Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 700 zł STEREO

fightman

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko drodzy moi nie mówcie mi że się nie da, dużych wymagań nie mam, pokój około 22 m2, amplituner PIONEER 2 x 75W, słucham głównie roka i na moich pierdzawkach za UWAGA 150 zł brzmi to nie źle ale, przy większym nagromadzeniu dźwięku troche się to gubi, brakuje mi troche góry i środka, bo na bas to raczej nie narzekam, myślę że to na pewno wina "kolumn" jeżeli można tak o nich powiedzieć.

W obecnych głośniczkach mam 20 cm dołu, 7,5 środka, mikroskopijny gwizdek a pasemko 40-20000, DA SIĘ? co się ma nie dać, słyszałem jak gra RADIOTECHNIKA łotewska i uważam że to wystarczający ma moje potrzeby sprzęt ale nie do dostania, to co słyszałem miało odpowiedio 25 cm, 12 cm i cośtam na górze, a pasmo 22-25000 i ważyło chyba z tonę, może tu pies pogrzebany???

Radźcie mądre głowy...

https://www.audiostereo.pl/topic/21160-kolumny-do-700-z%C5%82-stereo/

Looknij w ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dzięki kobayashi, ale to nie rozwiązuje mojego problemu. Może jak zwiększe wydatek do 900 zł to coś się da sklecić, ja wiem że jakieś stare kolumny za te piniądze można kupić ale żeby się zaraz nie rozpadły. Może Polaris 300, ale chciałbym żeby się wypowiedział ktoś kto je słyszał, lub ktoś kto będzie to mógł odnieść się do brzmienia wspominanej już Radiotechniki z lat `70 czy `80, nie ważne zresztą

to jak??

tak apropos allegro, zobaczcie ... a co to???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fightman, 9 Wrz 2005, 20:36

>tak apropos allegro, zobaczcie ... a co to???

Ukryta Zawartość

Ja bym się bał... Ostatnio sprzedałem Mission m33i za 900 zł - na Twoim miejscu szukałbym właśnie tego typu okazji i bezpiecznej marki.

Ukryta Zawartość

no i nabyłem MAGNAT`y VACTOR`y 77, w pięknym srebrnym kolorze z czarnymi "oczkami". Powiem tak, mało dynamiczny bas, ale ogólnie na Pioneer`ze sprawują się nadto dobrze w stosunku do ceny jaką zapłaciłem.

Bezguście i głuchota mnie opętały, czy jest nadzieja... że cośtam słyszę i nie wywaliłem kasy w błoto???

napisałeś nazwę z błędem, i nie wiadomo czy to Vector 77 (te rokują nadzieję, ale trzeba dłubać) czy Victory 77 (te ... może napiszę że nie mieszczą się w skali komentowania).

Vector 77 znam doskonale, te są przynajmniej solidne i mają naprawdę dobre woofery. Co to znaczy że trzeba dłubać? Otóż projekt zwrotnicy, jak i części w niej użyte są bardzo byle jakie, a skrzynka źle strojona. Dla mnie również tweeter jest brzmieniowo nieakceptowalny, piaszczy niemiłosiernie.

W Vectorach wielokrotnie dłubałem uzyskując bardzo interesujące rezultaty brzmieniowe. W tej chwili mam na warsztacie Vectory 55. Zostały przestrojone skrzynki (wstawienie przegrody zmniejszającej objętość i wydłużenie obu rur bassrefleks), są zrobione nowe zwrotnice, a jako tweeter zdecydowałem się zastosować Vify D 26 bo nie wymaga to przeróbek mechanicznych ( ta sama srednica kosza) tylko odpowiedniego zaprojektowania zwrotnic, a to i tak trzeba było zrobić. Grają w tej chwili lepiej niż np. Tannoy Revolution R3 kosztujące swego czasu 3700zł w sklepach.

dzięki McGyver za kilka dobrych rad, ale tak sobie myślę, że narazie pocieszę się tym bylejakim brzmieniem, bynajmniej jakiś czas, a później jakby co to się zwrócę do Ciebie (za pozwoleniem oczywiście)

Tymczasem dzięki za udział w temacie i do przeczytania...

• 3 miesiące później...

Teraz można wymodzić nowe KODy AV-702F za 700zł bo zawsze z tych 50zł zejdą jak się poprosi. Osobiście używam ich w 10m2 ale na próbe wstawiłem je do 20m2 i lepiej zagrały niż w mojej małej kanciapie chociaż pojawiło się ograniczenie w postaci mojego amplitunera denona któremu brakowało kopa.

widzę, że zdażają się na allegro tonsile cz@ty 130 - gdybym miał kupić coś do tej ceny to bym chyba je kupił. Wyglądają tylko trochę obciachowo - ale grają podobno nadzwyczaj dobrze

Kupować brzydkie kolumny to tak jak gdyby kupić do domu rozlatującą sie szafę, która jednak ma tę zaletę, że jest nad wyraz pojemna - takie jest przynajmniej moje zdanie i chyba nie wstawiłbym do pokoju brzydkich głośników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.