Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie płyty jazzowe ?

Cortazar

Rekomendowane odpowiedzi

Diane Krall lubię . Posiadam nawet 2 płytki . Z wokalistek bardziej cenię jednak Cassandrę Wilson . No właśnie a może jakieś ciekawe składy jazzowe z wokalem ?

Przeczytawszy opinię w HFiM kupiłem wysoko oceniona płytę Abbey Lincoln " over the years " . Co prawda pisało coś tam o nie najmocniejszym już głosie A. L. ale to co usłyszałem to był jakiś koszmar . Mój w-fista z liceum po 2 piwach lepiej śpiewał . Przestrzegam .

-> jozwa, z tym Art Blakey to trafiłeś w 10, do najlepszych to mu trochę brakuje, ale to jest taki klawy jazz że tego się zawsze miło słucha, mój ulubiony kawałek to czywiście Moanin' H.Silvera - czysty fun, a płytę z Dangereux Liasions (ta wersja z lat 60-tych z Gerrardem Philipem) słyszałeś? ... tylko tę płytę należy słuchać po a nie przed filmem (+ dobry Medoc)

Pzdr.

• Redaktorzy

Mam oczywiscie plytke ze "Zwiazkow", swietna, for frequent use, jak szampon. Wstyd sie przyznac jednak - nie ogladalem tej wersji, znam tylko te z Malkovich/Close/Pfeifer/Thurman. Ale musze sobie kiedys tego Mastroianniego obejrzec.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.