Skocz do zawartości
IGNORED

to najnudniejsze forum na swiecie

porter

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

porter zwykle mial cos do powiedzienia, czytalo sie z zainteresowaniem, i nagle wypuszcza z siebie tyle urazy. Moze dlatego wszyscy tyle dobrej woli wykazuja w dyskusji z nim - szkoda tracic kogos kto ma cos ciekawego do powiedzenia. Hey, porter, a moze bys tak w obrone radia jazz sie zaangazowal? Praca spoleczna dobrze robi na psyche, widze ze masz jakies klopoty, mam nadzieje przejsciowe, odprezysz sie , i wrocisz w lepszym nastroju?

pewnie, ze moge sie zaangazowac w obrone radia jazz. w koncu to ma i cel, i sens.

i panowie - prosze, bez urazy - te wszystkie zale sa po to, zebysmy uczestniczyli w czym jeszcze lepszym i jeszcze ciekawszym. to nie jest prowokacja dla prowokacji, tylko szczery glos faceta, ktory chcialby, zeby to forum bylo prawdziwym forum, a nie namiastka. mam propozycje - moze dajmy sobie kilka dni na przygotowanie pomyslow na ulepszenie tego miejsca. ja pewne mam - ale wole je przedstawic, jak sie atmosfera troche wystudzi

>>>to forum jest pomocne? wymieniacie sie numerami telefonow, ktore sa w kazdym magazynie audio, a na wiekszosc pytan mozna znalezc odpowiedzi wystukujac odpowiednie haslo w googlu.

nie ma jak to pisac o płytach za półdarmo

fadeover ... jak porter dojrzeje to napisze teraz chyba nie jest dobry moment ....

porter ... zanim coś zaproponujesz to przjrzyj proszę historię dyskusji o zmianach na forum tak aby nie zaczynac pewnych dyskusji na forum od początku ... w szczególności 1581, 1040 i 1849 ... powiem Ci tylko że jak tu trafiłem to tez mi się wydawało że trzeba koniecznie wszystko zmieniać, ale prawda jest taka że tutaj naprawdę się wszystko zmienia tylko tu trzeba trochę pobyć żeby móc to zaobserwować ...

Pzdr.

ot, chocby dodania - procz dzialu stereo i kino domowe - dzialu muzyka. wiem, kazde forum ma to do siebie, ze jest jednym wielkim chaosem, ale ten chaos mozna przynajmniej sprobowac jakos uladzic.

...dodawanie nowych działów było dyskutowane ... ich liczba jest funkcją postów w ciągu dnia ... jak uznamy że jest za dużo postów w określonym temacie to będą nowe fora ... wątek 1548 ...

Pzdr.

a co z wątkami zmieniającymi swoją treść, którą merytorycznie w swych fragmentach przypisac moznaby do kilku drobnych forów??

zresztą, dyskutowano o tym juz nie raz, nie doczytales.

Zarazucałes cos innego na początku tego wątku, a teraz próbujesz wprowadzic instrumet nie mającym z tym zarzutem nic wspólnego

POSTARAJ SIE BARDZIEJ

Ja również dziękuję za streszczenie bo też jeszcze nie kupiłem :)

Co do forum - fakt, ostatnio jakość przeszła w ilość i sporo pierdołowatych dyskusji o niczym, to chyba kwestia ostatniego miesiąca albo dwóch? ja tam narazie czytam regularnie

postawmy moze na stronie ankiete: zmieniac forum, nie zmieniac, jest OK, jest BE. niech powisi tydzien albo dwa. zobaczymy, co sie z tego urodzi.

ale pamietajcie (madrosc ludowa z harvard business review, a co!) - nie zmieniasz sie - giniesz!

Do wszystkiego co pisze HBR trzeba podchodzić z dystansem :) ... to takie samo przedsięwzięcie marketingowe jak MTV tylko w innej braży :) ... zaufaj mi od ponad 10 lta współpracuję z różnymi firmami consultingowymi przy różnych wielo-, wielomilionowych projektach ... it's the same crap ...

Pzdr.

a co to "nie zmieniasz się"? windowsy są dziurawe i niestabilne jak byly a w marketingu pieprzy sie o nowych rozwiazaniach. dopiero po 20 latach istnienia firmy wydali cos porzadnego - XP pro

mozna robic to samo gowno a reklamowac jako cos nowego. VW Golfa robią chyba od 30 lat i dzieki temu nie ma takich baboli jak Renault, Ford czy Fiat. Jak mam jezdzic w naszym klimacie to czuje sie pewnie w niezaleznym zawieszeniu golfa a nie mieciutkim renault jadacym jak poduszkowiec czy sztywnej tylnej osi w "nowej" astrzeIII albo pentium 4 - wylaczmy czesc ukladu i sprzedawajmy to pod marka celeron - a za odblokowany zarzadajmy 2 razy wyzszej ceny

Piotr:

Nie zawsze tak jest, że gdyby ktoś odblokował Celerona do pełnej wersji (P4), to uzyska ten sam efekt. Powód? Na 90% te układy mają uszkodzony obszar pamięci Cache i żeby nie wyrzucać ich na śmietnik Intel (i AMD też) blokuje w mikrokodzie procesora dostęp do tego obszaru krzemu i sprzedaje jako tańszy produkt.

Tak samo jest w przypadku kart ATI Radeon9500 które maniacy komputerowi przerabiają na R9700 (odblokowują magistralę do 256bit, odblokowują dodatkowe 4 potoki renderujące). Efekt jest taki, że w wielu przypadkach podczas grania obraz się kaszani :(. Po prostu ta zablokowana część procka jest uszkodzona.

Oj ale wszyscy psioczą na ten windows. Przed XP był 2000, przed 2000 był NT4, przed NT4 był Windows 3.51.. już nawet nie chce mi się liczyć ile to już ma lat. Od zawsze stabilne i dobrze działające. Ale to linia PRO, a ty pewnie używałeś tylko o windows 3.1, 95, 98, millenium - badziewie do domu i do gier wywiedzione wprost z DOSa. Historia XP jest nieco inna - to windows NT.

wracajac do tematu

1. Najnudniejsze? To jak nazwac np forum na stronie Hi-Fi i M lub hi-fi.pl ?!

Ostatnio 200 wpisow dziennie - rzeczywiscie malo.

2. Zmieniac czy nie zmieniac? Zycie na Marsie jest czy go nie ma?

Chyba nie chodzi o tego typu dyskusje. Jesli masz jakies propozycje to je przedstaw, chetnie przedyskutujemy.

w czasach dosa można bylo spokojnie dzialac na drdos - multitasking i kontrola pamieci byly dostepne. inaczej z marketingiem

a windows nt nie stworzyli ludzie "z firmy" tylko producent OpenVMS ktorego Microsoft przejal (jak sie ma pieniadze to gielda jest swietnym sposobem na koszenie konkurencji - w ten sposob Microsoft stal sie wlascicielem polowy akcji Apple)

a spojrz chociazby na MultiTOS stosowany w Atari TT i Falcon - wielozadaniowy system z wywlasczaniem, autonomicznym jadrem i kontrola dostepu do pamieci

Piotr:

Zapomniałem napisać, że z Radeonami jest duużo mniejszy procent walniętych układów (na pewno nie 90%). Ale nie można mówić, że takich problemów nie ma - bo wiem, że niektórzy je mają (przeczytane na stronach "komputerowych").

A jak jest z CPU - sam dokładnie nie wiem (te 90% to tak dla ściemy :) ), ale kto wie...

Zresztą nie słyszałem aby ktoś odblokował Durona lub Celerona do pełnej wersji - może komuś się to kiedyś uda :)

>>>>tomeczek:

gdybys pol swojej pensji wydawal miesiac w miesiac na plyty i sprzet, wiedzialbys, co to za bol:-)

portus:

gdybys nie mial pensji w ogóle to musiałbys słuchac list przebojów na komercyjnych stacjach.

No nie będę się wkręcał w dyskusje informatyczne, bo mogę o tym godzinami.. Owszem, MS kupił początki WinNT, ale zrobił tak prawie z wszystkim - skoro to działa to czemu nie? Między pierwszymi WinNT a dziesiejszym XP jest przepaśc pokonana właśnie w MS. Zresztą ani w głowie mi ich bronic, ale czasem już nie mogę czytac co ludzie wypisują..

Jeszcze mnie tu nie było ; )

W nawiązaniu do 1. wpisu w tym wątku.

porter:

1. Powiedziałeś prawdę. Tylko tyle spostrzegłeś ? Ja widzę znacznie więcej...

2. MS i Ty jesteście/byliscie tutaj. Wyciągnij wnioski (jeśli potrafisz).

3. Znajdź lepszą rozrywkę ( heterosexualną ? ) i daj nam znać, gdzie jest lepiej.

4. I czemu chcesz tracisz czas na ulepszanie tego g... Nie szkoda Ci energii ?

* * *

Nie dziwię sie, że pismom audio trafiają się słabsze okresy/numery. (Oby nie za długo! ) Nie jesteśmy i my wolni od nudy i ułomności - forum żyje normalnym, codziennym życiem,a nie raz w miesiącu ; ) (...)

Przeczekam, aż karta się odwróci, co i Tobie radzę.

PORTER sorry ale czego oczekujesz po takim forum? Nudne hmm czasami moze i tak ale przeciez nie bedziemy robili sobie wirtualnego grilla, albo nie bedziemy sie bawic w typowanie "gdzie zaatakuje AlKaida"....

Pozatym chyba nie oczekujesz ze jak napiszesz " potrzebuje info dot ..." to dostaniesz od razu 100 wyczerpujacych i konkretnych odpowiedzi bo nie jestesmy omnibusami a o sprzecie mozemy sie wypowiadac tylko wtedy jak go posiadamy lub posiadalismy. Nie powiem Ci czy Sonus faber ładnie gra bo nigdy nie słuchalem:(

Pozatym coraz wiecej jest watkow DIY co mnie bardzo cieszy, od czasu do czasu jakis Troll rzuci podły watek i ma radoche ze wciagnie ludzi w kłotnie wiec cos sie dzieje !!!

Naprawde jestem ciekawy co Ty bys zmienił badz wprowadzil??? Ja jestem tu od niedawna ale mi sie podoba, fakt ze drazni mnie pewien "ograniczony" duch tego forum gdzie kazdy nowy narybek jest raczej roztrzelany niz nawracany przez starych wyjadaczy ale no coz...trzeba zaakceptowac.

Chcesz nie nudnej rozrywki ? Wlacz wiadomosci lub pogladaj sejm tam takie przewaly dziennie sie wyprawia ze na rok czasu dzialalnosci tego forum by wystaczało :)

Miło ze szczeze piszesz, moze minimalnie cos by mogło sie ruszyc ale i tak nie jest zle! pozdrawiam

Nie zgodzę się z Tobą. Ja również jestem gościem, przynajmniej w tym wcieleniu (jako Andrzej), bo wogóle to jestem najstarszym audiofilem świata, równiez na tym forum. Problem jest taki, że na kazdym forum, również komputerowym, zawiązuje się grupka normalnie nieakceptowanych zwyczjnych zjadaczy chleba, którzy dopiero tutaj odzywają. Jak zauważył 2 dni temu Stryjecki, przez takich jak "oni" inni normalni ludzie tu nie zaglądają, lub boja się pisac. Nie będę pisał po nickach, ale wystarczy poczytac moje przejscia w temacie DTS i wszystko staje sie jasne. Gdybym był o rok młodszy, to pewnie sam zwątpiłbym w nowe formaty po tym co CI panowie mi tu nagrezmolili. Jednak dzisiaj sprawy zaszły zbyt daleko żeby wogóle nad tym dyskutować, jesli nawet naczelni naszych ulubionych miesięczników klną na parszywe, 16 bitowe Cd i szukaja ukojenia w nowych gestych płytach, lub co słabsi (ja do nich należę) upraszczają sobie sprawę wracając do winylu.

Podsumowując- bedzie ciekawiej na forum, jeśli klika CD-filów się odczepi, a ludzie oczekujacy nowej jakości zaczną odważniej wyrażać swoje opinie.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.