Skocz do zawartości
IGNORED

Gratulacje dla Petera Daniela

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Bedac w Kanadzie ze wzgledow praktycznych (mylono nazwisko z imieniem) zalegalizowalem swoje perwsze imie jako Peter. Jedyny moj dokument na ktorym jest jeszcze Piotr, to polski paszport.

Muszę powiedzieć, że zachwyty nad Patkiem wyrażane w nagrodach dla Petera, ocenach fachowców i opiniach zagranicznych użytkowników nie są (IMO) przesadzone. Patek daje poczucie obcowania z muzyką w tak niezwykle piękny sposób jakiego wcześniej nie znałem.

pozdrawiam

Marek

"Mt 11,25"

A ja uważam że cały wątek gainclone to nabijanie kasy i nic więcej. sluchałem gaina petera daniela i uważam że jego własności brzieniowe to przedział góra 1000 złotych i to bez basu. moim zdaniem porażka. pozdrawiam

->marcin9999

Niby Peter Daniel nabija sobie kasę na wątku.... ciekawe na czym na zamówieniach części.... no tak nabija kase Nationalowi i Jelmaxi..... jakbyś poczytal sobie wpisy Petera to byś może zauważył ,że Peter to raczej altruista czy jak ktoś napisał powinien pracować w zbawce- bezinteresownie dzieli się swą wiedzą.

marcin9999, 18 Maj 2006, 20:49

>A ja uważam że cały wątek gainclone to nabijanie kasy i nic więcej. sluchałem gaina petera daniela

>i uważam że jego własności brzieniowe to przedział góra 1000 złotych i to bez basu. moim zdaniem

>porażka. pozdrawiam

No tak można powiedzieć o każdym sprzęcie chwalonym, że niby komuś tam pochlebne recenzje kasę nabijają. Ale czy to oznacza, że trzeba pisać tylko źle?

marcin9999,

Pozwol ze Ci odpowiem w sposob, ktory na pewno nie jest Ci obcy:

Rozumiem ze jestes przeciwnikiem wygłaszania superlatyw, "ale żeby wyrażać jakiekolwiek opinie należy testować w warunkach znormalizowanych i możliwych do odtworzenia.

Zastanawiam się w jakim pomieszczeniu Twoj odsłuch miał miejsce. Nie chce się wtrącać, ale z Twoich opinii wynika NIE słabość Gainclona, a słabość pomieszczenia w którym odsłuch miał miejsce. Inna rzecz, że wspominanie przedzialu cenowego “gora 1000zl” w towarzystwie Gainclona to lekko mówiąc nieporozumienie. Twierdzenie że Gainclone gra słabo obnaża, z całym szacunkiem, albo pomieszczenie albo słuchaczy. Proponuje odsłuch w całkiem innym pomieszczeniu i uświadomienie sobie że pomieszczenie to bez przesady 60% sukcesu konfiguracji i chyba tak naprawdę najdroższy element systemu."

Pozdrawiam i zycze bardziej udanych, w przyszlosci, odsluchow ;-)

i tutaj Peter widzisz ze ani pomieszczenie ani sluchacz nie nawalil bo inny sprzet gral dobrze..a ty zlosliwie chciales uzyc moich poprzednich wypowiedzi..ktore tylko potwierdzaja ze przywiazuje age do pomieszczenia...zamaist zapytac co bylo w clonie do kitu...a nie ciskac sie na mnie...zero rzeczowosci...

ktos musial w koncu powiedziec prawde o clonie

>marcin9999

Tak z ciekawości pytam. Jaki to był GC. Czy mógłbyś podać konfigurację i zastosowane elementy?

Miałem okazję porównywać GC na kolumienkach z Vifami XT. W innym systemie natomiast zestawiałem GC z Krellem 400xi - stąd moje zainteresowanie.

zetsaw premium

Gold plated PCB set, consisting of 2 amplifier and 2 rectifier boards.

2 LM3875TF

4 22k Caddock MK132 resistors

2 220R Caddock MK132 resistors

2 680R 0.5w Riken resistors

4 1500uF 50v Panasonic FC Capacitors

16 MUR860 OnSemi Diodes

4 10u Panasonic FC Capacitors

kable xlo reference

odtwarzacz cec tl 5100z

i kef reference

co bylo nie tak:

suchy pozbawiony basu dzwiek odlegly..i malo dynamiczny tyle po prostu porazka

Tak GC gra na trudnych i bardzo trudnych kolumienkach z wyłączeniem tej suchości. Nie chcę nic sugerować, ale rozumiem, że sprawdziłeś, czy coś się gdzieś nie odlutowało? Jakie trafo było użyte?

>marcin999

Tylko nie denerwuj się. :)

Jeśli pomieszczenie daje według ciebie 60 procent dźwięku, to ciekawe jak te pozostałe 40, rozłożyć na cały sprzęt grający ?

Na przykład: wzmacniacz 15, kolumny 15, CD 10 procent ?

Może tak być ?

Ale jeszcze przecież kable są ??. Coś brakuje tych procentów. :)

marcin9999, 19 Maj 2006, 00:09

>dzine ze krell 400 i i pas x250 graja w nim dobrze plinius 9100 tak samo tylko clone cos nie

>moze...

to mi wygląda na prowokację.

marcin9999 >

nie gra Ci? to sprzedaj albo wyrzuć.

na pewno się znajdzie ktoś kto po kosztach kupi od Ciebie takiz zestaw.

po co się będziesz denerwował - sam przeciwko wszystkim.

zapomnij o wynalazku zwanym GainClone i będziesz szczęśliwszy.

dlaczego ni na miejscu przeciez na tym forum gral jz lepiej ni McIntosh. pozostaiwam to bez komentarza. niech clonomania kwitnie. no i biznes tez..oczywiscie nie ma biznesu bez kupujacych...oni moze jeszcze nie wiedzą zę chcą to kupic.....pozdrawiam

GC i krell & familia pradożerców to dwa światy jeżeli chodzi o wydajność prądową i wysterowanie trudnych glośńików. GC raczej startuje w lidze lampek w tej konkurencji. Peter Daniel stosuje u siebie glośniki o efektywnośći 95dB , recenzja 6Moon- głośniki Zu Cable Druid Mk4 101dB. Malo kto w Polsce sluchał GC w konfiguracji z wysokosprawnymi glośnikami, więc prawdopodobnie nie znamy calej prawdy o GC;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.