Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz mocy High-End 100W z EE 6/199

maciej_otw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś z Szanownych Kolegów robił ten wzmacniacz?

Dla niezorientowanych podaję:

stopień wejściowy po dwa podwójne tranzystory 2N2914 i BFX36 z LED'ami w źródłach prądowych i stopniach końcowych Sankeny 2SA1216 i 2SC2922 + DC servo na OP77 i super układ zabezpieczający.

korespondowałem z kolegą, który go uruchamiał i zrobił, twierdził, że dźwięk był super, jedynie nie radził sobie z brumem, ale jestem pewien że skaszanił okablowanie

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Jak nie macie dokumentacji dla zainteresowanych postaram się w tym tygodniu zeskanować cały artukykuł z EE, mam nadzieję , że nie naruszę praw autorskich tylko napiszcie mi w jakiej postacimam to Wam przesłać.

Kiedyś miałem z EE schemat przedwzmacniacza ( super układ ) z zasilaniem bateryjnym, ale gdzieś mi zginął.

Niewiem czy ktoś z Państwa wie o co mi chodzi.

TO TAK NA MARGINESIE.

Do tego wzmacniacza mam cały opis ( chyba mam 7/94 EE w piwnicy) i mam kupione płytki EE jest w 6/94 jeszcze opis fajnego układu wzmacniacza słuchawkowego.

To był najlepsze preamp jaki w życiu widziałem.

A tak na marginesie to co za K...s przestał wydawać EE w Polsce.

Ja od 8 lat przestałem kupować Elektronika - dla mnie nic tam nie ma.

Witam.

Układ z zasilaniem bateryjnym jest naprawde :) Jeżeli ktoś bedzie zainteresowny to służę pomocą.

Układ trochę jak dla mnie przeinwestowany ale jak full wypas to full. Były przecież też inne wzmacniacze EE o niewiele gorszych parametrach.

Pozdrawiam.

przecież nie trzeba tam senkenów pakowac ... Tranzystory mocy PNP i NPN od OnSemi przez Tohiby po Senkeny (których sięw polsce nie dostanie).

Przyłaczam siedo prośby o zamieszczenie chociaż skanów tego artykułu. Jeszcze lepiej byłoby gdyby ktoś płytke zamieścił. Pozdrawiam.

Jak już wczwśniej napisałem posiadam orginalne płytki z EE do obydwu wspominanych w tym wątku układów.

Chwilowo kompletnia nie mam czasu ale myślę, że za parę dni pofotografuję je i zamieszczę tu ich fotki.

Niestety na płytkach są już polutowane niektóra elementy. (Preampa zamawiałem jako kit w EE )

Pozdrowienia.

Jeśli kogoś zainteresują to może się zlituje nad płytkami i je dokończy.

Do końca tygodnia postaram się zeskanować i na priva mogę coś wysłać jak ktoś jest z Wawy to mogę skserować

i w Wawie się umówimy na odbiór.

mój e-mail [email protected]

Witaj stmaniak

Nie myślałem ile za to mogę chcieć, nie zamierzam na tym zarabiać.

Jest tam sporo elementów (w tym potencjometry Alpsa).

Daj chwilę czasu. Chyba, że skontaktujemy sie telefonicznie.

Pozdrwiam

Zbymar

Jeśli chodzi Ci o "Przedwzmacniacz z zasilaniem bateryjnym" z Elektora 2/97, to dysponuję pełną dokumentacją

( dwie części ) i kompletem elementów (bez alpsów). Od kilku lat usiłuję go złożyć, ale wciąż brak czasu lub na tapecie inne projekty (obecnie klon AP 1 .7 i A 5).

Znalazłem troćhę starych numerów angielskojęzycznej wersji ELEKTOR ELECTRONICS

między innymi z artykułem o bateryjnym preampie.

Szkoda, że już nikt u nas nie wydaje tego pisma.

Jeśli chodzi o płytki z elementami to zainteresowany też jestem ewentualną wymianą.

Ostatnio chodzi za mną Aleph x. Ma ktoś moż epomysł jak zdobyć do niego płytki.

Na początku istnienia tego forum był tu taki projekt.

załączam obrazki z gazety. sory za jakość.

pozdr. Zbymar

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9843-100000125 1170279826_thumb.jpg

post-9843-100000126 1170279825_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[...] "Proponuję zamiast nich niskoszumne podwójne 2sa1349 i 2sc3381 Toshiby u nas można je kupić w North Service Koszalin." [...]

Również jako podwójny nadaje się 2SC2259 (obudowa typu SIP, pracuje w moim wzmaku). Powyższe są w obudowie typu ZIP. Dostępny w North Service Koszalin.

Datasheet:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich

Bardzo Państwa przepraszam, że nic nie zamieściłem, ale mam problem ze skanerem i od tygodnia jestem ojcem małej Zosi, kto jest ojcem to chyba wie dlaczego nic nie piszę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.