Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Rotela seria 02

luk2305

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam prośbę o radę - jakie kolumny do Rotela RA-02 i RCD-02 moglibyście polecić? Mój pokój ma ok. 30 m2, a budżet to do ok. 2000 zł. Zależy mi na odrobinie ciepła w brzmieniu, dobrym basie i naprawdę dobrej przestrzeni. Do tej pory grałem na B&W 602 S3 i jestem już zdecydowanie zmęczony szkołą dźwięku jaki reprezentują. Czy mam szanse na jakieś sensowne podłogowce w tej cenie?

Z góry dzięki za info. Pozdrawiam

Łukasz

https://www.audiostereo.pl/topic/21349-kolumny-do-rotela-seria-02/

02 to zdecydowanie kiepski wzmacniacz. Znalezienie kolumn, które dałyby się uciągnąć graniczy z cudem. Ja poddałem się po kilku miesiącach poszukiwań i sprzedałem go. Proponuję zrobić to samo.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Nie chodzi tylko o kontrole. To po prostu kiepski wzmacniacz jest... :) Budżetówka przez duże B. Rotel i polski dystrybutor wykonali mistrzowską robotę: Rotel wsadził bebechy wzmacniacza za 1000 PLN do nowego pudełka, a dystrybutor zamieszanie medialne- oj jakie wspaniałe recenzje były w prasie (tzw fachowej) i sporo "biednych" ludzi dało się nabrać na promocje w Top HIFI, a teraz kombinują co z tym dalej zrobić. Ja też byłem tym "biednym"

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

• 1 miesiąc później...

Nieśmiało zauważę,że masz Marantza,który o ile się dobrze orientuję ma zupełnie inne brzmienie niż "pechowy" Rotel 02... może po prostu rotel nie przypadł Ci do gustu a jego besztanie to jak besztanie corolli na korzyśc civica ..

Ja zrobiłem tak - miałem zestaw NAD'a 320 bee z c 542 przez rok - w koncu dobrałem do tego głośniki kef q 35 i wszystko było ok. aż zaczynałem słucha ostrego rocka ..momentami to sie nie wyrabiało i zlewało..bas był przesadzony (może nie przy kefach ale innych głośnikach z mocniejszym basem..q35 miały go troche malo do rocka)..

Bardzo okazynjie i nic nie tracąc praktycznie(nabyłem tez ..;) hee jeszcze okazyjniej) oddałem cały zestaw w rozliczenie i nabyłem ra02 i rcd02 rotela na B&W 602 5 S3 ....nie przywala to takim basem a ma dużo więcej ekspresji,finezji,smaczków..i nie męczy mnie przy głośnym rocku.. czyli gruszka smakuje mi bardziej niż jabłko..

postąpiłem wbrew większości opiniom na forach..poprostu dźwięk mi siadł (a sprzęt dopiero się wygrzewa) ..słuchałem nad wyraz długo i wiele razy(choby ze względu na opinie forumowiczów) i nie żałuję decyzji...następny będzie vincent lub creek (zależnie w jakiej muzyce bede się smakował)..a może jeszcze coś innego...pozdrawiam..

Vincenta polecam, Creeka niekoniecznie. A co do kolumn, to w zakresie do 2000zł porządnych podłogówek należałoby szukać wśród używanych, lub... DIY. Nowe w sklepie za tą kwotę to z reguły przeciętniactwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.