Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

OLES, 1 Cze 2006, 09:37

>Więc chyba używać faktycznie jakiś 'zwykłych' (oczywiście chodzi o tą konkretną lokalizcję - na

>wyjściu)?

no możliwe że najzwyklejsze, chociaż te Vithromy mi sie sprawdziły i w CD i w drabince... w P1.7 na płytkach są jeszcze te wartości do masy gdzie mam elpody... elpody są spoko ale nie wiem czy Vithromy nie były by lepsze...możliwe również że Rikeny były by wspaniałem "aczkolwiek" niekoniecznie ;)

z www.rezystory.net wrzucam fotkę, Vishaye to te na samej górze najprawdopodobniej, mam również brązowe Vishay DALE tylko że ponad 4k i moze być za głośno gdybym chciał sprawdzić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kupowaliscie bezposrednio czy z przesyłką ? Nie kręcą nosem na ilosci detaliczne ?

Czy ktoś może mi podesłać jakieś info z ofertą i cenami .

Wiem że prosciej jest wysłać maila do firmy ale czasami można się niedoczekać na odpowiedz.

a jak Ci się nie wyświetla oferta, znaczy coś przeglądarka strony poprawnie nie wyświetla.

rozwiązaniej jest takie: najedz myszką na Omegę, kliknij i strzałeczka w gół (albo rolką)

dj_zibi, 1 Cze 2006, 17:55

>Sorka ale się w temacie pogubiłem czy mogę dać do tego preampa kondenastory

>:http://www.allegro.pl/item101134570_kondensator_mkt_10uf_100v.html ?????

ja nie ryzykował bym... ale w sumie tanie, można spróbować...

Z kondensatorami MKT 10uF EVOX Daj sobie spokój. Z obecnej oferty tego sprzedawcy proponuje

Ukryta Zawartość

Oba typy sprawdzałem. Na forum było ogłoszenie o ERO czerwone MKC. Z tanich polecam te ostatnie MKC.

Ukryta Zawartość

ktos juz uzyl takich kondziorkow i to w dosc ladnej konstrukcji.... sam chyba na nich zrobie. nie uwazam ze np. wima jast szczegolnie lepsza...

Ukryta Zawartość

post-4357-100000785 1170293965_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam problem... nie wiem jak sobie z nim poradzic.

Pisałem o uszkodzeniu jednego kanału klona juz wczesniej. Pomyslalem- padl tranzystor, wymienie. Niestety wymiana pary IRF9610 nic nie dała. Nadal jeden kanal nie dziala. Prosze o pomoc w zdiagnozowaniu problemu i jego rozwiazaniu.

We wczesniejszym poscie napisałem:

"-dzwięku brak, przy dużym pogłośnieniu słychać niski brum,

-wszystkie tranzystory zimne oprócz T3, który grzeje sie do ok 50 stopnii,

-gdy nie ma napięcia zasilania a wszystko jest podlaczone to do cd dostaje sie znieksztalcony i cichy dzwiek (tak samo jest ze sprawnym kanałem- tak ten pre po prostu ma). Jednak wlaczenie zasilania wycisza ten dzwiek i zostaje brum."

Napiecie na T3 dochodzi do 25 V, T2, T1 działaja prawidłowo, T8, T10 maja szczątkowe napięcia a T9 dodo 35V.

Jesli chodzi o ZTX to:

ZTX 450 - T4 dziala prawidlowo, T6 posiada napiecia rzedu 1,5 V zamiast ok.4,5V.

ZTX 550 - T5 juz padl na pewno- przy mierzeniu napiecia uslyszalem tylko "cyk" i piekny zapach spalenizny:).... T7 nie ma napiecia..

Czy orocz T5 powinienem wymienic jeszcze jakis tranzystor?... Czy ktos wie co moglo nawalic?... bo ja nie mam zielonego pojecia... prosze o pomoc:)

znacie jakieś zamienniki dla tych BYW29?NA wolumenie dostałem niby zamieniki (znacznie wolniejsze;/) ale jakoś wolałbym to kątrolować - są to BYV28-600- mają strasznie grube nogi;P i nie chciałbym rozwiercać PCB pochopnie.

Trudno zgadywać co tam mogłeś zepsuć.

Jak masz miernik to musisz przełączyć go na zakres DIODA i przemierzyć każdy tranzystor.

Porównaj ze sobą najlepiej tranzystory o tym samym symbolu.

Oczywiście trzeba robić to przy wyłączonym zasilaniu albo najlepiej odlutować tranzystory.

jak nie moge dojsc co jest popsute to porownuje ze soba oba kanaly (oczywiscie jesli dziala ten drugi ) . mierze napiecia przejscia i opory w wszystkich mozliwych punktach.. czasem durna dioda potrafi czlowieka doprowadzic do obledu :))

powodzenia.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.