Skocz do zawartości
IGNORED

Radio Jazz - do pobrania

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Ja także wyrażam wdzięczność kompresującemu oraz licze na nastepny tydzien. Plik pomimo dwukrotnie powtarzanej próby ściągnął się z komunikatem ERROR w managerze przeglądarki Opera ale da się odsłuchać.

Też ściągałem przez opere. Na początku transfer 25 kilo i zrywało połaczenie co 30 sekund. Wziołem "pobierz od nowa" i już szło normalnie, 200 kilo bez żadnych errorów. Widać opera coś nie do końca sobie radzi....

Panowie radośnie sobie gaworzyli o sprawach oczywistych, że kino domowe bez sensu, że 5.1 bez sensu, że masteringowcy prostytuują się produjkując przesterowany crap. Zgoda. Nie zgadzam się natomiast z przedstawionym modelem działania nabywcy płyty i słuchacza radia, którzy rzekomo wybierają to co głośniej gra a jak gra ciszej to natychmiast przełączają się na głośniejsze. Naprawdę istnieją tacy kretyni ?

Setnie sie ubawilem sluchajac jak Pan Lipinski jaka sie probujac ulozyc choc jedno poprawne zdanie. Skandal by takiego czlowieka zapraszac do studia - wiekszosc jego wypowiedzi stanowily chrzakania, eeekania, beczenia, jeczenia itp. Wiedze ten Pan posiada ale na pewno nie potrafi jej przekazac.

Ogolnie poziom audycji byl zalosny. Prowadzacy wydawal sie nie miec pojecia o tym co mowil a zadawanie pytan sprawialo mu chyba wielki cielesny bol.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

I może na przyszłość proponuję powycinać z mp3 do ściągania przykłady muzyczne. Sensu to nijakiego przy 128kbps nie ma, miejsce toto zajmuje a w ogóle ta muzyka...jak usłyszałem jakieś tam "stili dan" (nawet mi się nie chce googli odpalic, żeby zobaczyć jak to się pisze) to jak mówią laski "żenua". Żeby takiego pitu-pitu słuchać ??? Tu apel do recenzentów zatrudnionych w prasie, jesli czytają te slowa: przyznać się, kto testuje "stili danem" sprzęt. Żeby było wiadomo kogo nie czytać...

neo 128 jest teraz zwiększone do 256bps max transfer 32kb/s promocja nie potrwa długo :] warto trochę dopłacić do droższej opcji neo ale to i tak telekompromitacja :) co do audycji to nie mam cierpliwości żeby przesłuchać całą bo yyyy....jakoś tak ......eeeeee......uuuuu.....mi się nie ....... eeeeee.....podoba :)

Pozdrawiam

wiesz to ejst w firmie i nie jest tu potrzebne szybsze a co do samej audycji to fakt warto wyciac te utwory bo jaksoc jest do niczego a sama audycja gdyby byla ze tak powiem bardziej ciagla to by byla spoko jesli kaszanka bedziesz mogl to nagrywaj dalej w sumei jak ktos ma cyfre to mzoe posluchac radia jazz

dudivan, 5 Lis 2005, 12:47

> "stili dan" (nawet mi się nie chce googli odpalic, żeby zobaczyć jak to się pisze) to jak mówią laski

>"żenua". Żeby takiego pitu-pitu słuchać ??? Tu apel do recenzentów zatrudnionych w prasie, jesli

>czytają te slowa: przyznać się, kto testuje "stili danem" sprzęt.

Steely Dan to świetny zespół i nagrania są również świetne. Ale jak ktoś gustuje w kameralistyce itp. to raczej nie znajdzie tam nic ciekawego. Uważam, że ten przykład muzyczny był jak najbardziej na miejscu.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Gustuje, nie gustuje, chodzi o to, ze to jest "rzadkie", mało tam muzyki. Raz po raz ktoś w bęben puknie a to trąci strune i pusto, pusto między tymi dwoma wiekopomnymi zdarzeniami. Nie można nic powiedziec o tonalności, barwie,, tylko mozna sobie noga potupać i rytmicznie rzucić "yeah, yeah". Recenzenci nawet piszą - to dobre urzadzenie, przy odsłuchu mimowolnie zacząłem tupać nogą.

dudivan, 5 Lis 2005, 13:29

>Gustuje, nie gustuje, chodzi o to, ze to jest "rzadkie", mało tam muzyki. Raz po raz ktoś w bęben

>puknie a to trąci strune i pusto, pusto między tymi dwoma wiekopomnymi zdarzeniami.

Rzeczywiscie zbyt duzo sie nie dzialo w tym kawalku...

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

W poniedzialek 5.11.05 skasuje audycje z servera. Mysle ze kto chcial to posluchal. Kto jeszcze tego nie zrobil to niech sciaga:) Ostatnia okazja:)

Prosze tez nie zadawac pytan na maila "lopiu", tam jest automat ktory wysyla maila z linkiem ja tam rzadko zagladam:)

Ok. to ja mam teraz pytanie - bo czesc osob pisala ze mam wykasowywac wstawki muzyczne - moge to robic tylko powiem tyle ze da to taki efekt ze audycja pojawi sie dopiero po kilku dniach, a generalnie chce sie dowiedziec czy jest jeszcze zainteresowanie tym by ja umieszczac na sieci - tu oczywiscie tez pytanko rowniez do Ciebie mlody2 - jak Ty to widzisz?

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

kaszanka

Dla mnie rybka:) Ja moge uzyczac miejsca na servie do sciagania:) Wstawki muzyczne dla mnie osobiscie moga zostac ale jesli inni nie chca to ja sie tym moge zajac i skasowac je. Paredziesiat minut i usune pitu pitu zostawiajac, "...uuuu yyyy mmmm aaaa..." ;) hehe:P

Z tego co widac zainteresowanie jest spore, ponad 70 sciagniec tej audycji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.