Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ CD50 Tuning

kolczas

Rekomendowane odpowiedzi

Tak dotykalem. Zeby wyjac plyte drukowana kinieczny jestvjej demontaż. Tasma jest cała. Przed ponownym montażem trzeba jeden z jej koncow wlozyc w kieszen na płytce drukowanej, nie wiem, moze tutaj cos nue tak choć wyglada na włożona. Naped jak tylko wlacze zaczyna w srodku terkotac. Wysuwa sie tacka i nie mozna jej zamknac ręką.

Wyswietlacz jest oki, naped cały czas wydaje dziwne dzwieki tak jakby chciał cos wczytac niezaleznie od tego czy płyta jest czy jej nie ma. Co jakies 5-10 sekund tacka otwiera sie... pare sekund i zamknie się, nie reagujac na wcisniecie jej reka lub tez z guzika.

Ty się nie wymądrzej tylko lutownica i do dzieła ;)

to nic nie da i to nie będzie ten kond ponieważ i bez niego by grało, ale jak piszę żeby wyjął całkiem napęd i włączył to ma to w dupie.

jeśli nie taśma a chyba nie bo ma dziwne zachowanie tacki to chyba ESD

Otóż tak na szybko wlutowalem staregi konda i to samo. Jutro za dnia pokombinuje z tym napędem jak mowisz Witek. Ta tasma jest krotka i ciezko ja włożyć przy powtornym montazu plytki. Moze nuedostatecznie siedzi ale wyglada na dobrze wlozona. Jeszcze jedna kwestia to kruche kable od trafo do wtyczki na plytke te cienkie. Chyba ze 3 razy przylutowywalem. Moze tu jest piec pogrzebany i po prostu gdzieś zwarcie jest. Dobrze ze mam drugie cd juz to chociaz jest na czym sluchac.

te dwa kondy to tylko wygładzenie napięcia - nic wielkiego.

A jednak jak kilka razy próbowałem je podmienić był problem z odczytem płyt .

Ta tasma jest krotka i ciezko ja włożyć przy powtornym montazu plytki.

Musisz czym ja przytrzymywać przy wsadzaniu i dopiero docisnąć blokadę

Muda jaki bialy plastik masz na mysli. Ten mikrostyk na pcb jak wkładam plytke z powrotem do cd laduje w pustce nic go nie dociska.

Ten mikroprzełącznik to czujnik dla mikroprocesora, rozpoznaje w jakim położeniu jest tacka.

Gdy tacka jest zamknięta wyłącznik jest zwarty, gdy włączysz przycisk otwarcia procesor podaje napięcie na silnik i tacka się wysuwa, gdy to nastąpi mikroprzełącznik znów zostaje zwarty i jest to sygnał aby wyłączyć silnik.

Jest w tym modelu biały plastyk który współgra z mechanizmem transportu płyty, wkłada się go od dołu.

To rozwiązanie jest bardzo upierdliwe ponieważ jeśli chcemy podłączyć transport do odchylonej PCB plastyk zawsze wypada.

Otóż sprawdzilem i żadnego bialego plastiku nie ma ake tu jest trop. Na probe zwarlem to tacka sie zamknela i zaczelo czytac plyte. Owszem nawet podlaczylem zeby zerknac jak gra i gra ake tylko jeden kanal i jak wylaczam cd to w glosniku słuchać pykniecie. Nie wiem czy ten palstik zgubilem czy jak

proszę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11379-0-62149100-1449698229_thumb.jpg

post-11379-0-67438100-1449698261_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurcze dalbym sobie glowe uciac ze tego nie bylo. Cholera fakt ale byl tylko jeden browar tak na rozruch to bez przesady :) musze to gdzies znaleźć. Nie zmienia to faktu ze nawet jak znajde i ogarne napęd pozostaje kwestia o ktorej pisalem wyzej. Brak sygnalu z jednego kanału.

Dobra znalazłem go :) jest tam nawet sprężynka, dzis go wrzuce w jego miejsce docelowe no i musze uporac sie z tym jednym kanałem i pyknieciem w głosnikach podczas wyłączania cd.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.