Skocz do zawartości
IGNORED

Glosnik niskotonowy 30cm...

Morp][ik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wszystko sie starzeje... no i niestety moje Altony 110 tez (maja juz troche na karku).

Wczoraj peklo mi zawieszenie glosnika niskotonowego w tych kolumnach. Czy wiecie moze gdzie mozna kupic odpowiednik takich glosnikow (najlepiej Trojmiasto) i w za ile?. Nie chodzi mi tu o jakies super glosniki, lecz w miare odpowiednik tych orginalych.

Orginalne to: GDN80/30/4 (8ohm)

Dzieki za ewentualna pomoc.

Pozdrawiam,

Morp][ik

https://www.audiostereo.pl/topic/2237-glosnik-niskotonowy-30cm/

Cześć:) Zgłoś się do najbliższego punktu sprzedarzy głośników Tonsila tam powinni Ci pomóc.Ja mieszkam w Lublinie.U mnie nie ma z tym żadnego problemu.Przewinąć,wymienić membranę,zawieszenie,żaden problem i w miare tanio:)Pozdrawiam

A jak już wymienisz to powinieneś pomyśleć o nowych kolumnach z prawdziwego zdarzenia, bo Altony to niestety potwory nad potworami.....

Chociażby taniutki monitorek M1 Tannoy'a będzie o niebo bardziej muzykalny. Tak więc wymieniaj, sprzedaj Altoniska, a potem porozgądaj się za ciekawszymi skrzynkami-oto moja rada.

hi,

Gdynia Wzgórze Św. Maksymiliana, przy stacji SKM jest taki malutki sklepik - mają wszystko Tonsila. Ostatnio kupowałem cewki do gwizdków do Tonsila Space '86 :-))) w sam raz na efekty do KD :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jak w wysłużonych Tonsilach mojego taty poszły głośniki niskotonowe, to w serwisie (nie wiem jakim) wstawiono zamienniki Tesli. Strasznie egzotyczna ta krzyżówka, jak pekińczyk i bulterier. Efekt był podobny :) W końcu poratowałem go Dali 350. Raczej kup nowe kolumny, chyba, że liczy się dla Ciebie tylko wygląd ;)

Nie wiem czy ten sklep jeszcze istnieje (chyba tak), ale możesz sprawdzić we Wrzeszczu w DH Jantar (róg Grunwaldzkiej i Do Studzienki) - tam na parterze był sklep w którym można było kupić praktycznie każdy głośnik Tonsilu, kupowałem tam też kiedyś cewki do kopułek w Sonatach, które jakiś czas temu poszły sobie do ludzi...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.