Skocz do zawartości
IGNORED

Sony ES czy Technics ??

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekawy które wzmacniacze są lepsze czy Technicsa czy Sony ? Chodzi mi ogólnie o średnią wszystkich wydanych wzmaków. I chciał bym uslyszec waszą opinie na temat własnie tych wzmacniaczy =) chodzi o wszystkie modele jakie wyszły Sony i Technics.

Pozdrawiam =)

https://www.audiostereo.pl/topic/22951-sony-es-czy-technics/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Generalnie Sony Sony i jeszcze raz Sony - zwlaszcza z serii ES. Technics dal mnie mial dobre tylko koncowki mocy w czasach kiedy Ciebie nawet nie bylo w planach a ja wchodzilem na stojaco pod szafe czyli 1978 - 1982.

Hehe dlamnie tez Sony są lepsze i sam mam ES wersje ale uslyszalem od kogos ze Technics kiedys był najlepszą firmą i teraz tez ,,niby" jest :D ale chcial bym usłyszec wasze zdanie na ten temat :) a tak przyokazji wie ktos moze z jakiego rocznka pochodzą wzmaki Sony TA-F530ES ?? Dzieki z góry

Pozdro

cyjanopan, 2 Gru 2005, 17:05

>i tak wszyscy wiedzą że założyłeś ten wątek tylko po to żeby się pochwalić swoim Sony kupionym za

>270zł w komisie

Nietrawie cie :/ Poprostu jestem ciekawy i tyle.. Jakbym chcial sie pochwalic to bym napisał to odrazu :]

Henzel nie przejmuj sie cyjanopanem - ten typ tak ma. Sam mialem kiedys za czasow pewexowskich Tech. i po kilku latach wymienilem na SONY ES - poprawa bardzo znaczaca.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

kaszanka7 dzięki, tylko zauważ że prawie każdy jego wpis zawiera wspólny mianownik :

Zgadzam sie :) takie wiezyczki graja przytłumienie jakos :D Sam grałem taką niedawno ale gdy kupiłem wzmaka to odrazu inny świat :D Pozdro

Hehe dlamnie tez Sony są lepsze i sam mam ES wersje ale uslyszalem od kogos ze Technics kiedys był najlepszą firmą i teraz tez ,,niby" jest :D ale chcial bym usłyszec wasze zdanie na ten temat :) a tak przyokazji wie ktos moze z jakiego rocznka pochodzą wzmaki Sony TA-F530ES ?? Dzieki z góry

Pozdro

Ja dałem za swojego 270zł i jest to TA-F530ES :) jestem zadowolony bardzo

Niekupuj Altonów :) odradzam ci (Altony są gorszej jakosci). Ja posiadam Altusy 110 do tego wzmachol Sony TA-F530ES i puszczam muze z kompa.. Techniawe , slucham bardzo głsono i jestem zadowolony.Szybki grają,czuć w załądku. Slyszalem jak techniawa gra na sub i monitorkach.. ochydnie jednym słowem :) Wiec radze ci uzbieraj do 300zł i kup Altusy. Ja kupilem za 280zł stan idealny, nowe glosniki[Tonsila] poza wysokotonowymi[są stare], pierscienie nic nieporysowane itp.

Ja posiadam Sony TA-F530ES i grzeje sie tylko prawa strona wzmacniacza poniewaz jest tam jeden wielki radiator a lewa jest zimna :) Pozdro

Sorki panowie ze off topic ale ja do krzyla :D wyczysciłem tak jak pisałes mój wzmacniacz i ani jednego odbarwienia niema =) Dzieki bardzo pomogło to mi :) a tak jeszcze btw to moze ma ktoś adres strony serwisu Sony ?? lub kontakt jakis.. Potrzebuje orginalnej gałki od regulacji głośnosci do Sony TA-F530ES moze byc tez od 550ES bo jest taka sama :)

Pozdro

Chętnie bym kupił orginalną gałke regulacji głośnosci do wzmcniacza Sony TA-F530ES moze byc tez od 550ES bo jest taka sama :) Kto ma albo wie gdzie mozna dostac to niech napisze. Panel przedni tez chętnie bym zakupił w dobrym stanie oczywiscie :)

Pozdrawiam

Byłem w komisie audio i sie z młodzieńczej ciekawosci zapytalem czy by była mozliwosc zamienienia sie na wzmacniacze. Pan mi odpowiedzial ze mój wzmacniacz jest bardzo stary i mógł by jedynie za tego Technicsa i ze bym był zadowolony.. I dlatego sie tu zapytalem o to :) Chyba zostane przy moim Soniaczu a pomyśle o lepszych kolumnach niz Altusy :D Pozdro i dzieki :)

Niechce zakladac nowego tematu wiec tutaj zapytam.. Mam mozliwosc zamienic sie, Sony TA-F530ES za Technics SU-V500. Opłaca mi sie zamienic na tego Technicsa? Jest on dobry?? Za odp. dzieki z góry :)

PoZdrawiam

Ja tam mam wzmaka Sony i Altusy :P do gier i techniawy mi wystarcza.. :D

>ps. nie słyszałem o wzmaku TA-F350ES ( może masz TA-F530ES ? )

jezu szybko pisalem i błąd zrobilem :P przepraszam ale wiadomo ze chodzi o 530ES

No to tak.. mam kwote 600zł i chcialbym kupic jakies kolumny no lepsze od Tonsil Altus 110. Myślalem nad Tonsil Scherzo 350. Podobaja mi sie nawet :D mają podobno bass dobry a tego w muzyce techno niemoze brakowac (słucham tylko i wyłacznie techno) Moze znacie jakies lepsze kolumny w tej cenie ?? Mam wzmacniacz Sony TA-F350ES

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi =)

Dodam fote jakbys chcial zobaczyc moj wzmacniacz w jakim jest stanie :) Jutro dodam wiecej z gory itp.. a teraz dodam narazie przód :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tutaj link do foty :)

krzylo

Ja przypadkiem wpadłem na tego Soniacza :D Tata powiedzial ze moze mi kupic wzmacniacz do 350zł.. Miałem Altusy i miniwieze AIWA 2x18 wat do tego.. a ze mazylem zawsze o wzmacniaczu napaliłem sie zeby kupic jakis =) pojechalem z tatą do audio komisu ale niestety niemieli nic tanszego niz 400zł =( Załamany (dalej napalony) nieodpuscilem tak łatwo i jezdzilem z tatą po lombardach. Az trafilem na tego o to Soniacza. Cena początkowa byla 360zł a ze mój tata sie utargował to kupiłem go za 270zł Sprzedawca podłaczyl go pod Altusy 300w jak podgłosnił na polowe to odrazu mi sie spodobał :D Wtedy niewiedzialem co kupuje. Sprzedawca jedynie co mi mówił to ze wersje ES są bardzo dobre i mu zal jest go sprzedawac :D Ale kupiłem.. Przywiozłem do domu pierwsze co to podłaczylem porypałem muzą(bylem zadowlony bardzo) wogule inny dzwiek :D Tylko mnie zdolowalo ze ma troszeczke slaby basik =( a ja uwielbiam tak zwany łomot :P Ale w winamie sobie to juz ustawilem.. wiem ze winam niejest dobrym korektorem ale narazie go uzywam :) Chodź wzmacniacz posiada troche rysek na obudowie to mi nieprzeszkadza w sluchaniu :D Potem odkręciłem obudowe i poczyscilem z kurzu :)

Pozdrawiam :)

Ja kupiłem za 270zł w lombardzie Sony TA-F530ES :) stan dobry poniewaz ma kilka rysek i gałka od regulacji niejest orginalna.

Siema.. Powróciłem po małej przerwie ;) i daje następną dawke moich pytań :D hehe.. no to tak

>krzylo

Ja własnie od początku mam podłączone na tym Direct In bo na CD przełącznik mi cos niestyka i musze co chwile dociskac bo zwarcia jakby sie robią i gra jedna kolumna a jak docisna to dwie. Balans,bass itp. działają normalnie =) Dzieki za info..

Dalej.. chcial bym zainwestowac troche w ten wzmacniacz.. :D narazie planuje dokupic sobie do niego jakis CD lub Tuner i do tego kolektor..(oczywiscie Sony) a potem chciałbym w nim wymienic jakies czesci na nowe bo ze starosci juz niechodzi chyba tak jak nalezy. Potencjometr od regulacji głosnosci mi trzeszczy przy połowie regulacji itp.. Co mógł bym wnim wymienic oprucz potencjometrów jeszcze ?? Słyszalem ze są takie płyny do czyszczenia potencjometrów ale niechce zabardzo cudowac. I mam pytanie czym mógł bym wyczyscic głowny panel ? Jest on z aluminium zrobiony. Wziolem na szmatke lekko perfum i wyczyscilem kawalek ale zrobiła sie taka plamka jasniejsza ;( odwaliłem maniane jednym słowem..

PoZdRo =)

Troche monotonne pytanie ale zadam je. Mój wzmaciacz ma wyjścia Direct In, Adaptor, Tape1, Tape2, CD, Tuner, Phono.

No i własnie niewiem po co jest wyjście Direct In, czy to jest wyjście AUX tylko ze pod inną nazwą ?

Prosze o odpowiedź i pozdrawiam =]

Ja dałem za mojego Sony 270zł ale jak patrze w różnych ogłoszeniach to Diora trzyma sie od 300-400zł wiec byłem sobie tak ciekawy =]

McGyver - własnie mam pytanie do tego tuningu, drogie są koszty poddawania wzmaciniacza tuningowi ?? Opłaca sie mój wzmaciacz przerabiać ??

Pozdrawiam =]

Tak apropo jestem ciekaw czy moge prównać mój wzmacniacz Sony TA-F530ES z tą tak chwaloną Diorą ??Cenowo są chyba tak samo, jestem tylko ciekawy(bardzo :D) Nieznam sie wiec prosze o odpowiedź =]

Pozdrawiam

Odkopie temat i moze ktoś mi powie coś jeszcze na temat wzmaciniacza ?? Mam teraz zamiar kupić sobie Tuner i jakiś CD, moze ktoś by mi doradził jakiej firmy kupić sprzet, najbardziej chcial bym Sony zeby pasowało do wzmacniacza ale inne propozycje też są mile widziane =]

Pozdrawiam.. =]

Zamieszczam foty mojego sprzętu, jest to mój pierwszy poządny sprzęt =] Foty troche niewyraźne ale loooz =] Jak znam te forum to zaraz bedą komentarze ze to gowno i tamto gówno =( Ale mam sprzęt taki na jaki mnie stać =]

(na zdjęciu wiadomy wzmacniacz)

Pozdrawiam

Czy zagranicą cenią sobie lepiej sprzęt czy sprzedawca nieznał sie :| Ja dałem za mój 270zł w Lombardzie a na eBay jest za 185 EURO !! Jest róznica =/ dziwi mnie to troszke...

LINK:http://cgi.ebay.at/Sony-TA-F530-ES-Highend-Verstaerker-2-x-160-Watt-Sinus_W0QQitemZ7543014352QQcategoryZ19691QQrdZ1QQcmdZViewItem

Pozdrawiam =]

Mam jeszcze jedno pytanie, porównuje mój wzmacniacz(Sony TA-F530ES) z Technics SU-V500, i chciał bym usłyszec wasze wypowiedzi który jest lepszy, który gorszy, który ma coś lepszego, który ma coś gorszego =]

Pozdrawiam

>hazel, a z jakiego to powodu?

No całkiem niewiem ale niejestem przekonany do tego sprzętu =] Niewiem jak grają ani nic ale mi sie kojazy to z Rosyjskimi radiami :D, a Japonia to mówi samo za siebie =] Sony firma jest popularna niz jakies tam... =]

Pozdro

>Wzmacniacz przyzwoity już masz, w dodatku kupiony za śmiesznie niską cenę

Myślałem ze to nawet drogo :D mialem kwote 300zł, w komisie niebyło nic ponizej 300zł , był najtańszy za 375zł Yamaha, jakies g.. na moje =/ tak wyglądał przynajmniej. Wszedłem później do Lombardu i stał na półce Sony TA-F530ES, zapytał sie moj tata ile kosztuje a sprzedawca powiedział ze 300zł ale mój tata utargował sie na 270zł, sprzedawca cos mówił ze wersje ES jakies dobre no to kupiłem i tak go mam =]

Ja słyszałem ze serie ES to niby jakies specjalne i bardzodobre ale niewiem czy to prawda, patrzałem sobie ne ebay i ktos chce taki sam sprzedac. Jak patrze na opis sprzętu to mnie zdziwiło :o napisał tam pan ze ma cyt. ,,2 x 160 Watt an 4 Ohm, bzw 2 x 115 Watt bei 8 Ohm'' mnie to troszke dziwi i po drugie mój ma 4 x --- a nie 2 x =/

jesli jest ktos ciekawy zamieszczam link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro i prosze dalej jak ktos cos wie opisywac =]

i tak dalej ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hazel - TA-F530ES - 1988-1990.

A co do kwestii które wzmaki lepsze, hmm. skończyły już się dawno czasy dominacji Technicsa, ale u niektórych zostały w mózgach resztki fascynacji tym sprzętem. Muszę stwierdzić jednak, że wzmaki T nie były takie złe. Bardzo popularny i tani kiedyś SU-V670 zadowalał niejednego, podobnie z SU-V90D. Do żadnego ES jednak one nie dorastają. Ciesz się więc swoim skarbem za 270zł ;-))))

Cyjopan rodzina cie niekocha ?? A moze dzieci sie ciebie wyparły :/ ? Zastanów sie głupi człowieku co ty robisz.. Tu jest temat o wzmacniaczach a nie o moich postach.. Idź sie przespij :)

dzieki reszcie za normalne odpowiedzi :) a szczególnie krzylowi za date :D

Pozdrawiam :)

Panowie zeby zakoczyc te dyskusje - sa lepciejsze wzmaki i od tech i sonego - a od tych lepciejszeych sa nastepne jeszcze lepsze itd.

Pozdrawiam obu posiadaczy SONY ES rowniez w duzym stopniu posiadajacy owe ES kaszanka7

Kolego Hazel, więcej pokory zanim nie zaczniesz wyzywać innych od głupich...Jeżeli naprawdę chciałeś wiedzieć, co jest lepsze, to trzeba było pogrzebać w forum i poczytać. Myślę, że założyłeś ten wątek, żeby poprawić sobie samopoczucie czytając wypowiedzi wynoszące pod niebiosa sony względem technicsa, bo oczywiście takich się tylko można spodziewać. No i się nie zawiodłeś. A że przed nami weekend, to mam gest i też Ci napiszę : soooony the best, bravo, technics się nawet nie równa!!

Ja niesiedze w Hi-Fi dlugo wiec nieznam sie czy ten wzmacniacz dobry czy nie i wogule =) wole zalozyc nowy temat bo to zajmuje mniej czasu poprostu :] a że zkims własnie rozmawialem na temat firm Sony i Technics i ja mialem swoje zdanie i ktos swoje to postanowilem własnie taki tema zalozyc zeby rozwiązac problem jaki mnie dręczył i sie dowiedziec nowych rzeczy i mnie denerwuje to ze jakis cyjopan zaczyna faflunic o tym ze ja sie chwale :/ mam go szczerze w d... i jego wypowiedzi =) chwalic mógł bym sie gdybym miał sprzęt za kilka tysięcy zloty ale nie za 300zł :/

Pozdrawiam

By zlagodzic obyczaje na forum dopuscilem do klawiaturki moja Anie 6 lat i ona cos teraz napisze:

dzis byly mikolaiki i dostalam pluszowego kucka iest niebieski

I ci tam nasze wzmacniacze i sprzety mysle ze dzieci z pluszowego konika maj a wiecej radochy niz my ze wszystkich Techniksow i Soniakow.

Pozdrawiam kaszanka7

Ps. Na Mikolajki wszystkim niezadowolonym ze swojego sprzciku zycze czegos z czego beda mieli wiecej radochy

Crazy Frog czy jak tam sie pisze i Mandaryne to ja olewam ciepłym moczem, dlamnie to jest troche ... :/ :D chodzi mi o techniawe w wykonaniu poządnych dj =) miedzy innymi DJ Meli, DJ Matys, Peran, Marc Van Linden i mógł bym wymeniac długo jeszcze :P

Do tetj muzy gorąco Ci rekomenduje Cd SONY CDP-XA3ES wrecz stworzony do tego typu nowoczesnych rytmów...potezny miazdzacy bas wyrazne ale wogole nie ostre wysokie tony i do tego całosc fajnie i szybko podana.

Piotrek608, 5 Gru 2005, 11:30

>Do tetj muzy gorąco Ci rekomenduje Cd SONY CDP-XA3ES wrecz stworzony do tego typu nowoczesnych

>rytmów...potezny miazdzacy bas wyrazne ale wogole nie ostre wysokie tony i do tego całosc fajnie i

>szybko podana.

Za ile mozna go dorwac?? chetnie bym kupił :D bo narazie daje sygnał z pc nieraz z odtwarzacza mp3 ;D hyhy

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.