Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

jar1 14 Lut 2006, 14:34

Czyżbyś uważał, że bliźniaki powinny schudnąć, aby wbić się w uniformy operetkowych generalissimusów?

BTW, cyculka niczego sobie, chociaż "roza" cóś mi przypomina.

Dajcie juz spokoj. Powazna zagadka do rozwiazania a Wy o generalissimusach. Nagle, jednego dnia media podaly dwie informacje. W dwoch najwiekszych aferach ostatnich lat pojawily sie nowe, bardzo wazne okolicznosci. Obie przelomowe dla sledztw. W sprawie Rywina swiadek z sensacyjnymi zeznaniami i nagraniami. W sprawie PZU super tajny dokument. Myslicie, ze o co chodzi? Odwrocenie uwagi, czy moze "Firma" daje danine nowej wladzy. Jakies teorie?

Kyuss3 pisze o cynku jaki dostali dziennikarze, jar1 o sterowaniu radiem, ja własnie też o tym. Ciekawe dlaczego nikt nie zwrócił na to uwagi (jarowi się nie dziwie, on łyka wszystko z meRdiów jak młody karpik): dziennikarze TVP dotarli do rewelacyjnego dokumentu, który powoduje przełom w śledztwie. Ależ my mamy dziennikarzy, w mordę ! Kto to był ? Olejnikowa...może ona, taka wnikliwa, ostra... A może Durczok pokazał na odchodnym lwi pazur ? Bajki dla grzecznych karpików ! Papiery, których nikt na oczy nie widuje, szeptuchy w cztery oczy, prowadzone w gabinetach po północy nagle się objawiają... Telewizję, meRdia ma w łapach SB. Tylko agenci mogą dotrzeć, zdobyć i dać Durczokom takie rewelacje. Zatem o czym meRdia powiedzą a o czym nie powiedzą decydują poważni chłopcy a nie siuśmajtki bredzące o wolności słowa i chłe, chłe "czwartej władzy".

>Czy ABW zostało oczyszczone ze starej esbecji ?

A jakżeby inaczej? Przeciez to juz 100 dni nowych rzadów minęło. Chcesz powiedzieć, że nic w tej materii nie zrobili?

Sto dni i sto dni... Kolejny sposób hipnotyzowania mas. Najlepszy jest skretyniały do szczetu Jaś i Marysia ze swoim "łąd obiecał tły miliony mieszkań, któłych nie ma". Niech sobie sam, znaczy we dwoje, kurde balans, poddasze spróbuje wyremontować przez sto dni, zobaczymy czy mu się uda. To tak idiotyczny zarzut, ze tylko od placiaków może pochodzić. A dajcie PiS-owi 50 parę lat czasu, tyle ile mieliście sami do dyspozycji i potem zobaczymy kto co zrobił a kto nie. acha i nie próbyjcie sypać łopatą piachu w tryby - warunki mają być takie same.

• Redaktorzy

'Najlepszy jest skretyniały do szczetu Jaś i Marysia ze swoim "łąd obiecał tły miliony mieszkań, któłych nie ma".

Nie wiem jaki łąd co obiecywał. Wiem, że PiS w ramach kampanii wyborczej obiecywał 3 miliony mieszkań, po czym w ramach rządzenia zredukował to do obietnicy 350 000. Mówimy wciąż o obietnicach. Oczywiście, można to potraktować jako niewinne kłamstewko wyborcze, żeby więcej obywatelików zagłosiowało na naszą partyjkę, ale można też popełnić nieprawdopodobny nietakt, i potraktować obietnice serio. I wtedy wychodzi tzw. kwi pro kwo. A raczej kwa kwa kwa. Oczywiście, ILE tych mieszkań podczas kadencji PiS powstanie, to inna sprawa. Też jestem ciekaw.

A ile mieszkań obiecały placiaki ? Wcale nie obiecywały ? To i dobrze, kto by się tam przejmował jakimiś mieszkaniami, najwazniejsze zeby indeksy na giełdzie się jako tako trzymały i inwestorzy zagraniczni nie odwrócili.

>dudi

Ale jesteś uparty. Kazdej władzy, bez wyjatku nalezy patrzeć na ręce. Jesli by to były 'placiaki', to też. Nie ma władzy idealnej tak jak idealnego człowieka . A już polityk....

Placioki i eseldowcy nie dostaliby zaświadczenia o

>niekaralności. To grypsera, recydywa jest !

He, he. Nie jesteś obiektywny. A może Lepper już ma takie zaświadczenie?

• Redaktorzy

Lepper się pokajal.

"A ile mieszkań obiecały placiaki ? Wcale nie obiecywały ? To i dobrze,[..]"

Lepiej obiecać bez intencji dotrzymania, niż nie obiecywac. Jasne. Takie nowe przykazania. Zdrabniamy przykazanka. Oj dudi twoja akcja przeciw PiS staje się coraz bardziej jawna.

Z Lepperem i grypserą jest tak samo jak z limuzyną rządową dla Rydzyka. Trabią o tym że jakiś gnojek dostał po dupie (o 50 lat za późno) albo że z budżetu ministerstwa ubyło 2.03PLN (jakoś tyle wyliczyli dziennikarze) na paliwo a że przewalane są miliardy przez kogo innego to cicho-sza, nie ma winnych, wszyscy święci.

Ja wolę takiego polityka, ktory obieca 3 mln a "wybuduje" 3 (słownie: trzy) niż takiego, który mówi "a sami se budujta, łibełałny łąd nie jest od budowania, co najwyżej od pobudzania". To niech Jaś Marysię sobie popobudza i na odwyrtkę też. Znamy tę gadkę łibełałną z ust pioniera łibełałizmu w Polsce - tow. Wiesława: "Paaaartia wam nic nie obiecaaaała i słowa dotrzymała !".

• Redaktorzy

Nic nowego nie dodałeś, dudi. Wolisz jak TWÓJ obieca, i nie dotrzyma, niż jak kto inny nie obieca (gruszek na wierzbie). Tylko wymyśl jeszcze sposób, jak by tu w twojej koncepcji rozliczac np. rzad z (nie)wykonania jakichkolwiek planow. Bo ja nie widzę sposobu.

• Redaktorzy

Chyba że tak. Chociaż KTOŚ mógłby jednak rządzić, co? Ale tak czy inaczej ,to nie ty powinieneś to ogłaszać, tylko premier. Przynajmniej byłaby jasność w temacie Marioli.

Tylko wymyśl jeszcze sposób, jak by tu w twojej koncepcji rozliczac np. rzad

>z (nie)wykonania jakichkolwiek planow.

To proste i już praktykowane - orędzie do narodu:-)

dudivan, 15 Lut 2006, 13:38

>Rozliczać ? Plany ? Ten rząd może nie robić kompletnie NIC i będzie to chwalebne

To by faktycznie byłoby nienajgorzej - rząd nie wtrącałby się np. do gospodarki. Niestety tak dobrze nie będzie, żeby ten rząd nic nie robił. Będzie brał i dzielił naszą kasę.

To o rządzie, z samego szlachetnego Dudiego natomiast moralność Kalego wyszła w całej okazałości.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

"To o rządzie, z samego szlachetnego Dudiego natomiast moralność Kalego wyszła w całej okazałości."

Nie w tym miejscu. Jeśli dudi zakłada, że aktywność poprzedniego rządu reprezentowała zło w stanie czystym, to przy tym teoretycznym założeniu każdy brak aktywności jest jednoznacznie lepszy. Tak więc nie ma tu mowy o Kalim. Chociaż ktoś mógłby tu woleć aktywne naprawianie zła, oczywiście.

Komorowski i Rokita do dzisiaj mają łzy w oczach i żal w gardle ,

a Tusk wygląda jakby się spiął gdy go bili, już nie biją a on spięty,

cztery miesiące mijają a oni dalej płaczą, o Boże,

i jak pomyślę sobie, że ja na nich głosowałem, to wstyd mi spojrzeć w lustro.

Przecież Rokita ma inteligentną żonę, chyba nawet wcześniej mówiła,

że PO się nie nadaje do rządzenia, to ona mu nie mówi, że on się ośmiesza? czy on jej nie słucha?

Ludzie, przeciez to jest motłoch, równy Lepperowi albo i gorzej,

przecież nigdy im nie wybaczę, i nie tylko ja,

przecież oni już nie żyją politycznie,hę?

No i cos specjalnie dla dudiego:-)

"Prezydium Konferencji Episkopatu Polski upomniało prowincjała polskich redemptorystów o.Klafkę za działania Radia Maryja i Telewizji Trwam, w wyniku których "Kościół jest postrzegany jako strona jednoznacznie popierająca jedną partię polityczną".

Związek Zawodowy Rzeźników Polskich zwrócił uwagę przewodniczącej Koła Gospodyń Wiejskich że działania Sekcji Pulpecików W Sosie Pomidorowym żadną miarą nie mogą być kojarzone z Zakładem Produkcji Osełek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.