Skocz do zawartości
IGNORED

opinie:TV Samsung LE32T51B/ LG RZ32LZ50

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostałem maila od człowieka który nie może zapostować na audiostereo (wprowadzono tygodniową karencję po rejestracji) a ma pilne pytanie odnośnie TV wymienionych w tytule wątku.

Czy ktoś zna te telewizory i może pomóc autorowi pytania.

On będzie śledził ten wątek i za tydzień Wam podziękuje już osobiście! :)

Z góry dzięki za pomoc!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

https://www.audiostereo.pl/topic/21596-opinietv-samsung-le32t51b-lg-rz32lz50/

Wg mnie Samsung będzie lepszym wyborem. Słyszałem na jego temat wiele pochlebnych decyzji.

Lepeij wypada też w danych technicznych. A poza tym Samsung wręcz słynie z b.dobrym paneli LCD.

P.S.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

dokonywaliśmy porównań tych modeli.Dużo jest do opisywania. Ale jakość jest zdecydowanie po stronie Samsunga. Wyrazistość , ostrość , paleta barw - extra design, dobrze też jeśli chodzi o płynność ma przy palu,

extra współpracuje z komputerem.

trochę dokuczliwe są ślady palców na lakierze fortepianowym.

pozdrawiam

• 3 miesiące później...

W najbliższym czasie zamierzam zakupić telewizor LCD. Ze względu na to, że dysponuję ograniczonymi funduszami (około 4 tyś PLN) planowałem zakupić telewizor 26". Już prawie byłem zdecydowany na Sharpa LC26P50 (pozytywne opinie na forum), ale no zawsze musi pojawić się jakieś ale :( Odległość, w jakiej będę oglądał telewizję to .... 2.7 m. Chyba jest to sporo jak na LCD 26". W dniu dzisiejszym natknąłem się na ciekawą (cenowo) ofertę z MM gdzie SAMSUNG LE 32 T 51 B kosztuje 3800 .... PLN. Niestety na forum znalazłem niewiele opinii na temat tego LCD :(

W związku z powyższym mam kilka pytań dotyczących tego telewizora. 1) Jak on się sprawdza? 2) czy jest przystosowany do telewizji wysokiej rozdzielczości? 3) Czy duża jest różnica między modelem Samsung LE32R51B (pozytywnie opiniowany na forum)

LCD będzie w głównej mierze będzie wykorzystywany do odbioru telewizji kablowej (AsterCity), sporadycznie DVD. Istnieje takie prawdopodobieństwo, że w przyszłości skorzystam z oferty Cyfry+. No i oczywiście telewizja wysokiej rozdzielczości ... w danej chwili w Polsce to temat wirtualny ale wiadomo telewizora nie kupuje się na rok czy dwa.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

Również stawiam na Samsunga. Od 2 miesięcy mam wersję Samsung LE32T51B i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Sporadycznie oglądam DVD - obraz żyleta ( jak na mój gust) , Cyfra + również bez zarzutu - bardzo przyjemnie się ogląda ale najbardziej to jestem zadowolony ze współpracy z PC-tem, ponieważ najczęściej z niego korzystam. Wybrałem wersję T ze względów wizualnych a nie nie wybrałem wersji R ze względów finansowych ( zabrakło kasy) a ma parę tam bajerów więcej.

Pozdro

Podobnie jak Ciebie Donbodzio również i mnie ograniczają finanse (4 tyś) :(

Dzięki za opinię która ..... niestety postawiła mnie w punkcie wyjścia :( (1 pozytywna i 1 negatywna opinia na temat Samsunga LE32T51B)

Pozdrawiam il Dottore w nowym roku! (rzadko bywam w tych wspaniałych stronach). Też na stronie: chcę kupić m/w za rok telewizor projekcyjny (znowu - ja nie chcę telewizora a tylko ekran do seansów z dvd) czyli z projektorem w tej dużej - powiedzmy 60 cali - obudowie. Za rok, bo wydaje mi się że będą i lepsze i tańsze do tego czasu?

Witaj Jakew! Kopę lat! :)

Nie polecam TV projekcyjnych. Wielkie pudło, musi być ciemno... wszystkie wady klasycznego CRT i projektora w jednym... i w dodatku jeszcze nie widziałem porządnego obrazu na takim ustrojstwie i to ograniczenie kąta widzenia. Bueeeeeee - poroniona sprawa! :)

Bierz projektor - już są za niewielkie pieniądze dostępne. A światło musisz i tak gasić czy do TV projekcyjnego czy do zwykłego projektora. :)

Pozdrówka!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mniejszy ;) , w niektórych wypadkach znacznie tańszy, poza tym lżejszy (łatwiejsze przenoszenie) ;), daje Ci obraz o przekątnej 100 i więcej cali (nie ma takich TV projektorowych, a gdyby były to wielkości przyczepy campingowej ;), ma (moim skromnym zdaniem) lepszą jakość obrazu (ale widziałem w akcji TV projektorowe za max 15 tys złotych - może droższe są lepsze).

Obraz z projektora możesz oglądać z większego kąta niż na TV projekcyjnym.

Dzielą wady: konieczność wymiany lampy, konieczność ściemniania pomieszczenia.

Chyba tyle. IMO TV projekcyjny nie ma sensu.

Ale to moja skromna prywatna opinia a nie prawda objawiona - wybór jak zwykle - nalezy do Ciebie! :)

• 10 miesięcy później...

>a czy działa u ciebie pip mam podłączony do niego przez zł euro dekoder tel. kabl. aster

>i ztego dekodera kablem antenowym dowe antenowego i mimo ustawień cały czas

>funkcja pip jest nieaktywna pokazuje się okienko podgłądu dopiero wtedy gdy na pilocie

>nacisne klawisz pc ale znika wtedy obraz główny co robie żle dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.