Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo z Samsung DVD HD-745 itp.-HiEnd ?

Alex2

Rekomendowane odpowiedzi

szczerze mówiąc poza moją yamaha-cdx396 nic lepszego nie słyszałem to jeśli ten samsung-hd745 na płytach sacd zagra lepiej od yamahy będzie to dla mnie wystarczające do czasu uzbierania pieniędzy na słynnego philipsa 963SA

No i pozniej nie ma sie co dziwic ze co drugi kolocek na alledrogo to juz Hi End :)

ledwo udało mi się zkompletować bardzo dobre słuchawki HD580 i ten wzmacniacz lampowy,ale żrudło za 3000 to moim zdaniem już przesada bo patrząc co np taki marantz za 3000zł ma w środku to zastanawiam się za co te 3000

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Najpierw wzmacniacz i kolumny potem źródło. Za 3000 PLN można kupić świetny odtwarzacz ale z drugiej ręki. Wspomniane Samsungi, Philipsy można sobie darować. A i o SACD do 500 PLN też lepiej zapomnieć. W ogóle na SACD szkoda czasu ale to temat na inną rozmowę.

Zamiast wydawać kasę na bardzo drogie płyty SACD proponuję skupić się na droższym CD-R. Trochę tego mialem, troche tego posluchałem i uważam, że wybór płyt jest marny a stosunek jakości do ceny niezadowalający. Dużo więcej radości da solidny odtwarzacz CD. Jednakże zawsze powtarzam, że jeśli ktoś słucha łubu dubu, ma budżetowe kolumny to i ze świetnej jakości odtwarzacza niewiele wydusi. Niestety caly system musi być na równym, wysokim poziomie bo inaczej zawiedziemy się lekko albo co gorsze sami się oszukiwać będziemy. Parę lat temu byłem podjarany SACD, ale mając większe możliwości odsłuchu w UK trochę się posłuchało co za tym idzie moje zdanie na ten temat uległo pewnej modyfikacji.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

tak od kiedy mam dobry wzmacniacz lampwy i słuchawki przekonałem się ze mam marne odtwarzacze,bo to wszystko słychać,na kolumnach nie słucham,moje zainterespwanie sacd powstało po odsłuchaniu kilku sacd-r na foobarze i pc,i bardzo spodobała mi się dynamika nagrań,i stereofonia,dlatego zawziołem się na to sacd,no ale chyba bedzie lepiej jak zakupię do 500zł jakiś używany porządny odtwarzacz cd,może jakiegoś starego sony z serii ES,albo marantza,tylko nie lubie zaakcentowanych wysokich tonów a sprzęt sony i marantz takowe akcentują.

Czyli wniosek jest prosty,szkoda wydawać kasy na tanie odtwarzacze sacd

jeśli chodzi o muzykę to nie słucham łupaniny,bo na tym co posiadam to średnio i tak ttoto by grało bo było by słychać kiepską jakość nagrań,zresztą wzmacniacz lampowy nei za bardzo do tego się nadaje,napewno nie lubię słuchać jazzu,albo muzyki poważnej,bardzo spodobała mi się płyta sacd Dire-Straits-brothers in arms, i tego typu nagrania i rodzaj muzyki mi odpowiada,ew jakiś elton john

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.