Skocz do zawartości
IGNORED

wzm dla MISTRZA WALDEMARA

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Do rozmow merytorycznych o elektronice zasadach dzialania itp sie nie nadaje wiec w tej zakladce sie nie udzielam. Mam jednak spore doswiadczenie odsluchowe klockow z roznych polek i musze powiedziec ze DF ma (moim zdaniem) sredni wplyw na dzwiek. Znam wiele wzmakow z niskim DF ktore graja. Dlatego uwazam ze licza sie USZY. Pozdrawiam.

Panie senicz, jak tak pana czytam, to nie wiem czyś jest żartowniś, fachowiec, nawiedzony czy zwykły fanfaron. Weź pan lepiej zerknij na wątek 25126 KINA DOMOWEGO "do fachowców elektroników - moc wzmacnia" i wytłumacz lepiej ludziom rozsądnie w czym rzecz a nie wydurniaj się tutaj jak sześciolatek w piaskownicy, który opowiada kolegom, że w domu to ma czołg a jego tata puszcza rakiety na niegrzecznych kolegów synalka... :-) To forum jest głównie bowiem o szeroko pojętym audio-video a nie dla myslących inaczej, którzy mają przy tym przemocną potrzebę intelektualnego onanizmu, który sprowadza się do samozaspokajania się własnymi wypowiedziami.

jak sie ktos pyta to ja odpowiadam a ze geniusz chodzi w parze z kretynem to juz nie moja w wina. Tak to juz jest ze ludzi silni przyciagaja slabych a madrzy glupkow. A tak naprawde to czy nie jest wielka sztuka posiasc wiedze jak zabic czlowieka aby on nie cierpial? choc filozofowie a szczegolnie ci wschodni malo sie przejmuja czyms tak trywialnym jak cierpienie bol................

ja jednak czlek z natury delikatny i nie zaniechalem jednak mysli Joshua i pamietam o cierpirmiu i.............

Ten watek zrobil sie jakis paskudny no wiec wracajac do watku uwazam ze to opracowanie dla Mistrza Waldemara jest dla poczatkujacych audiofili rozwiazaniem optymalnym. Prosty mocny czysto grajacy. No i tani.

Mistrzu Waldemarze, nie stresuj tak kolegi Senicza, bo zrobi sobie sekuku (mam nadzieję, że jak już to w wersji humanitarnej), i co my poczniemy bez naszego wicemistrza. :)

Senicz, nie przejmuj się, wiosna idzie. :)

Mistrz Waldemar to mistrz od glosnikow kolumn i robi najlepsze w Polsce glosniki za super mala cene. Smiesza mnie te wasze makabryczne zabiegi z vifami morelami itp. w celu uzyskania dobrego dzwieku. A wystarczy kupic w EDYTON gotowe kolumny icieszyc sie dzwiekiem a cala uwage skupic na kopiowaniu mojego projektu na lm3886. Ten wzm jest naprawde dobry bo kiepskiego bym nie opublikowal. A jesli wzm choc troche mnie zadowala to oznacza ze jest super dla calej reszty. Ja rozumiem ze wstydzicie sie zrobic ten uklad bo czlowiek ktorego tak nienawidzicie nie moze zrobic cos dobrego. A wystarczy zrobic ten uklad i udowodnic ze ja na niczym sie nie znam i bredze. Ale wy nawet tak prostego ukladu nie potraficie zrobic to po co mamm dawac wam lepsze schematy? i tak ich nie zrobicie!!!!

Senicz, a po co mam tracić czas na twój układ? Zaprojektowany przez jakiegoś patafiana ze skłonnościami do mitomanii i nieznajomością podstaw nawet nie elekroniki tylko praw Kirchoffa i Ohma :D Sam sobie wystawiasz świadectwo elektronicznego debila, np. prąd spoczynkowy LM'a.

zobaczylem w hi cos tam nowe ushery z berylowym sredniot. a to ciekawe co? odwrotna kopulka na srednice? ciekawe. Moze Mistrz Waldemar zrobi podobna ale na swoich kompozytach? ale bylby czad co?

a nie masz racji dwoch brutalnych samcow sie nie przyciaga tak jak pseudofachowiec nie lubi fachowca. Prosty przyklad mnie jako wybitnego znawcy tematow tego foruma nie lubia! a dlaczego? a bo ja jestem wybitnym fachowcew znawca i smakoszem dzwieku a reszta tylko tak o sobie mysli ale i to wystarcza aby na mnie szczekac.

dla pseudofachowca senicza opinia o produktach jego mistrza od amatora

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak swoją drogą, wracając do tematu głównego wątku, to użytkownik senicz wrócił na stare śmieci po wielkich... niepowodzeniach na arenie międzynarodej, gdzie jego "genialne" i "nowatorskie" rozwiązania zostały olane i nie znalazły naśladowców.

Może już czas się zastanowić i dojść do wniosku, że rozwiązania są słabe i niczego nowego nie wnoszą?

...Ach prawda przecież to rozwiązania senicza, które ze swej natury są genialne i niepowtarzalne.

Nie zapominajmy jednak, że to tylko "odpady" myśli "genialnego" konstruktora.

co do kolumn Mistrza Waldemara to graly niestety na kipeskich wzm. raz na techniksie a dwa na jakims wzm wynalazku na tda2040 w mostku z dopala na tranzystorach wiec?

Watek na diyaudio umarl bo ja nieznam angielskiego i podanie parametrow thd wystrasza wszystkich. Audiobile wola legendy o passach tadarasach i innych a gdy zobacza rzeczywistosc to im sie odrazu odechciewa. ja pokazalem co potrawie a inni szczekajacy na mnie nawet nie srobili tej konfiguracji i nie poddali krytyce mojego dziela. A zreszta na czym mogli by stwierdzic czy lepsze czy gorsze? na tych cd o thd kilka procent na -60db? czy moze na tych kapciowatych kolumnach zlozonych z kapciowatych glosnikow? wiec o czy tu mamy pisac? Zeby choc jeden forumowicz zlozyl ten wzm i rzucil mi go w twarz!!!!! bo taki kipski ale nawet na to was nie stac.

Hehehe, ja senicz go złożę, ale mogę naprawdę, nie w przenośni rzucić ci go w twarz? :D:D:D

A tak poważnie jak to się nazywa, takie podejście do życia - Ja jestem mądry, a wszyscy dookoła to idioci i nikt nie chce składać moich super hiper (eu)genialnych konstrukcji? Seniczofilia? -fobia?

Obywatelu senicz, a szmerów czasem nie słyszycie? albo białych myszek? Czy ostatnio gadałeś do szafki kuchennej? A może co gorsza szafka odpowiedziała głosem Mistrza Waldemara?

Czy uważasz że kosmici wszczepili ci implant i teraz słyszysz głosy mówiące ci jak wytłumiać słomą kolumny?

Widzę, że Twoje alter ego udzieliło już wpisu, ja jednak dodam dwa zdania od siebie.

Nie zamierzam kopiować wzmacniacza przedstawionego przez ciebie bo jest to bez sensu. Jeżeli chciałbym uzyskać większą moc, użyłbym wzmacniacza z LM4780 w mostku. Gdybym miał z kolei potrzebę większego prądu do wysterowania trudnych kolumn to też użyłbym LM 4780 tylko pracującego równolegle. To nie brak znajomości angielskiego zawinił, to sama konstrukcja jest slaba i raczej nadaje się do suba, lub zestawu hi-hi end...

coraz bardziej sie zastanawiam, czy to nie jakis inny forumowicz (np Qubric) robi sobie jaja z tłumu, i sie cieszy jak wszyscy naskakują na jego "senicza". W dodatku nie lubi edytonu :) i zaperne zna samego imć Waldemara

poziom bzdur rosnie wraz z czasem, a nikt tego nie widzi:)

prowokacje uwazam za jak najbardziej udaną :)

Pozdrawiam mistrza senicza:D

/tak wiem, nie pierwszy to wymyslilem;p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.