Skocz do zawartości
IGNORED

Prawo Senicza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

>ahaja

Pamiętasz to paskudztwo, które słuchałeś u mnie i które w tak degradujący sposób wpłynęło na dźwięk?

Warkocz beger, to duży krok w przeciwnym kierunku. Trzeba było wpaść w niedzielę do Krystiana, to wiedziałbyś jak zrodził się ten hi-endowy produkt :)

rekin dobrze, ze ci nie wyslalem wzmacniacza. Okazales sie zwyklym ................. no. I reszta twoich kolesi to podobni. Nie potraficie nic zrobic a juz wzmacniacza o duzym df to napewno. Chcecie tylko korzystac z pracy i inteligencji innych.

Twój wpis pozostawię bez komentarza, niech zrobią to inni.

Raczej mnie nie znasz i mam nadzieję, że nie będzie dane nam się nigdy poznać. O ile to możliwe staram się dobierać towarzystwo na odpowiednim poziomie, więc szanse naszego spotkania są nikłe.

Życzę mimo wszystko dużego DF - w bezpośrednik starciu z konkurencją być może Twój wzmacniacz się obroni - Ty na pewno nie masz żadnych szans.

Pozdrawiam

Proponuję bana dla tego wieśniaka. Tak samo, jak to zrobili na wcześniejszych forach na których się wypowiadał.

Niestety przycisk ignoruj nie zdaje rezultatu, bo gość wszędzie wpisuje swoje 3 grosze.

Tak słoma sama w sobie nie jest zła - zależy do czego jej się używa. Dopóki nie służy jako rozpałka do podpalania można na wiele spraw przymknąć oko. Jestem raczej wyrozumiałą osobą, niestety opinii moich "kolesi" w tym temacie nie znam. Niektórzy pewnie w ramach prewencji woleliby zażegnać niebezpieczeństwo eskalacji działań przy użyciu słomy. Moja wyrozumiałość pozwoli mi zrozumieć również ten pogląd, że " nie szkodzić " to niewystarczający powód do przymykania oka.

Pozdrawiam jednych i drugich :)

na strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mozna znalezsc tekst - wspłczynnik tłumienia (damping factor).

Membrana każdego głośnika posiada pewną bezwładność mechaniczną, przez co nie posuwa się idealnie w takt impulsów prądu. Cewka głośnika generuje wtedy szkodliwe prądy, które w w pobliżu częstotliwości rezonansowej głośnika stają się szczególnie dokuczliwe. Prądy te można tłumić zwierając elektrycznie głośnik.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Rekin:

Czy dostałeś już wzmaka na odsłuchy zgodnie z obietnicą? Czy też może Niewiadoma Redakcja tak zakochała sie w dźwięku tego cuda że porwali go i stosują jako sprzęt redakcyjny? Bo czasu na pomiary mieli już tyle że dawno powinni byli go zwrócić tfórcy.

wzm wrocil wzbudzony i podniecony. Narazie pomiary sie nie udaly. Dowale kondens. do masy na wejsciu. Prawdopodobnie dosteje + z wyjscia generatora + do wzbudzenia na pojemnosciach wew. sytemu pomiarowego. Rekin jak rozumiem wycofal sie z odsluchow? grymasil cos na warunki ubezpieczenia przesylki?

Senicz:

Miałem już z Tobą nie wdawać się więcej w dyskusje, ale tutaj akurat tylko dokańczam już zaczętą.

Rekin ma Twoja obietnicę (bezwarunkową w momencie składania - wpis z dnia 29 Lis 2005, 15:04 następnie obietnica powtórzona dnia 30 Lis 2005, 17:57) - i w każdej chwili ma prawo zażądać (bez żadnego wadium) wzmaka do odsłuchów skoro ten już wrócił z Niewiadomej Redakcji.

Teraz pora na podsumowanie:

We wpisie z dnia 29 Lis 2005, 14:22 napisałeś "Ja calkiem powaznie to napisalem. Po kilku miesiacach zajmowania sie wzmacniaczami - co i tak wydaje sie zbyt dlugim okresem - zrobilem wzmacniacz o duzym df i patrzac na niego a raczej sluchajac jego nienaturalnie naturalnego dzwieku przyszlo mi do glowy takie madre i prawdziwe prawo."

Tak więc sugerowałeś że wzmak ten jest, działa i pięknie gra.

A teraz piszesz że to cudo jednak się wzbudza i jeszcze musisz z nim to i owo zrobić.

Proponuję przestudiować porządnie teorię sprzężenia zwrotnego ze szczególnym uwzględnieniem warunku stabilności. I wybić sobie z głowy silne globalne sprzężenie zwrotne w układach audio bez odpowiednio nisko umieszczonego bieguna dominującego. I nie zabierać się za rzeczy na których sie nie znasz.

damfak istnieje w kilku plytkach pajakach flaczkach czy jak kto woli. Sluchampierwszej wersji o slabym df tylko 20000 i w glupiej obudowie w ksztalcie pudelka po butach. THD tez spore bo 0.003% dla 20k wiec nie ma oczym mowic wstyd. Swoja roga zweszylem probe wyludzenia damfaka i kopiowania go w celach komercyjnych? wiec jestem ostrozny. W celach komercyjnych????!!!!!!!

a co do sprzezenia zwrotnego to tylko linearyzacja sie liczy. Po to buduja cyfrowe liniowe aby zlinearyzowac sygnal na glosnik. Ja nie znam sie na cyfrowych wiec linearyzuje analogowe. Jest prosta zasada: jesli thd na 20khz sa male to wzm jest dobry. Czyzby kolejne prawo Senicza sie urodzilo?

jesli henryk sie zgodzi to na przyszlym audioshow wystawimy swoje prace ew. moze podlacze sie do Mistrza.

Aktualnie najpilniejsze to jest uruchomienie mfb w 544 philipsa. Musze juz jechac do avt po plytki. Niestety stk4192II nie maja.

No to skoro chcesz się dalej bawić to jedziemy, Senicz.

Jeżeli tak boisz się o swojego damfak'a to dlaczego tak ochoczo obiecałeś go Rekinowi? Wtedy trzeba było myśleć a nie teraz. Słowo się rzekło, kobyłka u płota. Panie włodku - wzmacniacza przysyłaj!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.