Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem Audioquesta Type 6+

rogus

Rekomendowane odpowiedzi

Kable Naima - kiepściutkie, próbowałem,gdy jeszcze posiadałem Nait 3. Producent ostrzegał,że aby wzmacniacz działał bezpiecznie należy stosować ich kable.Zapytałem o to nawet znanych recenzentów,którzy również o tym napisali,ale nigdy nie dostałem odpowiedzi. Po próbach z kablem Naim'a wróciłem do Kimbera,cały i zdrowy.

Andrea na Sylwestra niestety wyjeżdżam z Warszawy :(, ale inny termin jak najbardziej, także jeżeli nie sprawi ci to kłopotu to daj znać kiedy będziesz znowu w Wa-wie, wiesz mój system, żadna rewelacja, ale może doradziłbyś mi coś względem ustawienia i tym podobne :)

Mam do ciebie jeszcze jedno pytanko, czy efekt o którym wspominałem, tzn. wraz ze wzrostem głośności dźwięk staje się bardziej ostry, może mieć coś wspólnego z kiepskim okablowaniem wewnętrznym kolumn, czy myślisz że jego wymiana np. a AQ CV-4 dałaby pod tym względem poprawę. Cóż naprawdę podoba mi się ten CV-4, dzisiaj na chwilę podłączyłem mój Jamo Flat, i nie ma porównania zupełnie inna bajka. Hmm... sam nie wiem czy tak krótkie przewody jakie są w kolumnach mogą mieć aż tak duże znacznie, chociaż wiem, że wielu ludzi którzy tuningowali 503 w pierszej kolejności wymieniali okablowanie i efekty in plus mieli dosyć duże. Co o tym sądzisz ?

Pozdr.

Z tą wymianą okablowania wewnątrz kolumn to różnie bywa -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam chciałem sie w to bawic w swoich Paradigmach, ale gdy zobaczyłem, że w śrrodku siedzą całkiem solidne kabelki z miedzi beztlenowej 2 mm podarowałem sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rogus: dla mnie oczywiste jest, że wszystko co po drodze do Twojego ucha od źródła dźwięku ma znaczenie. (Czyli kable w kolumnie też ; ))

Wolałbym jednak najpierw usłyszeć na własne uszy co się naprawdę u Ciebie dzieje i wtedy stawiać jakąś diagnozę.

Efekt na pewno jest irytujący i dziwny (ja się z czymś takim nie spotkałem, bo jak kabel gra chaotycznie, /np. Gotham/ to słychać to od razu nawet podczas cichego słuchania).

Możesz póki co spróbować pojedyńczo podmieniać elementy systemu.

Sprawdź reakcję klocków na miejsce podania fazy napięcia zasilającego (...)

Pozdr.

• 2 miesiące później...

wszyscy rozprawiaja o jakim "strasznie" drogim kablu, ktory to bije na glowe AST75;)

to ja powiem o kablu o polowe tanszym od AQ i kilkukrotnie lepszym od AST200:)

TARA LABS Omni. a jak do tego dodamy interkonekty TARA LABS 2200i, to z Tannoy M1 mozna wyciagnac cala mase dobrego dzwieku... tak tak... ze starych poczciwych TannoyM1.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.