Skocz do zawartości
IGNORED

AVANTGARDE ACOUSTIC prawdziwy dzwięk

jacm

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś w Polsce posiada monitory Avangarde Acoustic ,, SOLO " ? ( na zdjęciu powyżej )

Dzwoniłem już do dystrybutora AA w Polsce i nie mają ich do odsłuchu , jest tylko ,, DUO "

Chciałbym je odsłuchać gdyż jestem zainteresowany kupnem .

Może ktoś posiada ?

jeśli tak prośba o kontakt [email protected]

tia

Jak mi kasa zacznie w ogródku na krzakach rosnąć w nominałach 1000 $ to tak zrobię a jak sie nie sprawdzą to Kajtkowi na bude przerobię :)

Moze za rok na AS będzie ten model .

a może ktos w Polsce jednak ma ?

• 8 miesięcy później...

Wczoraj miałem okazję posłuchać monitorów SOLO . Jednak Holger Fromme opanował sztuke wykonania głośników tubowych do perfekcji . Przede wszystkim monitory naturalnie oddają brzmienie instrumentów , wystarczyło zamnkąć oczy żeby ,, zobaczyć " muzyków na żywo . Chuck Mangione z płyty Children of Sanchez zagrał bajecznie nic tylko słuchać i słuchać godzinami .

Niesamowicie muzykalne monitory grały wszystko co włożyło się do szuflady kompaktu od klasyki po metal . Sepultura , Chaos A D zagrała tak jakbym był na koncercie z niesamowitą dynamiką nic się nie zlewało gitary brzmiały potęznie , prekusja łoiła a wokal Cavalery był wręcz namacalny ( jakby stał przede mną w pomieszczeniu ) żaden instrument nie przekrzykiwał drugiego każdy był łatwy do wychwycenia . W muzyce powaznej wszystkie smaczki , przeszkadzajki zazwyczaj ledwo słyszalne gdzieś w tle i trudno rozpoznawalne , tutaj mimo iż dalej stanowiły dalsze plany bezproblemowo można było je wyłapać i rozpoznac jaki to instrument , ogólnie niesamowita separacja i łatwość oddawania naturalnego brzmienia instrumentów . Fortepian grał jak fortepian a nie jego syntezatorowa namiastka . Biorąc pod uwagę że monitory są aktywne i odpada nam kupno wzmaka wystarczy dobre CD i możemy gościć muzyków we własnym domu . Avangarde są przezroczyste wiec pokażą nam jaki mamy sprzęt towarzyszący będą czułe na zmiany kabli oraz CD . Podsumowując moitory są zjawiskowe mają to coś co pozwala nam zapomnieć że muzyka jest oddtwarzana na żywo i potrafią nas oszukac sprawiajac że uczestniczymy na żywo w koncercie , mało sprzetu to potrafi a już napewno mało w tej cenie . Po odsłuchu jeszcze bardziej utrwaliłem się w przekonaniu że żadne tradycyjne głośniki nie potrafią zagrać tak naturalnie jak konstrukcje tubowe choćby nawet grały ze sprzetem towarzyszacym za 100 000 to dalej słychać że muzyka jest odtwarzana . W tym roku na AS-ie mają być Monitorki do posłuchania więc będzie możliwośc obcowania z prawdziwa muzyką .

Odłuch miał miejsce w niedawno powstałym sklepie w Warszawie ,, Audiofila " na ulicy Burdzińskiego 5 , stale odbywają sie tam pokazy niezłego sprzętu poza tym w ofercie jest sporo żadkiego sprzętu także warto odwiedzić ten sklep w dodatku jest naprawdę miła i wachowa obsługa można z panami swobodnie porozmawiać .

Mysle ze jak mowa o tubach w Sobieskim to chodzi o te zabawki - oj piknie gralo doktorku.

pozdrawiam kaszanka7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6668-100007431 1170298586_thumb.jpg

post-6668-100007432 1170298584_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

>>>Ja jeszcze nigdy nie słyszałem tych NiEdRoGiCh kolumn. Mam nadzieję , że kiedykoliwek usłyszę...

Dotychczas najlepszymi , jakie słyszałem były Triangle Luna.

A z takich przyzwoitych cenowo to JBL Northridge E100. >>>>>

To jak to jest w końcu z tą jakością JBL E100 ? Ktoś tu mówił ze np. AA H3 kosztuje podobnie a gra o klasę wyżej...

I nie wiem czy sie rozglądać za nowymi, bo w rocku grają mi fajnie na mój gust.

• 5 lat później...
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Szkoda że temat przysechł na 2006 roku ;-(

Czy ktoś wie o projektach tubowych, ale wielkością pasujących do ulokowania w pomieszczeniu 25m2 ?

Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.