Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

>wist

jestem jak najbardziej oczekujacy

tylko ze dostalem od Ciebie pustego majla -

prosze napisac jeszcze raz - jesli sie da to z jakiegos programu pocztowego

- nie ze strony...

jakbyco to majl na wlasti malpka op . pl - prosze poskladac

z goory dzieki!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

elo

juz wszystko zalatwione

czekam na kabel

na odsluch mam zamowionego studenta konserwatorium w Krakowie :)

ciekawe czy bedzie mial cos do powiedzenia :))

bedziemy pisac na goraco :)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Tak sie przygladam temu zadziwiajacemu tematowi i kontempluje nad mloteczkiem i kowadelkiem :) Czy naprawde czlowiek jest w stanie wychwycic takie szczegoliki w dzwieku? Zadziwiajace nieprawdaz? Nigdy nie slyszalem sprzetu, w ktorym metr kabla kosztuje 600 zl :D ale z perspektywy audiofilskiego lamera wydaje mi sie to nieprawdopodobne. Wcale nie zamierzam sie z wami klucic. Moze ktos z was mi odpowie kiedy technika stanie sie doskonalsza od ludziego sluchu? Moglibyscie przeprowadzic taki test, w ktorym audiofil wysluchuje na roznej klasy sprzecie ten sam utwor (ewentualnie utwory) nie wiedzac z jakim sprzetem ma do czynienia a potem musialby przyznac miejsca tymze sprzetom.

>bodo

z Panem Wilkiem jest ten problem, że nie ma on na czym usłyszeć tych różnic

>HerrWolf

proponuje wybrać się do salonu ze sprzętem tylko takich za kilka kzetów

wpiąć kabelek za 100 i za 2000

a poczujesz różnicę, gwarantuje Ci to

sprawdzałem to na znajomych, którzy w życiu słuchali muzyki tylko na bum-boxach

w przypadku sprzętów drogich, każdy co wykłada taką kasę szuka każdego możliwego sposobu na polepszenie tego co ma już w domu

a do tego przy słuchaniu tak możliwie wiernie odtwarzanej muzyki naasz słuch staje się coraz bardziej czuły na wszelkie zmiany, dlatego też zawsze początkującym trzeba mówić osłuchaj się a potem zdecyduj się na to co Ci najbardziej odpowiada i z czego czerpiesz największą przyjemność

pozdrawiam jodel

mój system kosztował całkiem sporo, przeinwestowane jest źródło, ale dzięki temu będę podciągał; myślę, że może być uznany za przejrzysty; piszę to po to żeby powiedzieć, że jednak różnice na kabelkach nie są kolosalne i jak ktoś ma dorzucić 1k. do wzmacniacza, a słuchać na DIY: bodo (najlepsze DIY jakie słyszałem), klotz, etc. to lepiej kupić wzmacniacz lepszy, a dopiero potem "tuningować", no bo też łatwiej dokupić lepszy kabelek za jakiś czas niż pchnąć wzmacniacz bez straty i kupować nowy

Wist - dziś dotarła do mnie druga para IC od Lobo. Szkoda, że dopiero dziś, bo bym ci podesłał na odsłuch. Lecz gdybyś był zainteresowany jeszcze posłuchać to w o mnie jest mój adres @ napisz spróbuję coś zaradzi {;o)}.

dzięki - może prześlij do Mily, bo on też ma wzmak w dwóch kawałkach: on zda sprawę z odsłuchu obydwu kabelków; rodzina mi sie wkrótce powiększa i niestety coraz mniej czasu na kabelki :)

Kabelek wysłany do Mily. Proszę daj znać jak dojdzie.

Podsumowanie moich odsłuchów: bardzo dobry kabelek w swej cenie. Trochę lepszy od mojego Nykiel, lepszy od mojego DIY Klotza. Warto posłuchać.

• 2 tygodnie później...

Pozdrawiam wszystkich sznurówkowców :):)

A przez złośliwych byłem czasem podejrzewany o .... ?

A jednak nie jestem, nie byłem i mam nadzieję, ze nie będę głuchy:):)

Pozdr. Bodo

Witaj Zydelek z powrotem :-))

Pewnie dla wielu tu nie będzie po myśli, że znów zaczynasz odzywać się.

Mam tylko nadzieję, że sprawa Ciebie i darkula znów nie będzie na szczycie wątków :((

Mimo wszystko dobrze, że zaczynasz pisać.

Pozdrawiam jodel

lplover -->

tak się zastanawiam czy Ty rouzmiesz sens słów które piszesz... słowo "szajs" wypadało by użyć w stosunku do czegoś co się zna lub przypadkiem miało w rękach... ciekawi mnie czy kabel bodo_z był wpięty w Twoim systemie że wypowiadasz tak jednoznaczne opinie !!!

zdezintegrowany_3PO

sądzę, że kolegę lplover nalezy wziąc w obronę; po lekturze wiadomego wątku miałem nadzieję, że niejaki zydelek nie będzie już tutaj zaglądać; no bo kategorie wstydu są może niemodne, ale tego rodzaju typom ręki się nie powinno podawać, no bo po co używac słów obelżywych, nie warto też w ogóle z nimi dyskutować.

Z tego też powodu pewnie pojawiło się słowo "szajs". Jako czlowiek zupełnie obojętny dla trendów i branży - robię w czym innym - handluję co najwyżej to co wymianiam - mogę stwierdzić, że bodo słuchałem i kabelek - w swej cenie - jest w porządku. Może się podobać.

Za to zydelek podobać się nie może. Tyle.

A, z całej "zydelkowej" przygody wyciągnąłem jedne wniosek. Oprócz ludzi, których wiedzę i niezależność cenie (np. soso, gutekbul), to jestem dużo bardziej ostrożny w czytaniu tego forum.

wist -->

ponieważ nie jestem polonistą nie będę polemizował z Twoim uzasadnieniem... wydaję mi się jednak że słowo "szajs" w tym przypadku skierowane jest w stronę produktu (kabelek bodo_z) a nie w stronę osoby (zydelek) ;)

zdezintegrowany_3PO

Panowie powiem, że sprawę Zydelka i całego zamieszania wokół darkula nie oceniam. Prawda jest taka, że wiele nie wiemy co tak naprawdę chciał zyskać Zydelek, dlaczego darkul tak miesza (a moze to u niego normalne - takie zachowanie). Cenie wpisy Zydelka, nie widzę w nich żadnego lobbowania. Ale jak każdy przesiewam z forum co jest warte posłuchania a co nie. Oczywiście decydującym kryterium wyboru cokolwiek lub oceny są własne uszy. Jeśli czegoś nie wiem, to nie wypowiadam się.

Wracając do Zydelka to nie wiem jak wygląda ta sprawa, trzeba byłoby spojrzeć na nią całościowo, ale niestety jak mówiłem wiele o niej nie wiem. Zydelek z pewnością wszystkiego nie powiedział, a darkul też dużo zostawił tylko dla siebie. W żadnym innym wątku nie wypowiadałem się na ten temat i daleki jestem do oceny poczynań Zydelka i darkula. Jak na razie nie było sposobności by któryś zalazł mi za skórę ;-)) he he he

Mimo tego lubię poczytać wpisów Zydelka i mam nadzieje, że któregoś dnia zawitam do Białegostoku i odwiedzę go (jestem ciekawy czy faktycznie ma przestrzeni na hektary ;-)) he he he ).

pozdrawiam jodel

Przepraszam Pana Bodo i miłośników kabli tegoż producenta jeżeli poczuli się obrażeni. Chodziło mi raczej o kabel Sonus Oliva którego lobbystą był i jest Zydelek. Miałem ten kabel do odsłuchu. Porównałem go ze swoim Forbes Lake Siltecha wpiętego pomiędzy pre C41 McIntosh a końcówką Pass Aleph 4. Różnica była zbyt ogromna na niekorzyść SO, podkreślam zbyt duża. Dopiero po "aferze Zydelka i Darkula" zrozumiałem o co chodziło tu na forum niektórym forumowiczom.Już wcześniej mnóstwo SO pojawiło się w odsprzedaży (między innymi Zydelek).Trudno będzie mi zaufać opiniom na tym forum.

lplover -->

Tak się składa, że poznałem osobiście bodo_z podczas ostatniego Audio Show ...

Jest to bardzo skromny człowiek, który nie wciska nikomu bredni o wyższości produktu A nad produktem B :) i nie zachwala czegoś tylko dlatego , że jest wytworem jego rąk...

W przypadku "sznurówki" by bodo_z najwazniejszy jest odsłuch ... który bod_z bez problemu umożliwia :)

Co do sonus oliva ... nie znam, nie widziałem, nie wpinałem do swojego systemu ... więc się nie wypowiadam!

zdezintegrowany_3PO

Iplover-> mylisz się i to bardzo. Kabelek Bodzia dostałem na A.S by sobie posłuchać z Jego uprzejmości. Bodzio jest człowiekiem poważnym i hobbystą. To co robi robi z pasji. Zakładając ten wątek napisałem swoje własne odczucia nieczego nie przekręcając. Nikogo również nigdy nie namawiałem do zakupu.

Sprawa S.O.- jest to kabel wart w swej cenie każdej złotówki pod warunkiem, że będzie pasował do systemu. Skoro chwalisz Siltecha, to co mam go skrytykować? Skoro jest grupa ludzi go chwalących? Pomyśl! A mógłbym, bo jeszcze żaden Siltech w moich systemach nie zagrał tak jak bym oczekiwał. Z kablami jak z winem:):) nie do każdej potrawy jedno.

Natomiast ad. mojej skromnej osoby- poczytaj między wierszami. Twoja wiedza będzie o wiele wyższa niż ta którą znasz z tekstu.

Jodel- ZAPRASZAM :):)

zdezintegrowany_3PO, 23 Sty 2006, 14:26

Podam Ci prostą definicję "szajsu" w branży kablarskiej ;)

To jest taki kabel, który kosztuje więcej niż każdy inny znanej firmy kabelek Pro-Audio (czyli jakieś 40-80zł. za interkonekt) mimo, że nie posiada renomowanej marki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.