Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wWczoraj podlaczylem alepha 1.7 do monoblokow aleph 2. Do tej pory koncowek sluchalem wylacznie z pasywka. Nie wiem jak graloby to z innymi preampami, ale aleph 2 z pasywka i aleph 2 z preampem aktywnym to dwa rozne swiaty. Inna definicja dzwieku.

mariush, 13 Kwi 2006, 14:00

>Witam,

>wWczoraj podlaczylem alepha 1.7 do monoblokow aleph 2. Do tej pory koncowek sluchalem wylacznie z

>pasywka. Nie wiem jak graloby to z innymi preampami, ale aleph 2 z pasywka i aleph 2 z preampem

>aktywnym to dwa rozne swiaty. Inna definicja dzwieku.

masz to spięte XLRami?

pewnie sie skonczy na BG. Na razie ciesze sie tym co mam. Jest wreszcie swoboda grania. No i ten bas - chodzi niby od niechcenia. Dzwiek na pasywce byl cokolwiek chudy, teraz jest ladnie wypelniony. Alep 1.7 i aleph 2 - swietny duet

>Mariusz

Moim zdaniem te ERO są beznadziejne. Miałem je tydzień, brzmiały trochę plastikowo. Odsprzedałem je komuś.

Być może potrzebują pograć trochę, ale nie jest moją mocną stroną trzymanie nerwów na wodzy a i cierpliwości zabrakło w tym przypadku.

Wpakowałe elektrolity Rubycon ZL zbocznikowane ruskim. Miałem i ruskie. Oba rozwiązania lepsze do ERO.

Ale to oczywiście rzecz gustu.

>veteran

Mam prośbę. Czy przy następnym zamówieniu płytek pod P1.7 nie mógłbyś poprosić o 2-3 dodatkowe druki pod zasilacz.

Myślę, że chętni się znajdą nawet na więcej.

Ludzie na diyaudio.com chwalą sobie rozdzielenie zasilania, więc czemu my nie mielibyśmy spróbować.

Pozdrawiam

Moze nie widac tego na poprzednich zdjeciach, ale obecna wersja jest wlasnie dual mono. Zrobilem rowniez nieco wiecej miejsca na kondensatory filtrujace.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-772-100003196 1170290559_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.