Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

dudivan, 16 Lut 2006, 13:04

>Less - sprywatyzować ? Mało ci jeszcze - TVN, Polsat, Walter, Solorz - wszystko SB?

No ale przynajmniej nie bawią się za moje pieniądze. Dlaczego w tym kontekście nie wymieniasz TRWAM?. To przecież dobry przykład prywatnej inicjactywy

Kto ma w

>Polsce pieniądze, no kto?

Kto ma ten ma. Szkoda czekać z właściwymi rozwiązaniami, aż będą mieli Ci, którzy Tobie pasują.

A może sprywatyzować jak "Rzplitą" zeby ktoś z zewnątrz wykręcał Polsce

>numery pod tytułem karykatura, po której stawia się całe AT na nogi?

Znowu kompleks oblężonej twierdzy. Ktoś zły z zewnątrz wywalił kasę na "Rzplitą", żeby Polsce zrobić taki brzydki kawał. Ciekawe czy to ten sam, który to samo zrobił w Danii, Norwegii, Szwecjii, Francji, Włoszech, Hiszpanii i Irlandii.

Wymiana stajennych w stajniach Augiasza nic nie pomoże. Tu trzeba gruntownie przeorać stare układy i niedopuścić do powstania nowych. Lepszego rozwiązania niż prywatyzacja nie widzę.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

Było od razu mówić, że chodzi o przeforsowania jakiegoś Fafnira czy Slepnira w miejsce Mahometa i jego ulubionej kotki. Zresztą ja, ze względu na stosunek Proroka do kota, mam głęboki szacunek dla tego człowieka. Żaden nordycki brutal tu nie podskoczy.

jozwa maryn, 16 Lut 2006, 13:53

No to policz ich - tych >mordowanych rześko< przez wstrętnych komuchów. A potem porównaj sobie ze zdaniem, które napisałeś. Jakoś przez te 45 lat nie było wojny domowej. Jakoś inne wspólczesna reżimy mają na swoich rękach znacznie więcej krwi, a mimo tego fajanse z prawiczki bogobojnej jechały np. popierać takiego Pinoczeta kiedy miał być wydany Hiszpanom pod sąd! Jeszcze niedawno ci sami przyrównywali Jaruzelskiego no Pinoczeta (tyle miał z nim co szyba z szybowcem) co im nie przeszkadza teraz pięknie wybielać Pionoczeta a nawet chwalić - przemilczając już porównanie z Jaruzelskim.

W Polsce jest wystarczająco dużo latarń ulicznych żeby starczyło po jednej dla każdego polityka. Powinni na nich pięknie dyndać, jak pajacyk w pokoju dziecinnym.

Zaś ten pogrom Kielecki to kto zrobił??? Nie Polacy??? Marsjanie zapewne...

Aaaa zapomniałem, że to wszystko przez MO i UB - to przecież byli sowieci oczywiście, wstrętne ruskie... itd. itp. Polacy się k..wa tylko modlą do bozi i opiekują wszelkimi żywymi stworzonkami

– raczej z dużym uwielbieniem własnych wszy.

Powstańców kiedyś też tylko ruscy chłopi dobijali i ruskim sołdatom wydawali - no przecież nie polscy, bo ci się patriotycznie modlili do bozi - itd.

• Redaktorzy

Kubriku, patrzę na zdanie, które napisałem (dla łatwości powtórzyłem je poniżej), i nic. Nadal wydaje mi się sensowne i zrozumiałe. Możesz mi wyjaśnić, w czym rzecz?

"Qubric, staram się zrozumieć twój sentyment, ale weź łaskawie pod uwagę, że takie osoby jak Pyjas, Popiełuszko, Przemyk (znałem), Bartoszcze, górnicy z "Wujka", i naprawdę sporo jeszcze innych, nie popełniły jednomyślnie samobójstwa poprzez kategoryczne i złośliwe odmówienie dalszego oddychania, na złość Jaruzelskiemu i wbrew prośbom odpowiednich służb. A może właśnie tak uważasz, to po prostu powiedz to otwarcie."

Natomiast co do jednego się mylisz grubo. Wojna domowa w Polsce w ciągu tych wspomnianych przez ciebie uprzejmie 45 lat była. Moja rodzina pomagała partyzantom na lubelszczyźnie. Za rok śmierci ostatniego aktywnego partyzanta przyjmuje się zdaje się 1963. To tylko tobie się wydaje, że Manifest PKWN, klasy obszarnicze posiadające, i jest szast-prast, czarownie.

A co do wizyt poparcia u Pinocheta itp. kompromitujących wystąpień, to to nadal było do mnie? Nie byłem tam i innych nie namawiałem.

• Redaktorzy

Przyszło mi do głowy, że możesz mi oczywiście nie uwierzyć. W związku z tym zacytuję ci fragment poematu, poświęconego tej jakoby nieistniejącej wojnie domowej. Józwie możesz nie iwerzyć, bo jest ci on znany miazmat czarnej reakcji, ale poecie Machejkowi chyba zaufasz?

"[...] Bili Chmury, Kice, Bugaje faszyzm we wsi i w lesie,

Niezwyciężone pepesze dał Stalin,

Partia ogniomistrzów,

Przeszłość i przyszłość Stanków-Zawadów niepodzielnie

Narodowym ogniem zakwitnie socjalizm,

we wsi

wytwórczą spółdzielnią."

>neo008, 16 Lut 2006, 13:46

Dobrze, że to tylko wirus politykierstwa, a nie H5N1... ;-)

I dobrze, że to politykierstwo uprawiamy my amatorzy, gorzej jeśli go uprawiają zawodowcy.

A media, to rzeczywiście nami sterują. TVP przechodząca z rąk do rąk po wyborach zawsze niestety wygina się jak listek na wiatr wiejący z jedynie słusznej strony. Wywalenie telewizora chyba nie pomoże, choć zapewni wiele świętego spokoju.

Nowy2, 17 Lut 2006, 10:09

>Gratulacje! Głębiej już nie można zejść.

Można. Jeszcze są jaskinie a wsześniej drzewa...;-) A w ogóle to na początku był wodór:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zobaczcie listę mediów jakie ma ten człowiek, włącznie z ONET.PL

no ale nikt nie powie imperium Waltera, a wszyscy będą się zapluwać "imperium rydzyka"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No, ale nie przejmuj się żwirku, zawsze przecież można 'obrobić' podatników....A co na to urząd antykorupcujny?

"Sejm zgodził się na dofinansowanie budowy Świątyni Opatrzności Bożej. Poprawkę przeznaczającą na ten cel 20 milionów złotych przyjął wcześniej Senat."

:-))

żwirek, 17 Lut 2006, 11:07

>no ale nikt nie powie imperium Waltera, a wszyscy będą się zapluwać "imperium rydzyka"

Ano nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Jedni spokojnie mogą trzaskać sobie kasę, inni natomiast robiąc to samo, z powodów dla Żwirka & CO zupełnie niezrozumiałych, prowokują takie niecne ataki na siebie:

Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka

Czarną sukienkę ma ten koleżka

Uczy tłumaczy w radiu Maryja

Kto godny chwały a kto wręcz kija

Leje na serce miód swoim gościom

Do adwersarzy zionie miłością

Żyda masona czuje z daleka

Wszystko w nich widzi oprócz człowieka

Glemp traci nerwy „Rydzyk łobuzie"

Tadzio z uśmiechem nadyma buzię

Pieronek błaga „Daj na wstrzymanie"

To on rozkręca nową kampanię

Życiński prosi „Weź odpuść sobie"

A Rydzyk: „Spadaj!

Co zechcę zrobię"

Rząd go popiera prezydent chwali

Lepper z Giertychem pokłony wali

Czuje się bosko jak w siódmym niebie

Do Sejmu wchodzi tak jak do siebie

A gdy podskoczyć ktoś mu próbuje

Armię beretów mobilizuje

Ich nie obchodzi co sądzi prasa

Że dla Rydzyka Bogiem jest kasa

Mohery wielbią swego pasterza

Dla nich ważniejszy jest od Papieża

SOBCZAK i SZPAK

Less is more

jar1, 17 Lut 2006, 11:21

>Słuchaj żwierek, jak siem pracuje to siem ma. Głąbom tylko zazdrość i zawiść zostaje;-)

Buahaha !!! To Walter sobie za komuny z pensyjki redaktorzyny w TVP2 uskładał w śwince na imperium ?

Czy może tak samo jak Michnik zajumał tytuł oraz majątek nieruchomy i ruchomy tudzież walizki dolarów od zachodnich central związkowych ? Ech ten mityczny "pierwszy milion", który dany był tylko wybranym a dla niewybranych śmiech - precz z frajerami !

Less, 17 Lut 2006, 12:39

>dudivan, 17 Lut 2006, 12:36

>

>To tylko argumenty ad personam - ostatnio u Ciebie częste.

Zbytek łaski. Jak ktoś jest zwyczajna świnia to nie ma mowy o personie. Akurat te dwie są wyjątkowo nieciekawe. Urban i te klimaty.

"Do Sejmu wchodzi tak jak do siebie"

A to zbrodniarz ! Untermensch w Sejmie ? Tam wolno tylko lobbującym typu Rywin, taksówkarzom ze skrzyniami flach no i kurewkom. Ksiądz ma zakaz.

>tudzież walizki dolarów od zachodnich central związkowych ?

Tu to lepiej nie wchodź... bo z tymi związkowymi pieniędzmi to i Twój mentor ma problemy:-) Tak np. naprawa stoczni gdańskiej...

jar1, 17 Lut 2006, 11:21

>Słuchaj żwierek, jak siem pracuje to siem ma. Głąbom tylko zazdrość i zawiść zostaje;-)

Czerwoni baronowie wprost słyną z pracowitości, a zwłaszcza z zaradności. a takie procesy jak obecnie w Łodzi to pewnie przez zazdrość Rydzyka.

Jak się jest jak Kulczyk znajomym Kwasa np. to mozna za kredyt od państwa kupić wielki pakiet akcji Tepsy, odsprzedać go z zyskiem i jest git- praca aż wre. Tylko trzeba przy pracy uważać czy rozmowy byznesowe nie są stereo nagrywane na dwa magnetofony np.

>Jak się jest jak Kulczyk znajomym Kwasa np. to mozna za kredyt od państwa kupić wielki pakiet akcji

>Tepsy, odsprzedać go z zyskiem i jest git- praca aż wre. Tylko trzeba przy pracy uważać czy rozmowy

>byznesowe nie są stereo nagrywane na dwa magnetofony np.

I dlatego mamy teraz nastpnęch TKM...

>I dlatego mamy teraz nastpnęch TKM...

Ano niestety, i bynajmniej nie pierwszy raz. Bydło się zmienia, koryta zostają

Less is more

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.