Skocz do zawartości
IGNORED

HK 970 czy PMA-1055R

juter22

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam prośbę czy mógłby kroś mi doradzić, który z tych klocków wybrać? Denon czy Harman/Kardan?

Klocki te mają grać z paradigmami docelowo, w pomiszczeniu o pow. 25m2, słucham przede wszystkim rocka progresywnego, metalu i troszku elektroniki.

Jeszcze nie wiem jaki CD do jednego z tych wzmacniaczy dobrać,ale jak narazie priorytet to wzmak,a cd później.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdro 4 all

Juter

https://www.audiostereo.pl/topic/21391-hk-970-czy-pma-1055r/

Przez pewien czas miałem podłączone Paradigmy Studio 20v.3 do HK675 - było słabo.Odnosiłem wrażenie jakby

wzmacniacz nie dawał sobie rady z tymi kolumnami.

Po podłączenia do Rotela z serii 1000 ( 1062 czy 1072 - nie pamiętam symbolu ) głośniki odżyły i zaczęły grać

jakby "pełną piersią",dźwięk stał się wyraźnie żywszy.

Nie odsluchiwalem rzetelnie tego denona 1055R, ale uwazam ze oferta ta jest zupelnie niekonkurencyjna cenowo. Np. w audionet.pl roznica w cenie miedzy 1055R a 1500R mk II jest wynosi tylko 400 zl, a solidnosc wykonania tysiacpiecsetki jest po prostu wzorcowa. Dzwiek - bdb. No i jest to "Made in Japan" w odroznieniu od chinskiego 1055R. Sadze, ze w przypadku ewentualnej odsprzedazy roznica w cenie moze nawet zostac zniwelowana! Radze powaznie sie zastanowic.

O HK nie wypowiadam sie, zupelnie nie znam tego wzmacniacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.