Skocz do zawartości
IGNORED

Mark Levinson (diamond) buffer

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Zorro

Hmm, szukałem lecz nie znalazłem. Dzięki za linka. Już parę razy przymierzałem się do 960 na ebay, ale jakoś zawsze miałem inne potrzeby, no i obawy o transport, wiarygodność sprzedającego itp. Na Allegro miałem na wyciągnięcie ręki :-)

zorro, 23 Maj 2006, 21:07

>2x15V hmm... stabilizatory będą miały więcej roboty !

W PDFie jest chyba 2x15V jako zalecane, więc...? Jak to w końcu jest dać lepiej mniejsze napięcie czy większe?

>>veteran

paczka dotarła .... myślałem że większe są te maleństwa ;))

>>zorro

powiem szczerze że ciemny jestem w te klocki więc... ale rzeczywiście teraz się przyjrzałem schematowi i 15V jest za kondziami. Zdziwiło mnie trochę Twoje zdanie z tymi napięciami ... veteran zalecił mi 2x17V ... Powoli się gubię..

Transformator 2x15 - 1x17V max, stabilizatory sa serii LDO, wiec przy wyzszych napieciach beda sie grzac (ta obudowa potrafi odprowadzic ok. 1.5W). Jezeli ktos bedzie robil transformator na zamowienie - to tak jak mowi zorro - moze miec ok. 2x13-14VAC.

Już przybył z buforem Zorrowym do mnie Frank.

Jestem po 2 godzinnym odsłuchu a więc:

Pomiedzy źródłem cd. Vincenta z lampowym stopniem wyjściowym a line pre lampowym C-20- działa!!! Na plus.

Pomiędzy pre gramofonowym Audio Reaserch PH-1 a line pre- działa!!! Na plus.

Teraz przerwa i potem próba połączenia go pomiędzy line pre a power (monobloki lampowe).

Ocena brzmienia i miejsce zastosowania w późniejszym czasie jak sie mocno osłucham. Pierwsze wrażenia na +.

hehe działa, tzn że nie zjarało sie nic i układ przepuszczał sygnał ;)) ale czy "poukładało" muzykę i dźwięki, ostatnio miałem trochę doświadczenia z dopasowaniem impedancyjnym wieć wiem że to ważna sprawa...

:):) Spokojnie! :) Napisałem, że działa na plus, że jest u mnie i pozostanie :):), tyle, ze muszę go wpiąć w najodpowiedniejsze mu miejsce:):). A skoro zostaje, to chyba znaczy duuuużooo :):)

rogus, 23 Maj 2006, 20:52

Rogus - jak masz ochotę na naprawę - no to wystawiam na aukcję allegro niesprawnego CD 960. Nie mam totalnie czasu na zabawe i do tego zakonczylem swoj cdpro2 (total wypas). Jestem tak zadowolony z niego że nie mam motywacji na grzebanie w innych transportach.

Marantza CD80 - tez mam do sprzedania - tyle że w niego zainwestowałem sporo części - same czerwone BG. Jest totalnie sprawny ;-)

• 2 tygodnie później...

może znalazłyby się osoby do zamówienia w digikey paru układów niezbędnych do złożenia buffera? m.in ADEL2020, innych wzm operacyjnych? Musimy znaleźć kilka osób aby zamówienie ruszyło...

Po dłuższym obcowaniu z tym urządzeniem....

1. Ma znakomitą barwę. Poszczególne dzwięki mają swój naturalny cieżar i wypełnienie.

2. Stereofonia zyskuje na zwiększeniu czytelności poszczególnych planów w głąb sceny i jest sporo szersza niż bez bufera.

3. Wszelkie pogłosy, oddechy i odbicia sal, klubów i studia są nieprawdopodobnie czytelne.

4. Poprawia się bas i to pod względem kontroli, wypełnienia i czytelności.

Ogólnie ujmując nie znalazłem aspektu, który by coś degradował. Pod każdym względem jest lepiej.

Moja ocena dotyczy połączenia w kazdym miejscu toru, czy to przy gramofonie, CD czy tunerze.

Polecam.

Zorro- wielkie gratulacje!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.