Skocz do zawartości
IGNORED

Proac studio 100 a Proac Response 1

annawroc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ja mialem okazje. Ale Response 1SC. I pewnie ten model masz na mysli.

Jak dla mnie dzwiek resposne o klase wyzej, zestawy po prostu mnie zauroczyly. I nie za bardzo mam ochote spradzac jakie drivery tam siedza, chociaz widac na pierwszy rzut oka. Najwieksze wrazenie zrobila na mnie przestrzen i o dziwo motorycznosc dzwieku, pomino przeciez faktu, ze na dole gra Seas tylko 5". W nie najwiekszym pomieszczeniu (moze jakies 18m2), nawet muzyka wymagajaca mocnej podstawy basowej zagrala naprawde w sposob bardzo angazujacy. Oczywiscie w studio basu jest wiecej, schodzi nizej. Ale jezeli mowimy o jakosci reprodukcji tego zakresu, zreszta jak i kazdego pozostalego to reposnse gra zdecydowanie lepiej.

Osobiscie nie mam zadnych klopotow przy wskazaniu lepszego zestawu. Gdyby nie te 34m2 do dyspozycji to propozycja ProAc'a bylaby u mnie w czolowce. Z podobnie grajacych zestawow do wspominam JMLaba PS 5.1 (gora oczywiscie troche inna), czy tez ADAM'a Compacta (lepszy dol).

T.

Chyba jest dość spora różnica w cenie ?

Ja nie słuchałem Proac R.1 i może dlatego 100 wydają mi się wybitne, wiele kolumn później słyszałem, ale Proac studio 100 i 125 zapamiętałem jako wybitne i w swej cenie bez wad.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nawet bym się nie zastanawiał ;-)

Ukryta Zawartość

Annawroc,

>gutekbull szukam raczej nieco taniej;)

Jezeli 1SC ma byc jeszcze taniej to bym sie nie zastanawial.

Najwyzej pozniej jak dostaniesz podwyzke w pracy:) to zainwestujesz w dobry subwoofer np. Artona.

T.

Czy te 1SC to nie było coś ok.8000zł ? Wtedy porównania nie mają sensu.

Ale przyznam też słyszałem o nich wiele dobrego i zapamiętałem ,że w ogóle nie mają basu ;-)

A ja bym Ci radzil jednak najpierw posluchac, bo zrobisz moim zdaniem duzy blad.

Gutekbull chyba przesadza. Oczywiscie, ze basu jest mniej niz w 100.

Ale juz Ci pisalem, to nie przeszkadza. Bo jest bardzo szybki, konturowy, i sluchajac mocniejszego rocka np. TreamTheater nie powoduje to dyskomfortu.

I jak podal Gutekbull bywaly w Audioklanie w cenie okolo wlasnie 8.000,-

Studio 100 im naprawde nie podskoczy. Bedziesz mila wiecej ale wolniejszego basu i cala reszte gorsza.

Osobiscie jak moge wybierac to preferuje mniej, ale lepiej i szybciej:)

T.

do poczytania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

annawroc, 16 Lis 2005, 10:15

>gutekbull szukam raczej nieco taniej;)

Można sobie sklonować, są opisane na forum razem ze schematami :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Materiały to wszystkiego będzie max 300 euro (przy zamawianiu głośników z Audiocomponents) a obudowy w fornirze dobry stolarz na gotowo powinien zrobić za max 600-700 zł.

Ukryta Zawartość

annawroc

a gdyby porównać 100 z rls elara ? :) jak do niedużego pokoju sam jestem ciekawy, tym bardziej, że były do nich ładne standy, pamiętasz z delty studio jak nieziemsko ładnie zagrały te pudełka, przypomnij sobie,

pozdrawiam

pamietam,na AS tez mi sie podobaly.zreszta prawie je kupilismy w promocyjnej cenie ale niestety bez odsluchu u siebie raczej nie.tym bardziej,ze z odsprzedaza bylby pewnie klopot.elary mozemy miec za 2100 nowe ze standami.niestety wlasciciel nie przewiduje pozyczenia na odsluch :(

Panowie trzeba rozgraniczyć pewne sprawy ,domyślam się ,że (zdaje się ,że chyba słuchałem tych 1 w TOP HI FI-tylko dawno i nie wiele pamiętam) Zakładając ,że Proac Response 1 to o klasę wyżej , jeśli jednak mówimy o ponad dwukrotnie wyższej cenie ...?

Nie wiem po ile chodzą 1 ,ale cgyba nie taniej od Proac studio 100 ;-)

annawroc => jak cię stać to kupuj Proac Response 1- tylko licz się z tym ,że będziesz musiał najprawdopodobniej dokupić suba. No i najważniejsze bo to może położyć wszelkie nasze dywagacje, które lepiej zagrają z twoją elektroniką ??

Raczej to:

Ukryta Zawartość

:)

T.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.