Skocz do zawartości
IGNORED

hi-end dla kazdego - propozycje urzadzen

americano

Rekomendowane odpowiedzi

Piekne ruskie wskazniki duze i male kupisz na Wolumenie do ok. 50zl albo kupujesz Gryphona Antileona i juz wiesz jakie masz napiecie ;-)

Sluchalem podobnego w wygladzie Furutecha i dzialal dobrze (podwyzszal troche napiecie). Sam uzywalem Power Wedga do zrodla, preampu i zwrotnicy aktywnej i musze przyznac ze bardzo pozytywnie wplywal na dzwiek... Wlasnie takim ruskim wskaznikiem zmierzylem, ze Power Wedge rowniez podwyzszal mi napiecie o jakies 10V w stosunku do sieci. Napewno ma to tez wplyw (zwlaszcza na urzadzenia lampowe) ...

• Redaktorzy

To taki mały dowcipasek ze strony producentów. Podłączasz przez takiego kondycjonera, i zaraz ci lepiej brzmi - moc, szybkość i w ogóle więcej, hmm, pałeru. Tylko że urządzenie nie zawsze lubi dostawać 10V więcej, pamiętacie jak guttenowi odtwarzacz Meridiana padał raz po razie?

americano

Sluchales tych Klipsch SF-2 ?Jak graja? Jesli taka niska cena to moze i sam sie zdecyduje kupic cos z tej oferty. Wyslelem zapytanie dotyczace tego czy shipuja do Polski. O ten Klipsch RF-15 za $299 tez sie zapytalem. Jesli mowisz ze sa takie dobre to mysle ze warto wydac troche kasy a przynajmniej sporobowac bo cena jest atrakcyjna nawet po dodaniu ew vatu i cla ( moze dalo by sie cos zakombinowac i mniej zaplacic:P )

jozwa

Akurat power wedge nie dodawal poweru tylko porzadkowal scene (czystosc i selektywnosc) i poprawial mikrodetale, lokalizacje. Praktycznie bez niego nie moglem juz sluchac bo od razu byl "balagan" a wstegi tego nie lubia...

mlody2

sa bardzo czule na elektronike, jak masz dobra to sie zdziwisz.

Sa dynamiczne, szybkie, pulsujace rytmem i detaliczne. Srednica nie jest tak przejrzysta jak w najlepszych konstrukcjach wstegowych czy dynamicznych thiel / hales / avalon ale graja jak tuby za duuuzo wieksze pieniadze.

Witam,

Dzisiaj przyjechał na odsłuch pream Dared SL 2000A ze zdjęć mały Hi-End. Grzał się 8h non stop. Nie wiem czy to wystarczy na wygrzanie, ale trochę go pomęczyłem. Jest to mój pierwszy kontakt z lampami.

Muszę przyznać, że lampy mają jakąś magię! Jakby duszę...

Po odsłuchu opinie w domu są podzielone w części ( Moja żona już któryś raz mnie zaskoczyła swoim uchem, może jeszcze nazwać nie umie, bo nie czyta forum, ale słuch ma dobry:-)

Generalnie na pewno to nie hi-end, bo dzwięk jest jak za mgła, zaokrąglony, o właściwe chyba słowo ZLANY w całość, bez rozgraniczenia instrumentów, ale jak dla mnie mimo tych wad do długiego słuchania! Cieplutki przyjemny niemęczący. Jakby poprawić niedociągnięcia i poszatkować dzwięk tranzystorowo a pozostawić ten niemęczący dzwięk byłby ideał. Jednak w tym preampie tego nie budjet. Nie Hi-end.

>Akurat power wedge nie dodawal poweru tylko porzadkowal scene (czystosc i selektywnosc) i poprawial

>mikrodetale, lokalizacje

patrzcie co robi zwykły transformator... bo mniej wiecej tyle jest w Power Wedge'u.

>emesze2

Dzisiaj przyniosłem do domu ten preamp dared SL2000A na odsłuch. Jest prawie nowy, grzał się w sklepie jakieś 12h.

Moje pierwsze wrażenia zupełnie odmienne. Dzwięk bardzo przejzysty i przestrzenny. Słaby, mało dynamiczny i mało mięsisty bas. Nawet niezłe wokale. Ale ogólnie dzwięk dużo jasniejszy z połączenia Dareda+arcam fmja22 jako koncówki mocy, niż z samej integry.

Mam go do niedzieli, zobaczymy jak zagra jak się wygrzeje.

Zadnych propozycji? Moze cos polskiego sie pojawilo...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, nie słyszałem tych kolumn ale... o nich wiele bardzo dobrego. Już same opisy robią bardzo pozytywne wrażenie. Nie wiem jak w dniu dzisiejszym wyglądają cena, lecz jeszcze rok temu wynosiła ona ok. 4kzł. Jak na produkt robiący wrażenie niemal High-Endu, to w moim odczuciu rekomendacja do tego wątku. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

ALTAIR wygladaja bardzo obiecujaco, zastosowane przetworniki i elementy zwrotnicy b. dobre...

AP libra kosztuja zdaje sie ok. 20.000 zl i delikatnie mowiac to grube nieporozumienie (nie jestem fanem tej firmy)

Divine Acoustics ALTAIR sa godne uwagi i przesluchania, zwlaszcza w cenie ok. 4000zl. Moze ktos to zrobi ?

=> porucznik,a_men, americano

Zaciekawiony napisałem do producenta i oto co uzyskałem w odpowiedzi:

"Szykuję nowe modele kolumn, narazie jednak zostaną w ofercie dwa juz zaprezentowane. Alcyone kosztują od 1900zł za parę w zaleznosci od wykończenia, Altairy kosztują od 4300zł za parę Cena takze jest uzalezniona od wykończenia. Jest mozliwosc wypozyczenia modelu Alcyone na okres około 14 dni po wpłacie kaucji."

americano

Sukcesywnie przesłuchuję urządzenia z listy. Kolejny Dared tym razem dl-2000 odsłuchany, jeszcze chcę go porównać z czymś innym, ale to też jeszcze nie hi-end. Chętnie posłuchałbym przedstawionego przez Ciebie Audio Note. Czy znasz kogoś w Polsce kto go już ma? Bez odsłuchu nie chcę zamówić.

emesze2,

Wpis z 31 Sierpnia:

Ukryta Zawartość

Nie dokladnie ten sam, ale bardzo podobny.

Ukryta Zawartość

Jestem po rozmowie z dystrybutorem Audio Note na Polskę.

Ten pre do składania nie jest rozprowadzany przez sieć dilerską. Dostępny w sieci.

Jest to jednak pre przeznaczone do zestawienia z końcówką LAMPOWĄ i wg tegoż Pana z tranzystorem nie zagra.

Ot problem z głowy.... niestety.

emesze2

Mniejsze ryzyko niezgrania z koncowka SS maja pre lampowe z transformatorem na wyjsciu (audio note M6), ale sluchalem np. pre kit 1 (odpowiednik audio note M7 w wersji kit) z m.in. A klasowa koncowka tranzystorowa Sudgena i zgrywalo sie swietnie. Swietnie powinien sie zgrac preamp Tram z pierwszej strony jak rowniez Suprateki (z trafami w output stage). Szemis woli sprzeadwac drogie zlozone wersje ;)

W kwestii formalnej: czy "Emesze" i "Emesze2" to jedna, czy dwie osoby? Jeśli dwie, to przepraszam, odpowiedź na wątpliwości Emesze2 zamieściłem w wątku o przedwzmacniaczach. Tutaj skopiuję tylko link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Pzdr.

Ukryta Zawartość

Już dyskutowaliśmy na temat Twojej krewetki. Szkoda,że z Poznania do Was tak daleko. Cena którą podajesz jest amerykańską. Mi dystrybutor mówił o ok. 9kzł ( choć i tak zawiesił działalność) z drugiej ręki nigdzie nie znalazłem. A za 9kzł z drugiej ręki to już jest moc...

OT >emesze zobacz tutaj hehe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałbym do wątku nominować zupełnie u nas nieznanego producenta zza miedzy.

Ukryta Zawartość

Jestem ciekaw co w dobie mocnej złotówki powiecie o tych konstrukcjach. Na odsłuchy i zakupy całkiem niedaleko.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ciekawy jest ten Mexing MC-3/7R. W stanach jest firma która robi do niego Signature i Reference Level mods ... ten ostatni kosztuje ok 1500 USD czyli 3x tyle co sam wzmacniacz. Ale podobno warto.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.