Skocz do zawartości
IGNORED

CAMBRIDGE AUDIO - warto inwestować ?

toksaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów,

dramatu ciąg dalszy, po nie sfinalizowaniu zakupu wzmacniacza firmy Marantz, wróciłem do punktu wyjścia, dlatego zwracam sie do was z prośbą o ponowna podpowiedź.

Obecnie na Allegro można zakupić sprzęt firmy C A modele; A340-650 PLN i A500 - 829 PLN - proszę o opinie o tym sprzęcie i podpowiedź co do atrakcyjności ceny tego wzmacniacza.

Jeżeli ktos dopatrzył sie lepszego rozwiazania (nie musi być to nowy sprzęt) na Allegro, lub sam chce sprzedać wzmacniacz do 800 PLN to proszę o taka informację. Uprzedzając pytanie, kolumny zakupię do tego sprzetu, co do odsłuch to bedę starał się umówić po wskazaniu z Waszych podpowiedzi.

Początkujący ze mnie "audiofil", ale już wygrzebałem mojego złotego Marantza na winyle i odkurzyłem kolekcje.

Słucham głównie: Mike Oldfield, Clanad, Enya, Kate Bush, Peter Gabriel, Depeche Mode, polskiego roka, jazz.

Będę wdzieczny za każdą uwagę i podpowiedź, nie schodzę do 23.00 z Forum, pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/20613-cambridge-audio-warto-inwestowa%C4%87/

Nie znam tego sprzetu, ale tu masz link do opinii co do niego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obok jest tez A300.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za 800zł CA A500 jest rozsądnym wyborem i wcale nie złym. A, że są lepsze, fakt. Sprawdź sam co możesz jeszcze nabyć w podobnej cenie (od godnych zaufania osób!). CA A500 to dobry, budżetowy wzmak, uważam.

Jak nie potrzebujesz powera, zainteresowałbym się CREEKiem 4330 R (R bo wtedy jest z pilotem - wygodna rzecz.) Potem lekko go ulepszył (o układ nie nękający głośników przy wyłączaniu).

Pozdr.

Ja tez bym powaznie zastanowil sie nad inwestowaniem w CA. Mysle ze powinienes najpierw posluchac ich jak graja. Moze sie okazac ze bedzie kiepsko i nie bedzie ci sie podobalo, a moze byc tak ze bedziesz zachwycony. Mi osobiscie nie podoba sie dzwiek chociazby ich najnowszych klockow, sa bardzo slabe wg mnie oczywscie.

toksaj=>

Tak naprawde to sam musisz podjąc decyzje, i sprawdzic czy Ci sie podoba dźwiękowo i wizualnie....

CA jest dobrym sprzętem ( w swojej klasie cenowej )....ale w tej cenie mysle, ze mozesz trafic cos lepszego....

Oczywiscie jak jestes w stanie zaakceptowac kilkuletni sprzet...

Pozdrawiam

> wszystkim dziękuję za uwagi, ze swojej strony to jestem zdecydowany na zakup także sprzetu używanego, sadzę, że z odsłuchem w przypadku aukcji Allegro byłby problem, dlatego nie biore tej kwestii pod uwagę.

Zamierzam się przyłozyc do zakupu kolumn, czyli zakupić dopiero po odsłuch.

Zakup wzmacniacza determinuje moje pozostałe zakupy, z muzyki słuchanej przeze mnie mozna wywnioskowac, że raczej ciepłe brzmienie jest wskazane.

Zdecydowanie proszę o konkretne podpowiedzi, dzisiaj na Allegro jest prawie 500 modeli, może coś da się z tego wybrać?

Będę wdzięczny, Dzieki.

witam.

A ja mam azura 640, porównywałem go z NAD-em 320bee i HK 670 i wybrałem właśnie azura bo do preferowanej przeze mnie muzyki, jazzik i lekki rock wypadł dla mnie najlepiej. Lubię taki dźwięk. sprzętów jest mnóstwo ale kto by miał na to wszystko czas i pieniądze. nie słuchałem innych CA!!! Ten jak dla mnie jest przyjemny i relaksujący - a oto mi chodziło bo słucham muzyki dla relaksu a nie dla czadu i basów.

Toksaj =>

Jak myslisz o sprzecie z drugiej reki, to nie spiesz sie....

Poczytaj to forum, jak i inne na temat dobrego starszego sprzetu, i poczekaj, az nadarzy sie okazja kupna...

co do wzmakow, ludzie zachwalaja Marantza PM75 oraz Denona 1560....

Poczytaj na ich temat, i mysle, ze w tej cenie je kupisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.