Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"Niestety, kiedy stworzy się system, w którym o tym co jest moralne a co nie decyduje głosowanie a najwyższym nakazem moralnym jest: bogać się aby być szczęśliwym, to nie mamy prawa narzekać.

Trzeba wychowywać człowieka i wyznawać inne ideały."

Święte słowa.

>Trzeba wychowywać człowieka i wyznawać inne ideały.

Żywcem wzięte z Goebelsa i Stalina....

Świat juz trenował teokratyzm. Był fundamentalizm katolicki teraz mamy islamski. Mnie to nie odpowiada.

Dyktaturze, monopartyjniactwu, totalitaryzmowi mówię nie.

"PiS w swoim programie zapowiada "ustawę o spokoju obywateli", według której szybko i surowo mają być karane takie wykroczenia jak zakłócanie porządku, ciszy nocnej, nieobyczajne zachowania w miejscach publicznych."

To i chyba powołają nowe ZOMO...

• Redaktorzy

"Jak ktoś będzie załatwiał potrzebę fizjologiczną w ustronnym miejscu i go przyuważą to psami poszczują i do aresztu wtrącą ;-)))"

Jeśli w ustronnym, to niekoniecznie, ale jeśli w publicznym - proszę bardzo.

he he, ogladam TVN i już wiem kto rządzi- ciągle pokazują światłe komentarze Olejniczaka, Komorowskiego i innych kolesiów z tej szerokiej formacji-koalicji PO-SLDitp.

Taż przecież to bardziej serdeczne porozumienie niż to domniemane PIS Lepper.

Ach Mariusz Walter- te wspaniałe jego programy z czasów jego PRLowskiej świetności...

stare wróciło! (bo nigdy nie odeszło :-)

>Tobie się ideały i wartości tylko ze Stalinem albo KK kojarzą ?

Jesli chodzi o ideały pochodząca od władzy to tak. Podaj może z historii jakies pozytywne przykłady dydktatury (tylko daj juz moze spokój z tym Piłsudskim).

Nie pamiętam dokładnie przemówienia Józefa Piłsudzkiego do parlamentu w maju 1926 roku ale było raczej krótkie i gorzkie kiedy się zwrócił do posłów i senatorów słowami wy k**wy oszuści i złodzieje, nie wiedział biedny, że w Jego najbliższym otoczeniu też tacy się znaleźli. Mam pośród najbliższych przyjaciół jednego z dalekich krewnych Marszałka [przez Jego Matkę Marię z Dunin-Bilewiczów], którego Ojciec w 1933 roku wysłuchiwał parokrotnie przy każdej wizycie Boże co się stanie z tym burdelem jak mnie zabraknie, i stało się

cztery lata po śmierci .

Piotr Sulima-Pendracki

Jak to kiedyś moj znajomy powiedział:"wiem, że to jest złe, ale to jest takie przyjemne":) Nie pamiętam o co mu chodziło. Pewnie o poczucie, że ma na cokolwiek wplyw głosując:)

Uważam też, że kampania wyborcza bylaby znacznie mądrzej prowadzona, gdyby politycy płacili za wszystko z własnej, a nie z naszej kasy. Pozatym nauczyli by się wreszcie zarabiać pieniądze, a nie tylko wręczać , otrzymywać i pobierać:)

jar, a to przepraszam. Nie jestem przeciwny wyborom, to chyba oczywiste. Poprostu kiedy mam do wyboru zagłosować na Michała W czy może na jakiegoś wesolego ziomala hiphopowca to raczej nie wybieram się na takie wybory. Chociaż trzeba przyznac, że sprzedali w kraju pewnie więcej plyt niż wszyscy laureaci festiwali Szopenowskich razem wzięci. I są od nich dużo bardziej popularni. Fenomen.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.