Skocz do zawartości
IGNORED

Shure E2 - referencja na każdą kieszeń?

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

graaf, 29 Maj 2007, 11:04

Kochany Graafie jestem troszkę starszy od kol Zbiga i naprawdę że Ty coś niedawno robiłeś nie znaczy że ja czegoś takiego dawno nie miałem okazji zrobić poza fortepianem(nie mylić z pianinem) który wyniósł w posagu z domu mój wujek poniewierała się wtedy także mandolina Pierwszej Krajowej Fabryki Instrumentów Muzycznych we Lwowie na której grywał (także na skrzypcach i gitarze oraz pięknie śpiewał) mój dziadek (pochwalę się przed wojną był takze majorem WP a w ramach hobby był kierownikiem sekcji piłkarskiej Cracowia jak była parę lat pod rząd Mistrzem Polski)I takoweż testy też się odbywały.

Nie ustawiam sie kantem do Ciebie tylko spełniam Twoje życzenie zebym dał Ci spokój jak widzę życzenie spełnione jest nieodwzajemniane, widocznie kto się czubi ten się lubi

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Re: Rafaell, 29 Maj 2007, 11:33

>Nie ustawiam sie kantem do Ciebie tylko spełniam Twoje życzenie zebym dał Ci spokój

za pomocą takich uwag jak poniższa (cytuje in extenso z poprzedniego Twojego wpisu)???!!!

>pewnie mi graaf zaraz dokopie żebym sobie w domu porównawczo ściągnął organy z Oliwy, jakoś to przeżyje

>(graafa)

ciekawe jak to jest kiedy NIE dajesz komuś spokoju

tylko proszę Cię najmocniej - nie demonstruj mi tego !!

rafaell chlopaki ,grafff check this out:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dziś minął pierwszy dzień kiedy powinienem dostać przesyłkę pewnie znając pocztę to doliczy sobie czasowo drugie tyle co z USA kurde 45$ i trza czekac ! a opłacone było za 3-5 dni dostawa

Rafaell

W kwestii stosunku uśrednionej jakości do ceny to się zgodzę, że słuchawki mają przewagę i rzeczywiście za np. 2000 zł ma się zestaw który potrafi wiele. Oczywiście nasuwa się nieuchronnie pytanie za ile odtwarzacz bo skoro Sennheisery 600 to już hi-end no to cedek powinien kosztować grubo ponad 10kzł. Swoją drogą ciekawy jestem co mi wyjdzie z porównania obecnego z kilkoma pretendującymi do miana hi-endu, jak już załatwię kwestię pomieszczenia.

A organy oliwskie wcale nie są znowu takie wspaniałe.

>A organy oliwskie wcale nie są znowu takie wspaniałe.

Wszędzie działa reklama,słuchałem ich kiedyś ,one są raczej do oglądania z tymi ruchomymi figurkami

>lancaster, 30 Maj 2007, 08:34

>

>Panowie, gdzie w Poznaniu można posluchać E2 ?

>

>Pozdrawiam

Spróbuj zadzwonić do sklepu Riff w Poznaniu, poniżej kontakt:

Ukryta Zawartość

Ja kupowałem swoje Shury również w Riff'ie tyle że w Warszawie, możliwość odsłuchania jest taka, że mogą Ci je po prostu wyjąć z pudełka, ale jest problem z podłączeniem tego gdziekolwiek, bo to jest sklep muzyczny, a nie hi-fi. Ja z braku innego źródła posłuchałem sobie na zwykłym odtwarzaczu mp3. Byćmoże w Poznaniu też mają E2.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Shure E2 - referencja na każdą kieszeń już niedługo, gdyż Shure wypuściła nowe modele i jak ktoś jest na kupnie niech kupuje ,podobno takze ma zmienić się w Europie dystrybucja, chcą trafić pod strzechy-czytaj do marketów.Popatrymy zobatrzymy

• 2 miesiące później...

>ferros

fatalnie - dla Ciebie. Pamiętaj o tym:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Rafaell, 1 Cze 2007, 23:37

>Shure E2 - referencja na każdą kieszeń już niedługo, gdyż Shure wypuściła nowe modele i jak ktoś

>jest na kupnie niech kupuje ,podobno takze ma zmienić się w Europie dystrybucja, chcą trafić pod

>strzechy-czytaj do marketów.Popatrymy zobatrzymy

E, chyba nie bedzie tak zle, wyglada na to ze beda dwie linie rownolegle. cytat z FAQ ze strony Shure:

Q: "Will the new line replace the E Series?"

A: "No, the E Series will continue to be sold through both consumer and professional channels."

Co do marketow to kto wie, oby to nie oznaczalo obnizenia jakosci.

Ferros -ten temat jakby troche o czym innym traktuje , ja wiem ze ludzie z head-fi inaczej traktuja sprawe. Zreszta ja tez mialem np Altec 716 i moim zdaniem kompletie mi nie pasowaly , nie znaczy ze sa slabe. Tak samo E2 - jako "zrodlo neutralnosci (stad one jako referencja) a nie np UE5 z podbitym basem, czy krzykliwe Etymonic.

>ferros

Na Boga.. Wiesz, ferować takie wyroki bez opamiętania każdy potrafi, a internet tak jak papier przyjmie wszystko.

Nie będę ukrywał, że te słuchawki także posiadam, więc choćby i dlatego nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie będę dalej rozwijał tematu, bo wszystko jest tu w temacie na kilkunastu stronach.

Co do head to Albo czytasz między wierszami, albo masz problemy z językiem. Poza tym od czego Twoje uszy? Proponuję dobry sprzęt i trochę odsłuchów, porównań, a sprawa się sama wyjaśni:)

pozdrawiam i miłego dnia

gagacek

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 2 tygodnie później...

Re: Zbig, 1 Cze 2007, 21:48

>Jak będę miał chwilę czasu to napiszę recenzję

i co?

jak długo jeszcze będą "w testach"?

takiego Ci ćwieka zabiły?

pytam bo jest chętny młody kolega do odkupienia od Ciebie nicniemających czopków

>graaf

Niczego mi nie zabiły. Zrobienie porządnej recenzji zajmuje sporo czasu, szczególnie porównawczej, a mnie w tej chwili znacznie bardziej obchodzi temat adaptacji akustycznej pomieszczeń. Poza tym jakoś nie mam specjalnej ochoty na słuchanie przez słuchawki ostatnimi czasy. Może jak nastąpi przerwa w sezonie budowlanym.

Re: Magelan, 29 Sie 2007, 14:11

>czy moze ktorys z forumowiczow wie jaka jest roznica pomiedzy shure e2 a shure se210 , oczywisice

>pomijajac wyglad.

to zupełne różne słuchawki, inny jest zastosowany przetwornik, zupełnie inne wyniki pomiarów, zapewne takze zupełnie inne brzmienie, pomiary sugerują, że mniej hifi

pzdr.

graaf

Ukryta Zawartość

post-5623-100005809 1188462832_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

graaf, dziekuje za wyjasnienie moich watpliwosci odnosnie e2 i se210, byc moze takze posiadasz jakies informacje na temat roznic pomiedzy modelami shura s500 i se 530, jesli tak to prosze o info na ten temat.

według mej wiedzy niczym

na stronach Shure piszą: "Formerly known as the E500PTH, the SE530 uses Triple TruAcoustic Micro-Speakers to create an expansive soundstage"

dzieki. wlasnie zastanawiam sie nad nabyciem tych sluchawek , ale pojawila sie tez konkurencja w postaci westone um3, jesli mialbys wybierac pmiedzy tymi dwoma typami sluchawek ... ktore bys wybral i dlaczego?

wybrałem E2

dlaczego - to jest obszernie wyjaśnione wyżej

z pomiarów zdaje się wynikać, że przetworniki "Balanced Armature Driver" zawarte we wszystkich innych Shure poza E2 oraz w znaczącej większości IEM-ów innych producentów są po prostu technicznie znacznie gorsze niż klasyczny przetwornik dynamiczny w E2

te pomiary są wklejone wyżej

tylko nie pytaj mnie dlaczego droższe jest gorsze

tak bywa

wszystko jest wyjaśnione w tym wątku, wyżej

pzdr.

graaf

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.