Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

morris, 3 Lip 2006, 20:38

>DZielnik to raczej nie. Na pewno większy kondensator na wyjście- tylko nie wiem czy poradzi sobie z

>obciążeniem 600Ohm a w najgorszym wypadku 32

no moje mają 50 Ohm :/

jakby był ktoś chętny na taką płytkę z elementami to proszę na priv.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wymiana tranzystora w zasilaczu z irfa na BUZ11 daje bardzo dużą poprawę w każdym aspekcie brzmienia !!

najpierw Magazynier to zrobił a wczoraj ja by się upewnić.. no i potwierdzam... klasa wyżej ;)

zadowolony Magazynier, co żadko się zdaża ;) oraz audiofilski nieład... ;)

Ukryta Zawartość

post-5385-100008409 1170297284_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety z przyczyny kompletnego braku czasu :( i braku widoków na zmianę tego stanu rzeczy :((

Sprzedam po kosztach zakupu - PCB (z PSU dual mono ) z kompletem części ( Elpod , Panasonic TSHA , ERO MKC, dwa komplety sparowanych IRF itd ) do Aleph P1.7

Wszystkie części nowe nielutowane

Zainteresowani na priva lub przez prywatne wiadomości

już piszę hehe, bo Mag nie ma czasu widzę, zarobiony chłopak ;))

Magazynier dłubał dłubał i ...zjarał irfa a że nie było w sklepie wziął BUZA11.. wlutował i dzwoni że coś mu qrwa się poroztwierał dźwięk czy coś, wogóle głebia, przestrzeń i nie wie o cochodzi... ;))) no to ja na to że jutro do mnie idziemy i wlutujemy ;) ....

i stało się ;)

jeden problem, bez radiatora i nie wiem czy z radiatorem on za długo wytrzyma, już Magazynierowi po jakichś 2 ty zczerniał... u mnie wszystko ok, u Rogusa klocki stoją ale dziś wracają..

Mag wlutował jakiegoś innego tranzystora 38A ale pojemność jakaś inna, powiedizął że zamuliło jak siemasz....

ten BUZ11 chyba spooooro zwiększa wydajność prądową zasilacza...

wlutowałem jakiś n-fet ST na 38A 200V, duża pojemnośc wejściowa (4300p) ale ogólenie chyba nie jest żle

zmian zasadniczo chyba nie ma. chyba ja byłem zmulony nie sprzęt wczoraj podczas rozmowy z Maćkiem :D

buz11 wymieniłem, bo trochę się jednak obawiawłem o to że znowu będzie staż na gościnnych występach w mojej klitce

nie wiem czy zczerniał, czy był już taki ale u mnie bez radiatora pracował prawie tydzień

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.