Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy wzmacniacz słuchawkowy DIY

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Termin zamówienia zależy od WAS. Im szybciej wpłacicie pieniądze tym szybciej będą płytki. KTO nie ma danych do przelewu proszę o kontakt. Być może kogoś przeoczyłem.

to skoro pkrecz zamknol liste to i ja zamykam.

cena 20zl/szt + 5.50 za przesylke

prosze wysyłac mi maile w tytule nick

prosze wyslac swoje dane do wysylki ja w odpowiedzi podam swoje dane i nr konta po wplywie calej kwoty[wszystkie plytki] oddam plytki do zakladu

pozdrawiam

Michał Szarzyński

DARIUS, 20 Gru 2007, 00:27

>Czy mogę jeszcze sie zapisać?

To pytanie do mnie ?!

jesli tak, to jeszcze mozesz, dzis wysle wszystkim, ktorzy napisali do mnie maila potwierdzenie i nr konta bankowego

barszczyk, 20 Gru 2007, 10:09

>jesli tak, to jeszcze mozesz, dzis wysle wszystkim, ktorzy napisali do mnie maila potwierdzenie i nr

>konta bankowego

... że tak powiem co z tym e-mailem z danymi do przelewu?

maq73, 21 Gru 2007, 15:48

>barszczyk, 20 Gru 2007, 10:09

>

>>jesli tak, to jeszcze mozesz, dzis wysle wszystkim, ktorzy napisali do mnie maila potwierdzenie i

>nr

>>konta bankowego

>

>... że tak powiem co z tym e-mailem z danymi do przelewu?

proboje dośc do ładu:

WYRAŹNIE NASPISALEM POSTA:

"... prosze wysyłac mi maile w tytule nick

prosze wyslac swoje dane do wysylki ja w odpowiedzi podam swoje dane i nr konta..."

Niestety częśc z Was nie dostosowała sie do tego co napisalem....

brak danych od :

-kangoo

-yogi

-damper

maila ze swoimi danymi i nr konta bankowego juz wysłalem,

przepraszam za zwłokę, ale byłem na delegacji.

Zamówienie złożę dnia 02.01.2008.

Serdecznie wszystkich Was pozdrawiam i jednocześnie składam życzenia:

Zdrowych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego 2008ego roku

Direct, 19 Gru 2007, 11:12

>"Przede wszystkim najważniejsza sprawa (zasilacz anodowy) - jeśli robimy opóźniane załączanie

>napięcia anodowego to po stykach przekaźnika dobrze jeśli jest dławik, albo przynajmniej ze dwie

>gałęzie RC dla wygładzenia udaru prądowego po załączeniu styków. " i to jeszcze "bo rozdzielenie

>zasilania na dwa kanały ma raczej znaczenie psychologiczne niż praktyczne" . Może ktoś się wypowie .

Szczególnie w przypadku umieszczenia styków przekaźnika w obwodzie prądu stałego (za prostownikiem) problemem może być przeskok iskry.

Rozwiązanie - przeniesienie przed prostownik i/lub obwód z szeregowo połączonego rezystora kilkaset omów do kilka kiloomów i kondensatora kilkaset nanofaradów, wysokonapięciowego. Równolegle do rezystora można podłaczyć dodatkowo diodę.

pkrecz,

Proponuje ustalić ostateczny termin wpłaty za płytki, jeśli do tego czasu wpłaty nie nastąpią osoby, które nie wpłaciły zostają automatycznie usnięte z listy i plytki zostaną oddane do zakładu w pomniejszonej ilości. Wstrzymywanie wpłat przez niektórych forumowiczów wstrzymuje pozostałych, którzy dawno już wykonali przelewy. Prosze wasze o opinie na takie rozwiazanie.

Też jestem za sztywnym terminem

Na wpłaty oczekuję do końca dnia 2 stycznia 2008 r. Osoby które nie wpłacą do tego terminu zostaną automatycznie usunięte z listy.

Oczywiście akceptuję skany dowodów wpłaty/przelewu jako potwierdzenie dokonania wpłaty.

Tak więc płytki zostaną zamówione 3 stycznia 2008 r. Termin wykonania 2 do 3 tygodni.

W międzyczasie proszę o podsyłanie dokładnych adresów do wysyłki na adres @ podany w "o mnie" w następującej postaci:

Temat wiadomości - NICK

Treść wiadomości - DOKŁADNY ADRES

Tak jak podacie adresy tak zostaną wydrukowane i na taki adres zostaną wysłane przesyłki :))))

Dziękuję i czekam na adresy.

Witam,

czy wartości elemantów przedwzmacniacza dla lamp E88CC są analogiczne do tych podanych na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy należy coś pozmieniać?

W audiotonie napisano, że elementy dobrane dla lamp e88cc.

Pzdr.

Ukryta Zawartość

----------------

Witam

Czy moze mi ktos wyjasnic kilka spraw? Buduje wzmacniacz sluchawkowy OTL kamyka na lampach E88CC i ECC82. Jezeli to cos zmienia to zamiast E88CC bym chcial wsadzic 6N1P, ale to dopiero kiedys. Czy mozna je bezpiecznie stosowac w tym wzmacniaczu zamiennie? Nie wiem jakie napiecie powininno miec uzwojenie wtorne do zasilacza anodowego. Zastosowac chce zasilacz zalaczony na obrazku. Od czego zaleza wartosci rezystorow R3 i R4 jak dla tych lamp i transformatora dobrac rezystory R1 i R5 ? Jezeli trzeba bedzie dobierac eksperymentalnie, to w jakie wartosci sie zaopatrzyc?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Możesz użyć tego zasilacza. Napięcie na wtórnym anodowym to 220V. Po wyprostowaniu będzie ok. 310V. R4 i R3 służą do regulacji napięcia anodowego (zmiejszają napiecie do wymaganego - doświadczalnie) .

Napięcie na wtórnym minimum 250V przy obciążeniu 100mA a co do zamiany E88CC na 6N1P to weż pod uwagę, że ta lampa ma prąd żarzenia 0,6A. Stosowałem te lampy zamiennie w tym układzie i pozostałem przy E88CC aktualnie pracują u mnie Telefunkeny, a ECC82 (12AU7) Philipsy SQ. Bardzo dobrze jako zamienniki ECC82 grają lampy 5963 Jan Philips do kupiena na Allegro.

Poszukaj charakterystyk tych lamp, w linku podstawowe parametry tych lamp:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.