Skocz do zawartości
IGNORED

Towarzystwo fullrange'a

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

Arturp, co robi ten filterek?

po dołożeniu magnesów no poprawiło się, jakby wyczyściło i kulturka, przestło krzyczeć, lepsza przestrzeń się zrobiła ;) ale chyba spadła dynamika, .. może trzeba nie za wielkie te magnesy, co za dużo to nie zdrowo..

Matthew, 27 Paź 2006, 08:22

o, cześć , widze ,że nie tylko ja włączam komputerek o poranku ;p

Filterek ogranicza ilość krzykliwych tonów średnich przez co charakterystyka sie wyrównuje i słychać więcej niższej średnicy i basu a także zaskakująca ilość góry . Odłącz wstęgę bo psuje cały efekt gdy stosujesz taki filtr .

Co do magnesów - moim zdaniem daja wyraźna poprawę kontroli , klarowności i efektywności .

Natomiast Tesle muszą grać kilka dni aby zaczęły grać . Pierwszy raz zdarza mi się ,że okres wygrzewania jest tak długi ale to naprawdę słychać . Zwykle po kilku godzinach głosniki dochodziły do 90% swojego brzmienia docelowego a tu kilka dni grania i jeszcze są zmiany . Na poczatku dźwięk był zamulony , troszke ze względu na zbyt silne tłumienie średnicy ale po zmniejszeniu rezystora w filtrze i pod wpływem wygrzewania te głośniki zaczęły grać .

Jest jeszcze jedna sprawa - twoje Tesle pracują w odgrodzie a moje w obudowie wentylowanej więc moje grają cieplej bo skrzynia daje masę w niższej średnicy .

PS

Brak soczystości barw tego głośnika możnaby zrekompensować dając jakąś nasyconą barwowo lampę ( nie mylić z lampowo ocieploną )

...there is no spoon...

oj ,chyba tak.Taką co to gra soczysta wielobarwną średnicą ze smaczkami , wybrzmieniami , powietrzem i konturami . Niewiele jeszcze wiem na ten temat ale z pewnościa 300B lub ,, diabełki " inne juz testowałem od KT 88 do tych prostych lamp l 63 czy jakoś tak , takich ocieplonych klusek - odpada . Mała moc ma być - chrzanić bas i makrodynamikę - nie takiej muzyki słucham . Chce słyszeć jak Wilsonowej migdałki wibrują kiedy śpiewa ,, You dont know what love is ":D.

...there is no spoon...

E tam, nie ma się co czarować . Mimo silnej autosugestii i szczerych chęci nie udało mi sie wmówic moim uszom ,że Tesla graja lepiej niż dwudrożny układ na scanach 8545 i usherach 9950.

Dwudrozny poprostu roz...dolił te Tesle w pierwszych taktach muzyki . Tesle idą do piwnicy.

Szerokopasmowe tak , Tesle nie. Może w innym wcieleniu poćwicze lepsze full range .

...there is no spoon...

a mnie te tesle w odgrodzie z 3ma magnesami i wstęga nawet grają...;) lepsza przestrzeń od skanów ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Matthew, 28 Paź 2006, 10:07

Ostro ... Alnico by Matt jeszcze jakaś puszeczka na nie i to już nie zwykła tesla a jak pytałem czy jest różnica z dodatkowym magnesem hehe to na początku skrzywiona mina i odpwiedź lakoniczna : " nie wiem " buhehehe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no jak dla mnie zaczynamy być coraz bliżej tego :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z ludojadem, dzięki jego gąbkom z serwerów IBM'a ;) (Fasty) zrobiliśmy to co na zdjęciach... rozładowął mi się akumulator zasilający zegar więc nici ze słuchania...:/

Ukryta Zawartość

post-5385-100004262 1170303271_thumb.jpg

post-5385-100004263 1170303269_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze jedno zdjęcie..

naładuje to nieomieszkam cos napisać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Matthew,

gabka jest niezla, ale sprobuj czegos takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Who's Afraid of Music?

Music, 28 Paź 2006, 17:17

>Matthew,

>

>gabka jest niezla, ale sprobuj czegos takiego:

Jasne ,

a do snu przykryje się gazetą . Najlepiej grzeje AUDIO :D

...there is no spoon...

arturp, 28 Paź 2006, 17:51

>Jasne ,

>a do snu przykryje się gazetą . Najlepiej grzeje AUDIO :D

I tu jestes w bledzie, najlepiej grzeje... kobieta :-)

Jesli jeszcze jest wyrozumiala dla twojego "konika"... ( hobby, bez skojarzen please ).

;-)

Who's Afraid of Music?

heh ;)

wiecie co? dlaczego nie ma w sprzedaży odgród (nie widziałem, same burczybasy tylko)? dźwięk z czegoś takiego jest dużo bardziej naturalny, proaki grają pompatycznie, kolorowo, zciśnieniowane mają wszystko a te odgrody bardziej zbliżają się do prawdy, dźwięk bardziej otwarty i naturalny itp itd... w sumie takie Lowthery to wydatek nie bagatelka heh już nie mówiąc o PHY więc aby zrobić super grające w całym paśmie odgrody to dużo pieniążków trzeba teges

wczoraj z Magazynierem, Ludojadem i Rogusem byliśmy na koncercie w kościółku na pl.Grzybowskim.. orkiestra smyczkowa z KOTŁAMI, takimi rurkami ;) i chórem męsko żeńskim, fletem i gitarką elektryczną... jak walnęło w kotły to jak u Magazyniera bas z Beymy ;-) a jak walnęło w dzwoneczki to niosło się jak ze wstęgi ;-) oczywiście wszystko wybrzmiewało 10x dłużej heh w tym kościółku.... aby zbliżyć się chociaż troszeczkę do tego to moje zdanie jest takie że 3 drogi są nie uniknione... jeden głośnik chyba nie ma prawa chyba zagrać całego pasma tak jak należy... :/

Na szybko wsadziłem w dechy Isophony ale niestety jeden mały problem jest - nie grają ... wszystko za kocem stłumione tak jak by nigdy nie grały po teslach jeden wielki koc no może dołu wiecej ogólnie wiekszy dzwięk ale koc koc koc ... :(

Ukryta Zawartość

post-6291-100004060 1170303562_thumb.JPG

post-6291-100004061 1170303561_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na szybko wsadziłem w dechy Isophony ale niestety jeden mały problem jest - nie grają ... wszystko za kocem stłumione tak jak by nigdy nie grały po teslach jeden wielki koc no może dołu wiecej ogólnie wiekszy dzwięk ale koc koc koc ... :(

Ukryta Zawartość

post-6291-100004057 1170303567_thumb.JPG

post-6291-100004058 1170303565_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dudivan, 2 Lis 2006, 00:34

>AcoustiC, co to za słuchaweczki ładne przyplątały na zdjęciu? :)

Bystre oczy :) Kupiłem na allegro uszkodzone AKG K140 rozebrałem w drobny mak i na szczescie po wymianie kabla działają tym razem się udało :) - stosunek cenajakośc foniczna rewelacja dałem za nie 30 zł. pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.