Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

czy na plus czy na minus:

admin wyciął tu ze 2 posty- bardzo dobrze:

jak widzisz Qubric nawalanka ad personam jest tu odpowiednio traktowana

jeśli chodzi o odpowiedzi na moje posty- trochę ich jest, średnio jak u innych userów

to jest [chyba] amatorskie miejsce, tematy nie muszą być kolokwialnie poważne- w wątkach założonych przeze mnie też trochę postów było, ot tak średnio- ja tego nie mierzę

żwirek, 10 Lut 2006, 10:20

To jeszcze raz napiszę - policz kto juz nie ma siły odpowiadać , a zorientujesz się jakie bełkotliwe grafomaństwo tu uprawiasz. Jestes męczący jak namolny pijaczek. po prostu zanudzasz przeciwników :)))

Qubric sorry ale w 3minuty z wyszukiwarki pewne fragmenty (poniżej). Ty naprawdę lubisz taki styl? Może ciebie zbytnio nasączono dowalaniem ad personam i teraz zwracasz ten styl.

McGyver

Jednak to, co Qubric i inne trolle zrobiły z wątkiem w którym rozpisałem mój ostatni projekt zniechęca do publikowania efektów swojej pracy na naszym forum.

MariuszJ

Puchatku, rzucic Ci kilka linkow do watkow zatrollowanych przez Twoje TWA? Moze i kazdy ma takiego Qubrica na jakiego zasluguje.

Harvi

Czytajc ten kawalek ''nie lubie - trolli, dudivanow, qubricow, discomaniakow i innego oszolomstwa...'' Twojego ''o mnie'' poplakalem sie ze smiechu ;)

Misiomor

Lukar: jeżeli masz czas, to proszę - przejrzyj ten wątek i wywal z niego to nieudolne Qubricowego pochodzenia politykierstwo wraz z próbami polemik (w tym - wstyd się przyznać - moimi). Ten wątek IMHO nie zasługuje na taki nędzny koniec.

Jacch

>...ktorej skutecznosci wszyscy serdecznie ci Qubric zyczymy, gdy banda dresow o polnocy krzyknie na

>cie "Wyskakuj z komory dziadu !"Kiedy eL zabanuje Cię za Trolling??

Alfred

chcecie lepsze forum, sami musicie sie zmienić i ciężko nad soba pracować,

trolla qubrica klikac nie na temat

Zwirek - trolu ja ciebie juz dawno mam w ignoruj.

Rozejrzyj się dookoła i pomysl ilu jeszcze cię ma tam gdzie ja... Jakoś coraz mniej dyskutantów odpowiadających na twoje bełkotliwe wpisy.

Qubric, 10 Lut 2006, 11:07

>Zwirek - trolu ja ciebie juz dawno mam w ignoruj.

chciałbym żeby tak było, jak widać nie jest

(ja ciebie, i nikogo, nie uważam zresztą za trola- zbyt łatwy epitet)

No to he, he..

"Gazeta Prawna" pisze, że rząd chce zlikwidować konkursy na wyższe stanowiska w administracji i umożliwić obejmowanie ich przez politycznych zwolenników. Dziennik komentuje, że jest to zamach na niezależną służbę cywilną."

"Miało być oszczędne państwo! I co? Ledwie minęło100 dni gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza, a rządowi dygnitarze już wyciągają ręce po dodatkową kasę. Zgarnęli właśnie nagrody na łączną kwotę 168 tys. zł, "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"...rządowi dygnitarze już wyciągają ręce po dodatkową kasę. Zgarnęli właśnie nagrody na łączną kwotę 168 tys. zł"

W 1984 roku Passent napisal w felietonie, że degrengolada i bałagan w (państwowych) instytucjach i firmach doszły do tego poziomu, że pan, dajmy na to, Józio, który codziennie jest w stanie przepracować 4-5 godzin jednym cięgiem, wystawiany jest do nagród specjalnych i premii. To chyba ten przypadek - funkcjonariusze nagradzają się za to, że wytrwali tak długo w pracy. A jeśli by dać im drugie tyle, to może sobie pójdą?

• Redaktorzy

"Z dobrych pomyslow:

1. Propozycja zniesienia systemu habilitacji i profesur prezydenckich."

qb, chyba jesteś w błędzie?? Likwidację habilitacji zaproponowała w poprzednim sejmie PO, podczas przygotowywania ustawy o szkolnictwie wyższym, ale propozycja została odrzucona głosami SLD wspieranego przez PiS, Samoobronę i co tam jeszcze wtedy w sejmie łaziło. Czy to znaczy, ze PiS odkurzyło odrzucony przez siebie samą projekt PO i podało go teraz jako własny?

-> Qubric

Skad podwyzka cen mieszkan? Ano stad, ze nasz ulubiony premier - cwok Kaziu, wysmazyl projekt splaty przez rzad odsetek od kredytow. Ma to dac 350 tys. mieszkan w 6 lat czyli prawie 60 tys. rocznie. Uwolnienie sporego popytu przez latwiejszy dostep do kredytow nie pozostanie neutralne dla cen nieruchomosi. Slowem, ostatecznie mieszkania z doplatami beda kosztowac dokladnie tyle co do tej pory plus doplata, mieszkania bez doplat beda drozsze.

To jeszcze nie jest najgorsze. Najlepszym rodzynkiem w ciescie bedzie pewnie konieczny system przyznawania doplat, jakos musi sie tu odbywac. Znajac nepotyzm PiS'u (vide przyklad roboty, ktora Kaziu zalatwil bratu w PKO BP) pewnie beda lepsi i gorsi :-)

Co do habilitacji i profesur - tu jestem zwolennikiem systemu anglosaskiego, profesorem sie jest jesli ma sie katedre, habilitacji nie ma w ogole. To ogranicza nieco uklady takie jak te panujace dzis w PAN, IPPT itd.

Pozdr.

-> Qubric

Deficyt zalozony w budzecie Belki byl za duzy. Nowy bedzie de facto (niezaleznie od tego czy rzad go wykaze czy nie), wyzszy wlasnie o wydatki, ktore wymieniles. Swoja droga, Belka jak sie domyslasz nie byl moim ulubiencem, ale byl znacznie mniej zlym premierem niz Edward...znaczy Kazimierz :-)

Ciekawe, UNB znow cos majstruje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> jar1

Nie zgodze sie z Toba. Buzek posiadal wiecej klasy, wiedzy i wyczucia. Glownymi problemami Buzka byl Krzaklewski, Kaczynscy Pilka i pare innych ciekawych person skupionych dzis glownie w PiS.

Kaziu to nawet nie cwok - to niebezpieczny idiota, ktoremu co gorsza wydaje sie, ze ma misje... :-(

-> jar1

Co wiecej, ja Kazia pamietam jako posla AWS, byc moze jestem jednym z niewielu obdarzonym niezla pamiecia ;-) Kaziu wtedy byl takim lagodniejszym Tadzikiem Cymanskim...i obronca swojego brata :-)

Sluchajac ostatnio niejakiego Kaminskiego z PiS bylem oszolomiony. Otoz tenze Mariusz Kaminski, zlapany na niescislosciach we wlasnych pogladach wczesniejszych (sprzed lat 3-5) a dzisiejszych, stwierdzil, ze zmienil zdanie. To jest rzecz jasna do przyjecia i nikt za zle mu tego miec nie moze. Jednak tkwienie w przekonaniu, ze mimo zmiany zdania jest sie nieomylnym, co zdaje sie pana Kaminskiego dotknelo, juz wybaczalne nie jest. To taka cecha polskich Talibow. Tak nie zachowuje sie nawet L.Miller :-)

Qubric, 10 Lut 2006, 15:15

>"Miało być oszczędne państwo! I co? Ledwie minęło100 dni gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza, a

>rządowi dygnitarze już wyciągają ręce po dodatkową kasę. Zgarnęli właśnie nagrody na łączną kwotę

>168 tys. zł, "

aj waj same straty pewnie jak za Millera na te chronione państwowe osiedla, na te kawalkady BMW z ochroniarzami dla królewny Kawachowej, na samoloty dla Wałęsy żeby sobie mógł na ryby pojechać..

na... limuzynę debila Jurgiela dla reportera Faktu- popierajmy fakt'y

jar1, 10 Lut 2006, 16:29

Kaziu jest w porzo...:-) Pełni co prawda rolę Buzka - ale z większą klasą i >werwą

Co za czasy! Wystarczy być lepszym od Buzka, lub lepiej stwarzać pozory, robić lepsze miny do złej gry, żeby być w porzo

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

qb_1, 10 Lut 2006, 16:31

Buzek posiadal wiecej klasy, wiedzy i wyczucia.

Klasy mu jednak nie wystarczyło, żeby porzucić lub nie przyjąć roli marnego figuranta.

Ale fakt, polactwu to nie przeszkadza, w wyborach do parlamentu europejskiego dostał bodajże najwięcej głosów.

Less is more

Czcigodni zwolennicy PO, Less a zwłaszcza qb_1, tak się zastanawiam nad źródłem waszej nienawiści, przyznajcie się: za panowania reżimu to mieliscie legitymacje PZPR ? Co, byliście czerwonymi piszczykami, ? Bo jedynym o którym to wiadomo na pewno jest Qubric, zawsze jednak warto wiedzieć z kim ma się do czynienia.

Radiomaryjcy widzą nienawiść tam, gdzie jej nie ma. Tam gdzie jej mnóstwo, jest dla nich niedoszczelna.

Less is more

Ach rzeczywiście to pomyłka, to się nazywa życzliwość. No jak, Less, nie musisz się wstydzić, tu samo swoi, powiedz, miałeś czerwoną książeczkę, prawda ? Trzeba było przecież, żeby posadę dostać albo utrzymać (np. na uczelni jak qb_1), talon zdobyć na Trabanta czy Wartburga. A może żonie nagle wbrew oczekiwaniom zaczął rosnąć brzuszek i trzeba było czegoś więcej niż kąta u teściów ? Albo czegoś więcej niż M-3, co ? Domek ? Sprzedałeś się za parę worków cementu i pustaki ?

A może jesteś młodszy człowiek i na dobrodziejstwa owe nie zdażyłeś się załapać za to od małego nasiakałeś nienawiscią do wszystkiego co polskie, hę ? Rodzice byli czerwonymi piszczykami i oni za ten cement i Trabant tak ? A jak uczyli: być dobrym małym komuszkiem, ideowcem czerwonym, czy mieli to wszystko głęboko gdzieś, nocami słuchali na krótkich "Wolnej Europy" opowiadali kawały o Gierku a towarzyszmi z organizacji - ideowcami gardzili ?

Popatrz - taki Passent na którego powołał się józwa, to człowiek wielkiego formatu nie ? Ma klasę w przeciwieństwie do nieudacznikow Kaziów... Jak że pieknie walczył piórem o lepszą Polskę dawniej, za komuny.

qb_1, 10 Lut 2006, 16:02

>-> Qubric

>Skad podwyzka cen mieszkan? Ano stad, ze nasz ulubiony premier - cwok Kaziu, wysmazyl projekt splaty przez rzad odsetek od kredytow. Ma to dac 350 tys. mieszkan w 6 lat czyli prawie 60 tys. rocznie. Uwolnienie sporego popytu przez latwiejszy dostep do kredytow nie pozostanie neutralne dla cen nieruchomosi.<

A nie uważasz że uwolnienie popytu nastąpi wyłącznie na podaż? To mają być nowe mieszkania. Czyli dostępność tych 60tys. kredytów rocznie zostanie skonsumowana w 60tys. dodatkowych mieszkań.

Wśród kredytobiorców beda także ludzie pozbywający się starych mieszkań i przenoszący do nowych. Nastąpi uwolnienie podaży starych mieszkań więc ich cena spadnie.

Ja bym się prędzej obawiał że wzrośnie cena kredytów mieszkaniowych a nie cena mieszkań.

Ale to i tak fikcja, bo ostatnio usłyszałem że chodzi o budownictwo czynszowe-komunalne którego ma być więcej. A dopłata do kredytów hipotecznych bedzie na poziomie połowy odsetek tylko przez 8 lat do nowo bydowanych mieszkań. Więc nie będzie to miało żadnego znaczenia. O ile w ogóle zostanie zrealizowane. Taki pomysł juz był z kasami mieszkaniowymi i te kredyty były tak skonstruowane że wzięło je 200 osób w całej Polsce.

O nietrafionych produktach hipotecznych mógłbym ci jeszcze wiele napisać, ale to nudne ;)

dudivan, 10 Lut 2006, 18:10

Co prawda Less ma głupie poglądy a Qb_1 miesza do wysztkiego teorię drgań nieharmonicznych, ale jednak wyskakujesz przeciw nim z argumentami które powstały tylko w twojej głowie ;)

>Trzeba było przecież, żeby posadę dostać albo utrzymać (np. na uczelni jak qb_1), talon zdobyć na Trabanta czy Wartburga.<

Trabant czy Wartburg był w Polmozbycie i około 1983-6 mogłeś go sobie kupic. A posady wtedy nie były problemem. Technik zarabiał podobnie jak inzynier a ten podobnie jak brygadzista a ten z kolei podobnie jak kierownik który tez nie odlatywał dalej niz na dwie pensje od dyrektora. Często wszyscy oni mieszkali w tym samym bloku. Bezrobocia nie było więc nikt się nie bał zwolnień.

>Albo czegoś więcej niż M-3, co ? Domek ? Sprzedałeś się za parę worków cementu i pustaki ?<

Ales ty głupi Dudivan. Naprawdę jesteś z Unii Wolności :)))

Pustaki i cement to ci wywieźli z budowy w pryzmie piachu za litr wódki. Całe osiedla tak powstawały. Zwłaszcza domów letniskowych, gdzie oficjalnie miała stać altanka a wychodziła z tego willa.

W dupie byłeś i gówno wiesz. Więc lepiej takich wpisów nie czyń bo się ośmieszasz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.