, 14:58

>Radziecki, ale widze tu humor powinien byc bardziej dosadny(niemiecki)- "rzszedł Stasiu do Grzesia

> a ten rozłożył mu w dupie parasol i przekręcił 3 razy"

Jakiś "lajt" ten rosyjski humor, bo ja też nie czuje ... (prawdziwą sztukę, tak jak g... trzeba poczuć).

a z tym parasolem to było tak:

"- Zapraszam na otwarcie!

- czego?

- parasola w d..."

pozdro

Z parasolem to śpiewało się na melodię starego hitu:

"Czy pan juz miał

otwarcie parasola w zupie?

O nie nie nie,

To bardzo bardzo źle!

Czy pani wie,

Gdzie tutaj można zrobić siusiu?

O nie nie nie,

To bardzo bardzo źle... itd."

Ciekawy komentarz do aukcji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pouczające znaki drogowe

Ukryta Zawartość

post-5106-100004153 1170273494_thumb.jpg

post-5106-100004154 1170273493_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.