Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt FOTO - gdzie najtaniej?

pawcio

Rekomendowane odpowiedzi

raczej nówki, FV mnie nie interesuje.

aukcje już znam. a jakieś sklepy? kilka w USA już przejrzałem ale myślałem, że macie jakieś swoje ulubione miejsca zakupów.

pozdrawiam

w usa bhphotovideo ale pewnie juz tam zagladales. Z tuym ze licz ise z tym ze zaplacisz jakies clo i VAT przy przesylce chyba ze ktos Ci przywiezie osobiscie. poza tym polecam przejrzenie archiwum grupy pl.rec.foto lub pl.rec.foto.cyfrowa i forum wybranego systemy. BTW co chcesz kupic? Pentax, Minolta, Olympus, Nikon, Canon?

Pawcio też mi się cholernie podoba ten aparat. Przeglądałem ostatnio różne strony sklepów, polskie wysyłkowe, niemieckie, pixmanie, i wyszło, że najtańszy kit oferuje jakiś warszawski sklep na allegro, coś koło 3800 zł.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

>>pawcio

Ja wiekszosc swojego sprztu foto kupilem na allegro. Sa tam sprzety nowe, z gwarancja, FV itp. Jezeli chcesz inne udogodnienia typu raty to zglos sie do sklepu interfoto.com.pl. Chyba najtanszy sklep jaki udalo mi sie znalezc.

Co do Nikona to kupuj tylko ze szklem AF-S ED

pozdrawiam

=>Pawcio

Proponuję sprawdzić jeszcze www.abesofmaine.com www.amphotoworld.com i www.hotbuyselectronics.com. Nikon d70(s) to znakomity sprzęt. Bardzo dobra jest też Minolta d5, ale to już inna klasa. Pozdrawiam.

Sorry, że zaśmiecam tą zakładkę, ale jak ktoś jest zainteresowany, to sprzedaję w związku z zakupem 20D swojego Cannona 300D z 18-55 - tak jak kupiłem z kartonem, papierami CF 256MB, UV-ką i dodatkowym BP-511.

Miałem go zostawić kobiecie, ale trochę mi brakuje, więc chyba sprzedam.

• 1 miesiąc później...

Carlo, 22 Lis 2005, 20:44

(...) Nikon d70(s) to znakomity sprzęt. (...)

Tak, znakomity pod warunkiem ze sie nie kupilo egzmplarza z pierwszych, wadliwych partii. Kupilem w maju 2004, zas na wakacjach (!) w juz sieprniu 2005 aparat padl. Na amen. Zero reakcji na moje nerwowe manipulacje guzikami. Oczywiscie usterka zespolu swiatlomierza. Typowe w modelach d70 i d2.

Na szczescie nygusy z Nikona przyznali sie do tej fabrycznej wady i naprawiaja to na calym swiecie za darmo. W Polsce trwalo to w moim przypadku 2 miesiace! Dwa miesiace bez aparatu. Plus cale mnoswto telefonow i maili do serwisu, klotnie itp. Tak pewnie trzymali by ze 3 miesiace.

Narzekam bo wszystko schodzi na psy. Nikon takze. Moj poprzedni aparat Nikon f-801s sluzyl mi 15 lat bez najmniejszej usterki, w swiatek piatek, deszcz i mroz. D70 nie wyglada na jego godnego nastepce :-( Niestety.

Zas co do kita 18~70 to jest to amatorski obiektyw, na ogniskowej 70mm jest calkiem niezly, ale na 18 to po prostu kila - nie ostro, rozczepia swiatlo, winietuje na pelnej dziurze. Jesli komus zalerzy wlasnie na szeszej ogniskowej to zdecydowanie odradzam ten obiektyw. Z drugiej strony za ta cene... nic innego sie nie kupi.

A w ogole to nie jest to forum Panowie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli masz kogoś znajomego w NY

Ukryta Zawartość

dużo tam kupuję, polecam

pozdr

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.