Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta testowa

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

> Fadeover Jeśli nie będzie protestów to może raczej w MS Word - żeby był jakos po ludzku sformatowany. Oczywiscie każdy może sobie wtedy sam wydrukować i jak będzie chciał to nawet wpiąć do okładki robiąc "książeczkę".

Jak będziesz miał ostateczna listę tracków z czasami to podeślij mi - zobaczę czy da się to upchnąc na jednej stronie okładki.

mnie podoba sie pomysł Robsona, podwójna okładka z listą tracków w środku no i dodatkowo do ściągnięcia z forum ( Lukar :-) ) plik z informacją fadeovera czego (jako laik) mam się spodziewać, jak prawidłowo powinien zareagować dobry system w danym tracku.

>Robson

Robilem w Photoshopie, jutro podesle Ci jpg 250 dpi - na drukarce wyjdzie zyleta! A jak dasz papier fotograficzny, to bedziesz mial jeszcze z polyskiem!

>fadeover

Podejme sie zrobienia kompletnej - jak to mowiles z pieknym telkiem okladki (tyl i podwojny przod). Jak tylko beda teksty, do wrzuce na forum projekty, a potem na stronke do sciagniecia!

Opisy poszczegolnych trackow z "referencyjnymi" wrazeniami odsluchowymi, a pewnie bedzie tego wiecej, to rzeczywiscie lepiej w pliku tekstowym, tak zeby kazdy mogl sobie zrobic ksiazeczke. Choc mozna to elegancko zlamac i podac w forme ksiazeczki (do wyciecia i wlozenia do pudelka z plyta). Mozna zrobic z tego pdf-a do wydrukowania w domu, i tez polozyc na stronach do sciagniecia... Pdf-a, bo wtedy tekst traktowany bedzie jako tekst a nie grafika i wydrukuje sie super elegancko - szczegolnie na laserowkach. To tez chetnie zrobie :-) W koncu z zawodu jestem grafikiem :->

Niedługo będzie 500-ny post w wątku.

Widać, że jeśli jest inicjowane sensowne działanie - (płyta testowa, wzmak słuchawkowy itp.) - to forum żyje i robi się czasami nawet dość gorąco. Ba, zaczynają się mnożyć nowe byty, m.in. ja.

Ludzie spierają się, współdziałają, wykazują inicjatywę, co niektórzy ostro brużdżą, jak to w życiu bywa.

Tak trzymać.

Chyba jakaś konkurencja dla płyty(?!?):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stryjecki juz jakis czas temu pisal tutaj, ze bedzie u nich plytka testowa - mozna poszukac czy to bylo przed czy po pomysle fadeovera - ale jakie to ma znaczenie? Wiekszosc z nas pewnie bedzie miala obie :) - przypomne tylko, ze Hi-Fi tez bedzie kosztowac wiecej w zwiazku z ta plytka (a oni maja reklamodawcow) - to do roznych takich co sie czepiali ceny.

Bardzo jestem ciekaw co jest na tej płycie. Stryjecki wspominał gdzieś o nagraniach - chyba na fortepianie - w studiu S-1. No i generatory....

Ciekawe czy takie czyste jak moje :-). No i czy będzie Burn in i demagnetize fade ?

Jasne że tak napiszę. A co się może stać - kiedy wypuścisz np 10 kHz na full

to można zepsuć tweeter. No ale takie ostrzeżenie jest na wszystkich płytach testowych. Poza tym te sygnały są nagrane z poziomem - 10 dB Fs.

Na początku jest sinus 1000 Hz z poziomem 0 dB i w/g niego regulujemy głośność.

Pierwsze pieniążki już dochodzą.

Tak jak wsześniej napisałem pierwsze płyty wyślę w poniedziałek.

Andrea 29 jesteś pierwszy i twoja płyta będzie miala certyfikat z numerem 2.

A dlaczego 2 , bo moja jest z numeren 1 :-)

Powiedzmy we wzmacniaczu 100 W, jak należy ustawic potencjometr wzmocnienia, aby wysokotonowy był bezpieczny? Ile W w trybie ciągłym wytrzymują tweetery? Czy ustawienie tych 1000 Hz / 0 dB na ”średnio głośno” będzie bezpieczne?

> Zbig .Poruszyłeś bardzo ważną kwestię.

Tak, powinno być bezpiecznie. - 10 dB to bardzo duży odstęp.

We wstępnej ulotce z opisami tracków, którą dostaniecie w kopercie

zaznaczę te traki, na które trzeba będzie uważać.

ten enter...

Będzie specjalny sygnał do badania najniższej częstotliwości zestawu.

Początkowo we wszystkich sweeperach myślałem o liniowym wzroście,

ale po przemyśleniu stwierdziłem ,że częstotliwość będzie skokowa co np. 5 sek. , łatwo wtedy będzie policzyć jaka to częstotliwość.

fadeover: czuję się zaszczycony ( niechący, ale zawsze), bo to tak, jakbym był 1. : )))

Poproszę w zw. z tym z osobistą dedykacją - może być krótko, do śmiechu i podpis nieczytelny ; )

Nie przypuszczałem, że kasa tak szybko dojdzie (nie moja wina) i spodziewałem się płyty dużo później, a jak tak to hurrraaaaaaaaaaaa !!!

Dzięki. Mam bilet nr 1 na AS'02 i nr 2 płytę - mam nadzieję z dedykacją. To poproszę jeszcze o podpisy wszystkich, którzy się dotknęli przy jej robocie, ew. wysyłce czy jak tam. (Których forumowiczów uda się złapać, jakby nie był to dla Ciebie problem ;-) Będzie to dla mnie super pamiątka.

: )))

Tal sobie pomyślałem, że jak już będę miał zainicjowany choć z jeden autograf to więcej dozbieram sobie na AS'03 : )))

Prawdę mówiąc nigdy mi na autografach nie zależało, ale w tym wypadku TAK, wyjątkowo. (Bardziej, niż na KI ; )

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.