Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM w październiku

sapr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie, kto będzie dziś w klubie? Zastanawiam się czy wpadać dziś czy jutro, choć raczej dzisiejszy dzień bądzie mi odpowiadał.

Przynieście jakieś fajne płyty, ja na przykład przytargam Grażynę Auguścik ?Past forward? ? bardzo zacne granie. Imoże jaszcze skandynawskie etno.

Pozdrawiam Stempur

E tam, trochę za stara. Ale śpiewa ładnie. Stonsów? To oni jeszcze żyją? Dziś podobno gra w Warszawie jakiś Wyman, też taki ekschumatus. Ciekawe, ilu słuchaczy przyjdzie.

Do zobaczenia tak o godz. 19

Stempur

PS. Kto jeszcze dziś? Hiszpan, ruszyłbyś się! Bo karoleski pewnie będzie. I hornet też. A propos, hornet wyślę do Ciebie na priwa maila w sprawie kabelków

>stempur, ci Stonsi całkiem nieźle graja, mnie ta płyta sie podoba. Oj, mają staruszki jeszcze troche wigoru;-). Może jadą na koksie... albo jakiś niebieskich tabletkach...;-)

Przyjdę dzisiaj :-)

W ostatnim okresie kilkakrotnie odgrażałem się i skończyło się na zapowiedziach, więc czynię ten wpis "z pewną taką nieśmiałością". W każdym razie, zrobiłem, co w mojej mocy, żeby być.

Ależ miło było przyjść do klubu po dłuuugiej nieobecności!

Piękny wieczór. Jak na wieczór bez kobiet, trudno byłoby mi zorganizować lepszy. Odprężyłem się, wyluzowałem, pośmiałem, no i.... jak zwykle posłuchałem trochę fajnego sprzętu i trochę fajnej muzyki.

Nawet dzisiaj jeszcze jestem happy :-)))

Tego mi było trzeba.

Sczegónie wszystkim przypadła do gustu nawa płyta Rollings Stones. Stempur aż "piał" z zachwytu, przytupując nogami w tak bum....bum.....bum... Chyba jeszcze przyniosę płytke jeszcze:-)

Słuchalismy wczoraj na dwóch wzmacniaczach. Monobloczkach DS i monoblokach Pana Maćka. Głosy były podzielone, jesli chodzi, co się komu podobało bardziej. Żeby nie byc gołosłownym to stosunek tych głosów był jak jeden do ...wielu.:-)

Tym jednym głosem był Sapr...

Ale trzeba powiedzieć, że Andrzej bronił Delty jak lew! Coprawda mi bardziej podobały się monobloki Maćkowe, ale tak sobie pomyślałem, że gdyby do Delt dodać cieplejsze kolumny, może inne źródło, trochę pobawić się kabelkami, to może efekt byłyb lepszy.... Trzeba by poeksperymentować.

W Rollingach zawsze jestem pod wrażeniem sekcji rytmicznej - gra tak równo, że aż równo we wszystkich utworach ze swojego repertuaru, nie można się pomylić, ten werbelek na "i" rozpoznam w środku nocy :-) Jarze Pierwszy, dziś wpadnę tylko na chwilę, więc jest szansa, że chwilowo Rollingi będą w pudełku.

Pozdrawiam Stempur

Hiszpan, ale jazda, musieliśmy te posty pisać równocześnie, ja byłem szybszy o ułamek sekundy:-) Wpadaj Kiszpan czę.ciej, bo się miło dyskutuje. Płytkę Grażyny Auguścik dla Ciebie przyniosę w przyszłym tygodniu.

Pozdrowienia

Forumowicze

Zapraszamy do klubu! Naprawdę jest fajnie, przyjedźcie do nas, raz, drugi, zobaczycie że warto. Szykujemy trochę atrakcji. Możemy też posłuchać własnych klocków w innych konfiguracjach. Zapraszamy!

Hiszpan, dzięki

Pozdrowienia dla wszystkich Stempur

Witam,

No i pojawił się Maciek z najnowszymi monoblokami. Jeszcze większe i jeszcze cięższe, ale w jego przypadku wielkość ciężaru przekłada się na jakość dźwięku.

Odpalenie monobloków to było nie wejście smoka, ale stada tyranozurów. Dynamika, przestrzeń, scena wszystko pierwszy sort. Pentagony pokazywały więcej niż potrafią, a Lektor dawał z siebie wszystko. Najbardziej zaskoczyło mnie, że skończyły się problemy z jakością pomieszczenia. Na pomieszczenie od miesięcy utyskujemy, że nie najlepsze, niedopracowane, że w jednym punkcie słychć dość dobrze, a w innych kaszana. Wczoraj pomieszczenie zniknęło, było wypełnione poukładanym dźwiękiem, owszem przy chodzeniu po nim zmieniała się też trochę scena, ale tylko trochę i właściwie wszędie było słychąć dobrze.

Po drugie wypatrzyliśmy nowy system testowania sprzętu i płyt. Zbędne są kwieciste opisy i dzielenie włosa na czworo. Wystarczy popatrzeć na klubowiczów. Jeżeli siedzą, słuchają i co chwila nie zmieniają płyt, znaczy się jest cudnie, jak coś nie klapuje, to zaczyna się łażenie, picie herbaty, pogaduchy, zmienianie co utwór płyty itd. To spostrzeżenie powinno być cenne dla Józwy jako recenzenta. Zamiast plątać cię w wymyślnych opisach, wystarczy, że przyniesie testowany sprzęt do klubu.

Odpalimy posłuchamy, a podsumowaniem będzie np.:

a. klubowicze, zaczęli łazić po 15 minutach - sprzęt budżetowy,

b. klubowicze zaczęli pić herbatę po pół godzinie - znaczy hi-fi,

c. dyskusje i pogaduchy zaczęły się po godzinie - sprzęt ze średniej półki,

d. siedzieli bez ruchu 1,5 godziny - być może jest, to już hi-end,

e. siedzieli 2 godziny, wysłuchali dwóch płyt w całości - sprzęt, który można polecić audiofilowi.

Wczoraj większść czasu przesiedzieliśmy bez ruchu. Chodć pod koniec sesji (ok. 22) zaczęliśmy trochę łazić, ale nie wiem, czy coś zginęło z magii dźwięku, czy bolały nas d.. , czy po prostu byliśmy już zmęczeni długim dniem. Monobloki wczoraj wyjechały, szkoda, bo zgodnie z klubową teorią (głównym jej propagatorem jest Jar), sprzęt musi ze sobą pograć kilkanaście (jeśli nie kilkadziesiąt godzin), żeby system pokazał swoją stałą jakość. Kilkugodzinna sesja to zbyt krótko. Mamy obietnicę, że Maciek jeszcze zjedzie z monoblokami, wtedy dowiemy się czy wczoraj uczestniczyliśmy w ósmym cudzie świata, czy tylko w cudzie.

pozdrawiam

awas

No to naprawdę wielkie chwile jak przed klubem staje fiat z numerami z Otwocka. Wczoraj nie za bardzo chciało mi się wpaść do klubu, ostatnie tygodnie dają mi popalić - jak zobaczyłem w/w fiata gęba mi się uśmiechneła. Jedne z fajniejszych chwil w klubie to te kiedy pojawiają się takie cacka - powinni posłuchać tych monobloków zwolennicy megawatowych końcówek tranzystorowych. Mamusiu jak to grało, a łącznie przegrało tylko parenaście godzin w swoim żywocie paręnascie godzin. Jeśli tendencja się utrzyma ze zwiększaniem wagi nowych monobloków to w przyszłości trza będzie jakiś dźwig zamawiać żeby je wtaszczył na górę - ale na pewno będzie warto;-)

A oto jak było:

Najpierw wejściówka....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Potem ustawianie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze trochę dopalaczy....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i słuchanie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja się na lampach nie znam, ale pewno ktoś odpowie...

Nasza stronka jest w trakcie 'robienia', więcej zdjęć pewno tam się znajdzie.

Fakt, grało dobrze. I nasz podziw był chyba najlepszą nagrodą za wysiłek konstruktora.

No strona klubowa powstaje powoli. Można próby obejrzeć:

Ukryta Zawartość

Jeszcze mało i pusto....

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.