Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po Audio Show 2005

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze jedno - kilkakrotnie uslyszalem z ust wystawcow moj ulubiony tekst, wyglaszany pod adresem ludzi, ktorzy chcieli uslyszec z wlasnych plyt cos innego od smerfdzezowego i poprokowego smiecia: ale krotko, bo mi pan klientow wystraszysz. na pewno tego nie bylo w pokoju esa i ancient academy

co wy o tych hostessach?! po pierwsze - bylo ich jak na lekarstwo (gdzie marketing, panstwo wystawcy?!), a po drugie - w takim ciezkim klimacie wstydzilbym sie uniesc choc rzese w kierunku kobiety

Zapytam tak z ciekawosci, poniewaz znam tylko kawiarnie, restauracje i bar i miejsca publiczne. Moze po prostu tylko Bristol? Moze pokoje w Bristolu zamiast Sobieskiego w przyszlym roku? Jest to mozliwe? To w koncu byl Maranz i B&W na AS czy nie?

>americano - byly. Na zalaczonym obazku - te plaskie cos na dole :) Gralo razem z AA Capitole i Gamutami - ale naprawde bez rewelacji....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na poczatek to co mi sie nie podobalo. Totalne nieporozumienie - mysle ze wszystko zle dobrane - jak patrzylem na swoje sznurowadla to mysle ze byly bardziej okazale niz kable glosnikowe dolaczone do zestawu

Ukryta Zawartość

post-6668-100000617 1170278955_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

już myślałem, że nikt inny nie dostrzegł tego co ja. Na szczęście majo ma podobne obserwacje do moich. Nie powiiniśmy winić za sytuację organizatorów tylko wystawców bo to oni mają zero-marketingowe podejście do AS. Z przykrością muszę stwierdzić, że winni jesteśmy także my czyli zwiedzający. Wystawcy (w przeważającej większości) traktują nas jak "dzikusów". Wystarczy według nich coś nam pokazać a i jeszcze pozwolic posłuchać (choćby w najgorszych warunkach...) a powinniśmy wznosić do nieba peany na ich cześć (i ich sprzętu). Oj nie tak panowie, nie tak. W żadnym chyba cywilizowanym kraju wystawcy nie pozwoliliby sobie na takie podejście do zwiedzających. Wspomniano o stoisku Sony sprzed lat - pamiętam. Pamiętam też stoiska (sale) Panasonica. Tam widać było profesjonalne podejście do sprawy: dobrze wydane (w dowolnych ilościach) materiały reklamowe, hostessy, profesjonalne podejście do zwiedzającego/potencjalnego klienta, itp, itd. Kiedyż to dorosną do tego poziomu różne Audio...coś tam cośtam?? I proszę nie mówić o innym poziomie firmy (no, bo gdzie nam do Sony, to nie ta skala...) bo jeśli nie będziemy równać/naśladować lepszych/mądrzejszych/bogatszych (proszę sobie wybrać właściwe) to nawet za sto lat będziemy tu czytać takie opinie o skądinąd zacnej idei wystawy pt. Audio Show.

jay

americano, 13 Lis 2005, 18:31

>byly te NuForce czy nie?

Były, były.NuForce9 grał w towarzystwie AA Capitole+kolumny podłogowe Gamut'a.

Powiem szczerze że dzwiek i to zarówno w skali mikro jak i makro z tych malenkich skrzyneczek może przyprawić o zdumienie.Myslę że niebawem wyprą one tradycyjne wzmacniacze i Świat będzie do nich należał.Szkoda tylko że Pan prezentujący muzyke odtwarzał ją tak głosno że aż wszysko podskakiwało w pokoju:)))

By nie pakowac tych samych fotek inne rzeczy - tuby ze sprzetem.

Ukryta Zawartość

post-6668-100000614 1170278962_thumb.jpg

post-6668-100000615 1170278959_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moje uszy dopiero powoli dochodzą do siebie po dwudniowym maratonie. O warunkach w pokojach nie będę się rozpisywać, bo sporo już o nich powiedziano. Mam tylko jedną uwagę, która odnosi się do wszystkich wystawców - dlaczego tak głośno?! Audiofil jest człowiekiem z natury wyposażonym w dość dobry słuch, dlatego nie widzę żadnego powodu, by ustawiać głośność na maksimum. Szczególnie w przypadku kolumn o wielkiej mocy ustawianych w małych pomieszczeniach. Poza dudniącym basem nie słychać wtedy zupełnie nic.

Odpoczęłam natomiast, słuchając malutkich monitorów Ushera S520. Gdyby kosztowały dwa razy więcej, nadal sądziłabym, że warte są każdej złotówki. Pozytywnie wspominam też zestaw Edgar plus Fostex oraz Country i Rock Soundartu z VA, a także WLMy.

W Bristolu nic nie powaliło mnie na kolana, chociaż z przyjemnością słuchałam Lowther i Linnart. W przypadku Audio Note i kolumn Fall (dlaczego tak dziwnie ustawionych?) miałam wrażenie, że siedzę w piętnastym rzędzie, a dźwięk znajduje się gdzieś bardzo daleko przede mną. Ancient Audio rzeczywiście bardzo spektakularny podczas pierwszych kilku minut odsłuchu, ale przy dłuższym obcowaniu z takim dźwiękiem, wydaje się być coraz bardziej nienaturalny i męczący. Wielkie Legacy robiły wrażenie, ale wydaje mi się, że brzmią dobrze tylko w pomieszczeniach takiej wielkości jak to w Bristolu. Motywu z "Gwiezdych Wojen" słuchało się na nich wyśmienicie, ale nie wiem, czy to samo można byłoby powiedzieć podczas słuchania małych składów jazzowych.

Ogólne wrażenia z AS mam jednak bardzo pozytywne. Możliwość porównania ogromnej ilości sprzętu, a przede wszystkim okazja do spotkania znajomych. :-) A na forumowe zdjęcie się spóźniłam. :-/

foty

Ukryta Zawartość

post-6668-100000611 1170278968_thumb.jpg

post-6668-100000612 1170278966_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bristol show to dobry pomysl. mam takie przypuszczenie, ze sama nazwa hotelu dziala jak selekcjoner na bramce, stad brak tloku, lepsze powietrze, lepsza muzyka i w ogole tak bardziej luksusowo.

cd.

Ukryta Zawartość

post-6668-100000606 1170278979_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cos przy czym spedzilem sporo czasu - rozsadna cena calkiem mile granie

Ukryta Zawartość

post-6668-100000604 1170278983_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaskoczyly mnie bardzo pozytywnie monitorki ktore dawaly sobie doskonale rade z rozna muza

Ukryta Zawartość

post-6668-100000599 1170278993_thumb.jpg

post-6668-100000600 1170278991_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ależ oczywiście że było - tylko dobrze schowane, tak żeby nie każdy trafił. Wejściówki dostawało się na w wc na piętrze 2/3 tylko trzeba było 3 razy spuścić wodę, nachylić się i już miałeś wyjątkową okazję posłuchania muzyki płynącej z muszli nautiliusa.

a poważnie to nie rozumiem dlaczego na folderach umieszczono zdjęcia nautiliusów. Owszem były na AS, ale 2003 jak się nie mylę.

Tu kilka fotek sprzetu ktory jak dla mnie zagral bardzo ciekawie

Ukryta Zawartość

post-6668-100000596 1170279002_thumb.jpg

post-6668-100000597 1170279000_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj Broda, te Twoje Velumy sie nie popisały. To dla mnie sie nie dawało dłużej posłuchać. Czały system zbyt przejaskrawiony.

Miło grał Batlab - warto go posłuchać w różnych konfiguracjach.

Kolumny z Audio Academy mnie nie zachwyciły zupełnie..

Jalepiej jak dla mnie zagrały tuby Avantgarde, potem Ancient Audio.

BAT - niezły łomot;-) ale bez góry.

By nie bylo ze nie sluchalem Mcintosha - zdziwilo mnie ze pojawilo sie tak wiele sprzetu MC a do odsluchu podpieto CD innej firmy. Generalnie bylo cos nie tak, nie wiem czy to sprawa kolumienek (brak basu) czy jakowes dziwne ustawienie na przedwzmacniaczu bo widzialem ze pan z obslugi bawiel sie jakimis ustawieniami, ale juz samo to ze na poczatku byla cala sala a juz po kilku minutach ludziaska zaczei wychodzic

Ukryta Zawartość

post-6668-100000593 1170279007_thumb.jpg

post-6668-100000594 1170279005_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.