Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep DUO 111, W-wa, ul.Marszałkowska

dong

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może coś powiedzieć o ww. punkcie sprzedaży płyt? Interesuje mnie wybór pozycji, poziom obsługi, ceny, atmosfera, możliwość zamawiania itd.

Oprócz zakupów przez www lubię czasami na spokojnie poszperać wśród żywych krążków (w ten sposób czasem trafi się na coś, na co by się nie zwróciło w inny sposób uwagi), a ostatnio jakoś męczą mnie bezduszne giganty typu empik czy Traffic i szukam jakiejś alternatywy. O DUO 111 słyszałem pochlebną opinię, w stolicy bywam dość regularnie w delegacjach i mógłbym tam od czasu do czasu zaglądać - tylko czy warto?

Bardzo dobry sklep jednym z prowadzących jest Przemek Psikusa jak czytasz prasę, (JF, Glissando, kiedyś J&C itd.,) to już wiesz, o co chodzi drugi Darek zaś to specjalista od klasyki – tworzą świetny tandem.

Sklep DUO111 jest rewelacyjny i pod wzgledem panującej tam atmosfery (głównie za sprawą przesympatycznych właścicieli) jak i obszernego wyboru płyt zarówno jazz jak i klasyka.Niejednokrotnie polecone mi zostały płyty któych nigdy bym nawet nie wziął do ręki.Ceny przeważnie niższe jak w empik, niedostępne pozycje można zamówić (nawet przez telefon).Ogólnie polecam-warto tam wpaśc tam choć na chwilkę.

Bylem tam okolo tygodnia temu po raz pierwszy.

Wrazenia - mieszane.

Co do obslugi to trudno mi sie wypowiedzec bo sprzedawca przez prawie caly czas zajety byl rozmowami telefonicznymi.

Ceny - na nowe CD wydawaly mi sie wyzse niz w innych sklepach. Moge sie jednak wypowiadac tylko nt klasyki. Np wszystkie plyty wytworni Harmonia Mundi w stalej cenie 62 zl. Pewnie mozna dostac je taniej.

Wybor plyt dosc "nierownomierny" Widzialem tam kilka plyt HM ktore nie pojawiaja sie gdzie indziej. Interesowala mnie muzyka barokowa i tutaj bez rewelacji - Empiki bywaja lepiej zaopatrzone.

Plyty uzywane (okolo 150 -200 plyt) mialy srednia cene okolo 28 zl ale niestety nie udalo mi sie odszukac nic interesujacego. Wiem , ze nie ma problemu z wymiana plyt uszkodzonych.

Jazz byl znacznie lepiej reprezentowany ale nie mialem czasu aby dluzej sie pokrecic.

generalnie wydaje mi sie, ze warto odwiedzic to miejsce np w posukiwaniu jakichs rarytasow. Ciekaw jestem wrazen "stalych bywalcow"

->rhs

A czy przypadkiem przeprosileś i zapytałeś obsługe o konkretna rzecz?Czy tylko pogapiłeś sie na półki i wyrobiłeś sobie pochopnie zdanie o tym sklepie.Uwierz mi żaden empik się nie umywa (no może poza Juniorem) z poziomem jaki reprezentuje obsługa DUO111.Co do cen to jeśli chcesz przyoszczędzić to kupuj w sklepach internetowych.

Płyty można słuchać ale kiedy chciałem posłuchać fragmenty opery pan mi powiedział że nie można bo trzeba

zerwać folię i w przypadku box-ów odsłuch w sklepie jest niemożliwy .

Zamawianie płyt jest bezproblemowe jeżeli chodzi o pozycje łatwo dostępne

Kiedyś chciałem zamówić płytę która jest tylko w katalogu zagranicznym firmy - dystrybutor informował mnie

że jeżeli jakiś sklep zgłosi zapotrzebowanie na poszukiwaną pozycję to spróbuje ja sprowadzić-

Pan w sklepie obiecywał że zadzwoni do dystrybutora

ale z jakiegoś powodu nie zadzwonił tak czekałem prawie pół roku w końcu sprowadziłem płytę

innym kanałem

pp>>>

Masz racje -tylko pogapilem sie na polki (25 minut) i wcale nie probowalem wchodzic w interakcje, z pewnie bardzo sympatycznym Panem, (zreszta Pan takze ze mna). I wcale nie mam o to pretensji- nie przepadam za tym, aby ktos sleczal mi nad glowa gdy przegladam plyty. Z regoly wiem co mam kupic i co mi sie podoba i jedyne co mi potrzeba to mozliwosc spokojnego posluchania plyty i DUO111 to zapewnia. Z tego samego powodu Empik nie jest moim ulubionym sklepem, bo jak mozna sluchac Bacha przes sluchawki, gdy w tym samym czasie z glosnikow wali jakas dyskotekowa rabanka.

Niestety w moim wypaku cena i wielkosc oferty maja wazne znaczenie i sa to glowne kryteria na podstawie ktorych oceniam sklep. Ma dla mnie znaczenie czy rocznie bede mogl kupic 30 czy 50 plyt. A moje pochopne zdanie nie jest wcale negatywne.

Znam sklep od kilku lat - można nazwać mnie chyba stałym klientem.

Zdecydowanie polecam ten sklep. Obsługa bardzo miła i przede wszystkim kompetentna. Oni znają się na muzyce.

Można w DUO 111 kupić zarówno płyty z dużych, ale prze wszystkim z małych wytwórni.

Jeżeli jesteście ciekawi, co wyszło ciekawego w małych niezależnych wytwórniach to znajdziecie to na pułkach. Taka jest chyba strategia sklepu.

Jeżeli ktoś szuka jakiejś płyty z tak zwanego kanonu jazzu lub klasyki (np. tytuł, który można znaleźć w każdym sklepie muzycznym pod hasłem Coltrane lub Davis) to takiej płyty na półce nie znajdzie, ale można ją zamówić w sklepie - zostanie ściągnięta w ciągu 2 dni (w dobrej /konkurencyjnej cenie).

W sklepie nie sprzedaje się na siłę płyt (faktycznie nie zaczepiają każdego Klienta który przyszedł popatrzyć) – zawsze jednak można w nim porozmawiać o muzyce.

• 8 miesięcy później...

parmenides, 27 Kwi 2006, 18:20

>dostałem od Panów z DUO maila, że planuja długi weekend - może już zaczeli?

mógłbys mi na priva wysłać do nich maila musze sie jakoś z nimi skontaktować

dziekuję

I jeszcze: Panowie Przemek i Darek wysyłają chętnym różne zawiadomienia oraz biuletyn. Ten ostatni niestety nieregularnie. Zdaje się, ze oni, albo przynajmniej jeden z nich maja cos współnego z Akademią Muzyczną, ew. może jakąś inną uczelnią. Kiedyś zastepowała ich mila pani, która zdradziła mi, że zastepuje Przemka (albo Darka) bo ten ma kolokwium habilitacyjne.

Jest tam też komis. Sa winyle.

Ja zostałem na swej pierwszej wizycie przyjęty bardzo sympatycznie. Powiedziałem, że chcę się zapoznać z tym sklepem (chyba zaczynali dopiero działalność). Zostałem poproszony o rozplaszczenie sie w kanciapce (bardzo ważne bo w mallach jest zwykle za gorąco na dłuższy pobyt) oraz poczęstowany kawą. Przeglądałem półki ze 3 kwadranse, albo i dłużej oraz kupiłem to i owo. Wracałem tam potem po następne zakupy. Jakos super tanio nie jest: Np. Opera prohibita z Bartolką kosztowały tam ok. 62 czy 64 zł a w tym czasie gdzieindziej trochę mniej (szczegóły w wątku nt. Bartoli - użyjcie wyszukiwarki bo nie pamietam numeru wątku. Nie chcę przerywać pisania bo to skutkuje utratą treści wpisu). Faktycznie może nie są zbyt słowni - w sensie mieli oddzwonic czy odemaliować a nie zrobili tego. No, ale jak to się mówi: Nikt nie jest doskonały, oni też nie. Nie wypróbowałem jak to by było z zamówieniem płyt(y) - ile by trwało i kosztowało.

Kolumienki Triangle - małe monitorki sterczą ze ściany na wysięgnikach -brzmią miło i niemęcząco - w sam raz do malutkiej kubatury sklepu. Napędzane to jest wzmakiem i CDplayerem Yamahy serii 3xx.

Podczas pierwszej wizyty odniosłem wrażenie, że sklep ma wiernych klientów wśród pobliskich mieszkańców. Byłem zbudowany widząc jak zaglądali pytając o jakieś pozycje - zwykli ludzie, na oko pogodni emeryci. Napotkałem też człowieka, który po dłuższych wędrówkach po W-wie w poszukiwaniu płyty zażądanej przez żonę dopiero tam ją (płytę) znalazł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.