Skocz do zawartości
IGNORED

TV CRT 32 - decydujące starcie

3.14-ter

Rekomendowane odpowiedzi

a więc postanowione, jadę po telewizor do Niemiec (tam jednak sporo taniej). Ponieważ zgodnie z Waszymi sugestiami teraz jest najlepszy okres na kupowanie najlepszych odbiorników kineskopowych w miejsce najtańszych LCD (czyli znacznie gorszych) postawiłem na modele:

1) Panasonic TX-32PX30 (od 1130 euro)

2) Panasonic TX-32PD50 (od 970 euro)

3) Panasonic TX-36PL35D (od 620 euro)

Czy obydwa mają możliwość współpracy zHDTV? (bo , że PX30 ma to już wiem)

3) JVC AV-32X5 (od 570 euro)

4) JVC HV-32P40 (od 800 euro)

5) Thomson 32WB842 (od 950 euro)

6) Loewe Aventos 3781 (od 920 euro)

Osobiście skłaniam się ku Panasonicowi 32PD50 lub Thomsonowi (który mimo, że parametry zbliżone i dodatkowo stolik w zestawie - w przypadku Panasonica słono kosztuje), ponieważ z możliwością współpracy z HDTV są modelami przyszłościowymi, ale może skłonić się ku JVC (szkoda, że model HV-36P38 jest za drogi)?

Co radzicie? Dziękuję za wszystkie opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/21451-tv-crt-32-decyduj%C4%85ce-starcie/

bird masz oczywiście rację co do modelu 32X5 - cena jest identyczna ze sklepami u nas, natomiast przy innych nawet w stosunku do allegro można zaoszczędzić ładne parę złotych

3.14-ter

Haha,5) Thomson 32WB842 (od 950 euro)

widziałem dziś w którymś ze sklepów netowych za 3400(wybacz nie pamiętam w którym).

Ceny zmieniają się w dość dużym tempie.

Ważną i istotną sprawą jest również gwarancja,większość Euro i World gwarancji w Polsce nie jest honorowana ze względu na niepodpisywanie umów na wzajemne świadczenie usług gwarancyjnych.

Ten fakt może nas pózniej dużo kosztować.

bird co innego widzieć w którymś z naszych wspaniałych sklepów, a co innego go tam dostać. Albo kosztuje 5000 zł albo najzwyczajniej go nie ma na stanie, więc co mi po TV - widmo za 3400

Zdecydowanie Panas 50, widziałem w akcji 30-kę i w życiu nie zdarzyło mi się widzieć lepszego obrazu (wliczając plazmy za 22 tysiące). Szok po prostu!

Więc logicznie rozumując - 50ka powinna być jeszcze lepsza! :)

Wejście komponentowe i progresywne to oczywistość - nic więcej telewizorowi nie trzeba!

Ja chyba też się złamię w kierunku panasa 30 lub 50... jeśli nie dostanę 4:3 z komponentem.

Chyba że ta 34-calówka 4:3 z ruskiej oferty pojawi się w Polsce... to byłby miodzik!

Pozdrówka.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

ale PD50 w przeciwieństwie do PX30 nie współpracuje z HDTV il Dottore

Możliwe - jednak w polskich warunkach jest to całkowicie bez znaczenia. Sadzisz że w dającej się przewidzieć przyszłości polska telewizja zacznie nadawać w wysokiej rozdzielczości???

Otóż mogę Cię uspokoić - nie zacznie! W tym kraju nie ma porządnych dróg a cóż dopiero mówić o porządnej TV... także spokojna głowa! Czego nie kupisz - będzie dobrze! :) Byleby to był Panasonic... :D

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

witam

różnica - jakości jest znacząca .

32 Px 30 ma znacznie lepszą jakość .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zdecydowanie - wybrałbym Panasonica

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.