Skocz do zawartości
IGNORED

Shure E2 - referencja na każdą kieszeń?

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Dzwoniłem przed chwilą do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie chcą negocjować cen ? ;-) Byłem dziś w sklepie muzycznym w Gdyni i podali mi minimalnie lepsze ceny;

E2 - 350zł

E3 - 690zł

E4 - 1050zł

E5 - 1850zł

E500 PTH - 1920zł

A jak to wygląda w USA lub w Europie ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tam chyba jest najtaniej. Mozna paypalem placic.

Ukryta Zawartość

Graaf

Tak się składa, że 4 lata chodziłem na fortepian do szkoły muzycznej (co prawda dawno ale jednak :)), pianino posiadam w domu i często sobie na nim gram, później grałem kilka lat w zespole metalowym (dopóki studia nie przeszkodziły :( ), ostatnio byłem na zemście nietoperza niestety nie w operetce ale orkiestra była kompletna. Mogę więc z całą świadomośćią napisać, że e3 z iriver ifp790 czy z dcd 1500ae napewno nie mają takiego basu czy wysokich jakie są w muzyce słuchanej na żywo. Dla mnie największą zaletą tych słuchawek jest średnica, na żadnych słuchawkach nie słyszałem tylu szczegółów, po prostu rewelacja. średnica jest na tyle dobra, że pomimo używania ich już ponad rok i ograniczeń tych słuchawek (bas, wysokie) nie mam zamiaru ich zmieniać. Odnośnie talerzy jakie są w metalu napewno metalowe (metaliczne) ;) czasami też potrafią być kulturalne ale to juz zależy od danego zespołu i realizacji nagrania. Co do neutralności muszę przyznać, iż złapałem się kiedys na koncercie perfektu, odpalając z ciekawości playera, że brzmienie shure byo podobne do żywca. Wiem jedno do brzmienia tych słuchawek trzeba się przyzwyczaić a potem już jest trudno się z nimi rozstać. :)

Re: Grzech76

zapewnienia przyjmuję, cóż mi pozostaje :-)

z zainteresowaniem odnotowuję też zmianę generalnego tonu wypowiedzi :-)

pozdrawiam!

graaf

ps.

a nosiłeś stopery na próbach?

>Miło mi i nawzajem , bo tak wogóle to fajny chłopak jestem ;)

a ja tam Cie nie lubie bo nie sluchasz nu metalu ;D

a przeciez niektore kawalki slipknota sa bardzo dobre . . .

liamk, 11 Wrz 2006, 18:22

>a ja tam Cie nie lubie bo nie sluchasz nu metalu ;D

>a przeciez niektore kawalki slipknota sa bardzo dobre . . . He he he

Wiedziałem, że jest ktoś kto mnie nie lubi :( ;) i to za co ach ten nu metal :) teraz to go już nie chcę znać. ;).

A shure i tak robi fajne suchawki.

liamk> mam te same problemy ze słyszeniem butów i "wnętrza siebie" :). Niestety.

A mało basu (wg. innych) jest przezemnie nieodczuwalny pewno ze wzgledu na braki tegoż w zestawie kolumn raczej monitorowych i preferowanej muzyce. I pewno przyzwyczajając sie do E2 zaowocuje krzywieniem się na "przekonturowane" "burczybasowe systemy ?? heh :-D .

czy ktos mi moze podpowiedziec o co chodzi z tymi oznaczeniami bo są e4c e4CNEFS e4cb e4g ( wiem ze g - gaming - czyli pewnie jakies zbasowione albo cos bo roznic w impedancji niema ) ???

a tak poza tym to etymotics tez jest er4p i er4s ale to rozszyfrowalem ( p - power nizsza impedancja, s -stereo lub sound - wyzsza impedancja )

eXg-c-cb nie różnią sie niczym oprócz g-c długością kabelka bodajże i g są czarne jak i c-b(lack) i opakowaniem... przetworniki są we wszystkich odmianach jednakie

jeeej, ale zaciemniłem... Games mają krotszy o 10cm bodajże kabel i są czarne, w opakowaniu jest smycz:) i bleble wiecej materiałów reklamowych w pudełku przypominajacym pudełko.

C-przezroczyste opakowanie "chudsze" (bardziej blister), no i C-B-czarne, opakowanie jak G (bez smyczy i ulotek)

...z tego co obadałem .

Moje 0,03 pln do dyskusji.

Otóż niedawno kupowałem słuchawki do iRivera (SlimX 550) i testowałem trzy modele:

Shure 2c

Koss The Plug

Sony MDR EX 71

Wybrałem te ostatnie. Moim zdaniem nie ma różnicy między nimi a s2c.

A różnica w cenie jest znacząca.

w mojej opinii te Sony są OK do słuchania większości nagrań, ale jednak nie jako "referencja", bo ich pewne wady jednak na niektórych nagraniach wychodzą

takie też jest zdanie Linkwitza, który testował oba modele:

>>The MDR-EX71SL could almost be used without equalization since the canal resonance shows only on certain program material. This might be acceptable for general listening but not for use as a sound reference.

viator => prawda jest prozaiczna , żeby odsluchać - porownać słuchawki i wychwycić rożnice musisz je podłączyć do dobrego źrodła i wtedy wyjdzie co które są warte

Ja nie znam Sony MDR EX 71, ale w domu Shure E2 porownywalem do Koss Porta Pro, Sporta i Senek PCX 250 (ok.700zl)-model z układem wycinającym szumy zewnętrzne.

I Shure wypadly najlepiej, ale jest to dość specyficzny dźwięk bez podbarwień i nie każdemu może sie taki dźwięk spodobać - audiofile często słuchaja odwrotności SHURE E2 ;-)

e4 to jednak zupelnie inna technilogia od e2. Tam juz nie ma membrany tylko jakies armature driver. Jednodrozne sluchawki tego typu podobno slabo radza sobie z pelnym zakresem akustycznym. Lepiej wypadaj np. drudrozne jak e5 lub ultimate ears 5 pro. Pozostaje mniec nadzieje, ze z czasem e4 sie wygrzeja i bedzie conjamniej akceptowalnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.