Skocz do zawartości
IGNORED

Referencyjne wzmaki Marantza

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

czytajac ta opinie mialem wrazenie jakby elfan leczyl kompleksy... na sile szukal argumentow na korzysc Coplanda... ciekaw jestem czy inni ktorzy sluchali PMA 1560 sadza ze ma on slaby bas i stereofonie...

a co do kompleksów to chyba cos u CIebie jest nie tak.....moge ja tez znów powiedziec ze na siłę szukasz w Coplandzie i innych wzmacniaczach typu Krell ze sa gorsze bo nowe i drogie........wiec szkoda klawiatury na dyskusje......

P.S i nie potrzebnie wysyłąsz do mnie maile ze trescia ze chyba piotrek608 słuchał i wyszło zupełnie odwrotnie,dla mnie takie teksty sa smieszne,wybacz,ze Cie uraziłem tak to opinia albo cos w tym stylu.Dla twojej informacji zerknij w opinie o CSA 8,tam jeden forumowicz porównywał do Marantza PM16(chyba dosc wysoki model) i wymienił na CSA 8 własnie,wiec jak widzisz,róznie to jest,a teksty w stylu marantz PM 75 czy pma 1560 jest bezwzgednie na ocene 5 jest...hymm, a juz mówiłem to kiedys zreszta......

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

firmy typu Krell a Copland pewnie tez na sile szukaja oszczednosci i w najnizszych modelach upychaja szajs bazujac na marce - to akurat nie jest moje zdanie ale szanowanego forumowego elektronika w razie czego moge podeslac kopie maila

jak Avatar przyjechal z Krellem spodziewalem sie bardzo duzo przeciez to rewelacyjna slynaca z jakosci marka ale okazalo sie ze kompletna kicha - pomyslalem no coz moja konfiguracja mu nie pasuje wiec pojechalismy do adamhiend'a a ten otwarl nam oczy rozrecajac tego cudaka: w srodku sama taniocha i jedna wielka oszczednosc konkluzja? Krell zaczyna sie od jakis 30tys PLN wtedy zaczyna naprawde grac

co do Coplanda poza CSA 8 znam CDA 822 - niezly cdek na pewno jest lepszy od MF A 5 choc pewnie w tym przedziale cenowym mogloby mu cos zagrozic...

WNIOSKI KONCOWE:

co poniektorym wydaje sie ze jak maja sprzet "firm specjalistycznych" na ktorych jest nazwa znanej marki to chwycili Pana Boga za nogi i moga juz dumnie unosic sie swoim prestizem i szpanowac wsrod znajomych - otoz nic bardziej mylnego - kazda firma szuka oszczednosci dzis bardziej niz kiedykolwiek a sam fakt ze kolega ktorego wpis widnieje powyzej nigdy nie przyjal zaproszenia na odsluch (mieszkamy w jednym miescie) szukajac dziecinnych wykretow tez o czyms swiadczy

ja jestem otwarty na testy porownawcze i chetnie przyznam ze cos jest lepsze od PM 75 jesli rzeczywiscie jest (do przedszkola chodzilem jakies 30 lat temu) PM 75 to wybitny wzmak budzetowy potrafiacy zaimponowac niejednemu klockowi z wyzszego przedzialu cenowego ale jesli chodzi o konstrukcje nie jest to koniec swiata celowo napisalem ze zamienie go na lampke bo jego charakter brzmienia bardzo ja przypomina jednak bedzie to na pewno dobra lampa za konkretne pieniadze - za jakis czas... wczesniej musze kupic upragnionego Mercedesa klasy E na ktorego zbieram od dawna:):):) byc moze wiec najpierw w moim systemie pojawi sie PM 95 o ktorym trudno powiedziec ze jest budzetowy (kosztowal cztery razy tyle co PM 75) pozyjemy zobaczymy...

zasadniczo z kims kto unika konfrontacji nie powinienem polemizowac ale... no wlasnie... czasem noz sie w kieszeni otwiera mam nadzieje ze z wiekiem kolega powyzej nabierze osluchania i co nieco oglady...

bez komentarza poprostu......słuchaj discomaniac,czy jest ktos czegos słuchał i mu sie nie podobało to juz od razu jest ta osoba nie osłuchana!?!?!? dla mnie to jest absurd wogóle,poza tym cały ten ostatni twój wpis jes pełen absurd,albo masz poprostu taki absurdalny humor....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan koncze dyskusje - wpatruj sie dalej w napis Copland tylko nie excytuj sie za bardzo... pamietaj jednak ze na plocie tez d... pisalo... i niech ta twoja "firma specjalistyczna" dostarczy ci wielu muzycznych wrazen

jestes butny jak kazdy mlody czlowiek tez takim bylem w twoim wieku i wierz mi ze to przechodzi... wole pozostac przy swoim a to czy napisalem rzeczy absurdalne czy nie niech moze ocenia inni forumowicze

czy to do ciebie nie dociera ze ja klocka słuchałem o którym mówie?? i porównywałem w tym samym pomieszczeniu z tym samym sprzetem towarzyszacym,wiec dla mnie to jest smieszne w twoich wypowiedziach ze nie czytasz co pisze tylko w kółko powtarzasz swoje ,ze jestem zapatrzony na napis Copland itd,z toba sie nie da dyskutowac,jak mówiłem,podobnie było by po odsłuchu PM75.......

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

hehehehe genralizuj dalej... "podobnie byloby po odsluchu PM 75" smiechu warte...szkoda czasu - inni forumowicze podzielaja moje zdanie

a z toba pogadam jak rzeczywiscie zdecydujesz sie na odsluch...

PS Piotrek608 ktorego autorytet jest tu uznawany sluchal tego twojego CSA 8 w porownaniu do PMA 1550 AR ktory w hierarchii Denona stoi znacznie nizej od PMA 1560 - zamowil standy wiec masz okazje zeby go zapytac co o tym sadzi jakie byly efekty odsluchu...

nie ma to jak sugestia... wiecej na temat porownania obu klockow sie nie odzywam wszyscy znaja moje zdanie...

jak napisałem juz wczesniej,szkoda klawiatury na ta dyskusje....jak sugerujesz mi zebym sie słuchał autorytetów na tym forum a nie swojego ucha to ja nic juz nie powiem,inni uczestnicy forum discomaniac tylko patrza i.........poprostu szkoda gadac,teraz popisałes sie tymi swoimi ostatnimi wpisami.........

balbym sie uzywac takich okreslen pod katem elfana.

>discomaniac

elfan nie widzi sensu w takiej "konfrontacji"

>no to jestes inny i masz inne ucho jak wszyscy - to sprawe ostatecznie zalatwia...

Kim sa wszyscy? prosze o konkrety, nicki.... liste "antyelfanowa":))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pavulon elfan nie jest bogiem i nie jest jakims guru - z jakiej racji mialbym sie go bac? wolne zarty

facet ma swoje poglady sa inne i tyle - poczytaj ten watek to zobaczysz kto oponuje przeciwko niemu

Rany panowie jaka ostra polemika!

Kazdy z wzmakow ma swoj okreslony charakter. Discomaniaku Marantz nie jest taka budzetowka bo jakbys teraz musiał kupic tak wykonany w srodku jak ten marantz klocek ale z napisem Np Krell to by kosztował z 35 000zł...poprostu prawda jest taka Krell Wadia Copland czy Naim moga tylko pomarzyc o takiej skali produkcjii jak ma np Sony Marantz czy Denon, Yamaha sa to firmy które niczego nie zakładaja na kilka tysiecy sztuk tylko na kilkaset w przypadku sony Es kilkadziesiat..wiaze sie to z ciagłascia produkcjii itd np Coplland jest robiony w europie gdzie koszty pracy sa baaaaardzo wysokie robi sie tego kilka tysiecy sztuk rocznie..za to Marantz robi to w Japoniii kilkadziestat tysiecy w ciagu kilku miesiecy..koszty pracy i podatki sa nizsze wydajnosc taka o której europa marzyc tylko moze...ale co innego nawet z podpisac kontrakt z takim International Recifter na tranzystory koncowe Mos-Fet copland wezmie kilkanascie tysiecy rocznie...marantz kilkaset.....WAGONÓW..rocznie...robi roznicę.

Kupcie te i napiszcie cos o nich. Bedzie ciekawiej i dowiemy sie czegos...nowego. Kto je juz ma?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-961-100001093 1170278114_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wlasnie...watek wisi na forum juz dawno, tytul jest jasny, a caly czas mowa o tanich wzmaczkach tej firmy. moze by tak na temat cos popisac? ;) co jakis czas zagladalem, czy wreszcie jest mowa o czyms referencyjnym, a tu ciagle jakies tanie zabawki

To co jest czaem szczegolnie irytujace z Marantzem to wariant modeli wg rynkow. Jakos to wszystko dziwne. Czest ten sam produkt ma rozne symbole, lun na w USA jest tylko kolor tzw szampanski w serii reference, natomiast na innych rynkach to samo, ale juz tylko w wersji srebrnej, lub czasem dziwnie pomieszanej. Taki troche bajzel.

Rany Jazz! Teraz juz naprawde wierzę ze Denon i Marantz zeszli sie do kupy przeciez to jest zarąbiscie podobne do topowych w swoim czasie wzmaków denona PRA-S1 PMA-S1

oto one słabe te foty ale coz takie mam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moge jedynie napisac o tym ponizej, poniewaz jak widac mam dwie sztuki i jest wg mnie fenomenalny. Co do powozszych jest jasno napisane slyszalem jedynie w zlych warunkach parkietu targowego, takze krotko mowiac nie mam pojecia, dlatego zasugerowalem, zeby ktos z was kupil i opisal.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spojrzcie jak to było wykonane Krell sie moze najwyzej osrac

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.