Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do harbethów 7 - ok. 7k pln

parmenides

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za propozycje. Jeżeli chodzi o wymienione wzmaki, to ich nie słuchałem, ale chętnie to zrobię: nie przewiduję rewolucji, ale kto wie?

Natomiast Moon I-3 to urządzenie z gruntu bardzo muzykalne i dość mocne:na tyle, że leniwe Dynaudio 82 wreszcie zaczęły drgać. Odsłuch - co ciekawe - przeprowadziłem na mocno średnim źródle Marantza CD 7300 i dość przypadkowych kablach. Mimo to brzmiało całkiem fajnie. Powrót do "potężnego" wzmacniacza 7200 zacnej (ale dwie dekady temu) firmy Marantz był jak łyk ciepłego Wojaka po zimnym czeskim Budweiserze.

Konstrukcja urządzenia jest przemyślana, wygląda toto całkiem ładnie (czyli jest audiofilsko paskudne), no i do tego pilot - bajka! Jeżeli chodzi o wnętrze, nie zaglądałem, natomiast tył zrobiony solidnie - wtyki i reszta po prostu dobre. Brzmienie jest wciągające i strach pomyśleć, że to w ofercie Simaudio entry level. Dla posiadaczy podobnych leniwych kobył, jak moje DA 82, jak znalazł. Tylko cena niekoniecznie taka dobra, choć podobna jak w UK. Jak wiadomo w tej kwestii opinie sprzedawcy i kupującego bywają rozbieżne.

W systemie ze Spendorami nie było już tak fajnie, a średnica sprawiała wrażenie nachalnej i zbyt wypchniętej. Co z tego, że miałem full pary, jak brzmienie solowych instrumentów było klasę gorsze, niż na paskudzie z wybrzeża? Do tego wszystko grało dokładnie tak samo: dobrze, ale z pewnością nie trzy razy lepiej. A tyle mniej-więcej wynosi różnica między Baltlabem w wersji basic, a Moonem - także w wersji basic. W tym układzie lepiej zagrał Alabaster - po brytyjsku muzykalnie.

Wniosek nasuwa się sam: zabawa zaczyna się robić bardzo kosztowna, jeśli rzeczywiście szukamy konkretnych (lub subtelnych) różnic, detali itd. I tak przez Ciebie gutten zaczynam i ja zbierać na wiadome klocisko z Danii.

Pzdr

A może cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena wydaje sie atrakcyjna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

parmenides>

jeśli chodzi zmianę naita na wyższy model to właśnie taką miałem na myśli.

A co innej zmiany to naprawdę cdx 2 gra cudownie.

Przed odłuchami planowałe zakup cd 5i i zestawu 112/115 lub podobnego (komis) ale po odsłuchach zostawiłem mojego miłego, ale mało dynamicznego Johna Shearna i kupiłem CDX2. A teraz albo 202/200 albo Harbeth 5.

I niech gra muzyka

ps. zgadzam się co co "Folii" Savalla

-> papkin

nie wiem czemu tu wspominasz o "La folii" Jordi Savalla?

ale ta płyta zawsze na mnie robiła duże wrażenie, bardzo często do niej wracam

a jak na razie tylko na Harbethach usłyszałem z niej emocje :-))

Reszta to tylko namiastka wrażeń ;-)

pozdr jodel

jodel

wspomniałem o "Folii", bo chcialem odpowiedzieć parmenidasowi w jednym poście. W innym miejscu na forum parmenides pisał o tej płycie. Chciałem dwa w jednym.

A jak uważasz czy są jeszcze inne głośniki, które tak różnią sie od konkurencji? Porównywałem Harbethy np. ze Spendorami i Proac-ami i chociaż niektórzy uważaja je za podobne, szczególnie Spendory to dla mnie są to dwa rózne światy.

chyba trzeba odświeżyć watek Harbeth Club

papkin

też jestem ciekawy konfrontacji spendor-harbeth

w końcu wywodzą się z tej samej szkoły (BBC)

proaków odsłuchiwałem kilka modeli z serii studio, no i u andrei29 tabletek

myślę, że nie ma co porównywać harbethów do proaków studio - różnią się i to dość znacznie

natomiast u andrei ciągle brakuje mi dołu

ale po ostatnich jego postach również i jemu ;-)

P.S. z namiastką wrażeń żartowałem ;-) he he he

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.