Skocz do zawartości
IGNORED

Minas Anor (by McGyver) - Wasze opinie?

lete

Rekomendowane odpowiedzi

marekzawa, 12 Gru 2005, 22:38

No ja bym chciał wiedziec ile w maśle jest masła :) A tak pozatym to nawet Mistrz potrafi podliczyć inne firmy :)

A czy ktoś mi powie ile kosztuje ver. standart ? Premium kilka miechów temu kosztował 5,5 tyś ale ile ver. standart to nigdy nie słyszałem. Do Mcgyvera pisać na priva nie bedę bo nie....

>JFSebastian, 12 Gru 2005, 22:25

>A kto powiedział że ja uwzgledniłem koszty ?

Nikt nie powiedzial:)

A ja powiedzialem, że jak masz ze 213 zl pare Moreli, to ja Ci dam za nie wiecej:) Bo tak tanio jak Ty je masz, to jak ich nigdzie nie moglem znalezc:( Najtaniej jak znalazlem, to prawie 350 zl para.

Ładne kolumienki, grają pewnie też niczego sobie, z tego co pamiętam Lutek trochę wybrzydzałeś na firmowe zestawy:)

Gratuluję zakupu. .

Napisz coś więcej jak MA zagrały przy innych zestawach, których słuchałeś? Wiadomo, że lepiej skoro kupileś:)

Wygląda na to, że założyciel wątku nie uzyska informacji, których oczekiwał. Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ci, co nie mają nic do powiedzenia. Przynajmniej nie na temat. Jak dotąd na temat pisał chyba tylko Lutek. Jeżeli kogoś pominąłem, to przepraszam.

A ci, co krytykują pewnie tych kolumn nawet nie powąchali, a widzieli tylko na zdjęciach. Ech, Polacy, Polacy !

adse

Nic dziwnego że taka cena 350zł

Każdy liczy ileś tam euro tzn. cenę u dystrybutora, zapominając o dodadkowych kosztach takich jak przelewu pieniędzy,kosztów transportu a często i VAT i z 200 zł robi się zaraz ponad 300.

Ile wynoszą te dodatkowe opłaty ostatnio sam się przekonałem na własnej kieszeni. :-(

> norwidos

" A te kolumny naprawdę ładne!!!

Wyglądają lepiej niż każde firmówki do 3-4zkł....

Jak na moje oko można za nie dać spokojnie 2kzł

Chociaż jeśli grają super ładnie to może i 2.5kzł?:))) "

Usprawiedliwia Cie tylko ten znaczek " :))) ", inaczej pomyslalbym, ze czujesz sie nienajlepiej.

Same tylko wysokotonowce Dynaudio D260 Esotek, to prawie 400 eur. Nie pamietam dokladnie w tej chwili, kto podawal mi kiedys linka do strony z ich cenami (nie wiem czy nie czasem "marekzawa"). A gdzie koszty zwiazane ze sporowadzeniem z zachodu ? Zreszta o ile sie orientuje, to raczej sa nie do dostania - no chyba ze jeszcze Mcgyver ma jakies swoje zrodelko.

grafton, 12 Gru 2005, 23:10

>Wygląda na to, że założyciel wątku nie uzyska informacji, których oczekiwał.

A założyciel jakie kolumny kupuje ? Premium ? Standart ?

Zresztą myślę że można założycielowi polecić kolumny Avantgarde...

Acha.., dodam jeszcze, ze lakierowanie rowniez perfekcyjne. Taki lekki polmat. A najwazniejsze, ze patrzac obojetnie ja jaka czesc obudowy, wszedzie jednakowa - o takim samym nasyceniu - plama odbitego swiatla.

To tak, jakbysmy patrzyli na nowo zakupione panele podlogowe - jest taka matowa, wszedzie jednakowa plama swiatla, ale nie ma mowy o jakis odbijajacych sie elementach, jak np. okna itp.

> lancaster

"Napisz coś więcej jak MA zagrały przy innych zestawach, których słuchałeś? Wiadomo, że lepiej skoro kupileś:)"

Nie jestem poeta i nie bardzo potrafie tak pieknie dobierac przerozne okreslenia slowne do roznych aspektow dzwieku, jak niektorzy koledzy z forum, lub redaktorzy pisemek. Poza tym nie mam specjalnie doswiadczenia w odsluchach - jest to spowodowane brakiem czasu na wyjazdy do duzych miast. Przed decyzja o zakupie sluchalem kilku modeli Esy, Mission,ProAc Studio 125 i jeszcze tam czegos. Niestety we wszystkich modelach wyraznie bylo slychac zapiaszczenie na srednicy - szczegolnie przy mocniejszych partiach wokalnych. Z basem tez bylo nienajlepiej, a to moja pieta achillesowa. Najlepiej wtedy podobaly mi sie ProAcki, choc zapiaczszenie tez bylo - slabiutki, taniutki tweeter). Minas Anor - na Dynaudio (bo tylko w tej wersji slyszalem) pozbawione sa tych wad. Wokal piekny, dzwieczny, czysty jak krysztal, za linia glosnikow. W niekturych nagraniach moze troche za jasno (choc mi specjalnie nie przeszkadza jak pojawiaja sie sybilanty) - moze to moj Rotel, bo slyszalem ze gra jasno. Glos niektorych Pań taki, ze slabo sie robi. Bas zbyscyplinowany, dobrze kontrolowany. Nienawidze dudnien, buczen, braku konturow, zlewania sie, rozmywania itp basu. No coz..., gralem ponad 20 lat na basie w przeroznych warunkach akustycznych i na ten zakres jestem szczegolnie wrazliwy. Co do basu, wciaz chcialoby sie jeszcze nizej, jeszcze bardziej konturowo, jeszcze z mniejszym spadkiem efektywnosci przy najnizszych zejsciach, jeszcze z wieksza dynamika i wykopem, z ladnym wybrzmiewaniem itp., tak, aby kazde szarpniecie struny basowej przytykalo w klatce piersiowej, przy czym to wszystko z nienaganna kontrola, dyscyplina.., czyli jakoscia.

He..he.., o czym ja marze...? Za taki bas - z mojej wyobrazni - ile by trzeba zaplacic w sklepie ? Lepiej nie pytac.

A moze nie ma nawet takich zestawow...hm.

McGyver i Grzegorz maja jednak opracowane i wykonane kolumnienki (ladne mi kolumienki, przy wadze bodajze 50kg szt.), ktore pewnie zadowolilyby nawet mnie, jesli chodzi o omawiany zakres dzwiekowy.

Te jednak wymagaja jeszcze innego wzmaka, a to niestety kosztuje. Mam jednak zamiar rozmawiac z nimi na ten temat. Moze z wiosna finanse sie poprawia i a noz cos wymyslimy, bo ten bas nie daje mi spac po nocach i pracowac spokojnie w dzien :-). Tylko prosze mnie zle nie zrozumiec i nie sadzic, ze Minas Anor maja zly bas.

Chodzi o bas moich marzen - to ten mnie tak przesladuje :-)

A teraz taka mala ciekawostka:

Byl u mnie moj znajomy posluchac muzy. Jest to czlowiek, ktory studiowal na akademii muzycznej i niezmiernie wrazliwy muzycznie i psychicznie. Przyjechal do mnie rowerem - mieszka jakies 2,5 km ode mnie.

Po zakonczonym odsluchu powiedzial, ze nie spodziewal sie czegos takiego (w domu ma wiezyczke Sony) i jest poprostu wstrzasniety. Zszedlem z nim na dol, a on za rower i prowadzi. Pytam dlaczego nim nie jedzie ?

A on na to, ze nie jest w stanie i musi dojsc do siebie. Po kilku dniach spytalem czy w koncu wsiadl na ten rower ?

Nie wsiadl - prowadzil cala droge. :-)

A teraz dobranoc wszystkim. Oby znow mi sie ten bas nie snil :-)

Lutek !!! Ty nie pisz takich tekstów. Czytając fragment o rowerze mało się nie udławiłem ze śmiechu. A jakbym się udławił na śmierć, to z kim byś mailował o basie z marzeń? ;-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lutek, jedna z fajniejszych recek sprzętu jakie czytałem. Zaraz tam: "nie jestem poeta":) McGyver, napisz może czy jest wielka przepaść pomiędzy Esotecem a MDT29?

Lancaster, różnica jest, że tak powiem...bardzo wyraźna, ale nie jest to przepaść.

Foxbat, monitory robię. Na życzenie.

Emesze2, jasne że się cieszę. Zwłaszcza że mam prawie samych takich klientów.

Tolek, zajrzyj tu:

Ukryta Zawartość

Są tam zdjęcia monitorów w fornirze brzozowym ze srebrnym frontem.

Ukryta Zawartość

>McGyver

" Lutek !!! Ty nie pisz takich tekstów. ..."

Tylko nie mysl, ze to jakis moj wymysl. Spotyka sie ludzi bardzo wrazliwych, ktorzy kochaja dobra muze i gleboko przezywaja jej odbior - szczegolnie, jak trafiona w ich gusta, dobrze jakosciowo nagrana i odtwarzana. A jak jeszcze po raz pierwszy w zyciu maja okazje posluchac w przyzwoitej jakosci, to nie dziwie sie, ze tak sie dzieje.

Sam wiem, jak sie czuje, jak wpadnie mi w rece jakis utworek pod moj gust, dobrze nagrany, z przepieknym wokalem, a do tego czyste, dobre jakosciowo dzwieki strun kontrabasu - ciezko jednak o takie nagrania (dopiero zaczynam - brak plyt z ciekawymi utworkami). No..., ja - w przeciwienstwie do tego znajomego - jeszcz pewnie rowerem dalbym rade jechac..., no chyba ze spotkalbym sie kiedys z taka reprodukcja basu, ze kto wie..., moze nawet i za kierownice samochodu balbym sie wsiasc, mimo ze ma cztery kola a nie tylko dwa :-)))

A co do tego znajomego..., to okreslil swoje samopoczucie dokladnie tak: " Jestem doglebnie wstrzasniety. "

I rzeczywiscie..., jak wyszedl z pokoju do przedpokoju (w pokoju mielismy przyciemnione swiatlo), to twarz rozpromieniana, uszy czerwone jak burak.

Poza tym, jak zobaczylem ze prowadzi rower, to zaproponowalem, zeby zostawil u mnie, a ja podwioze go do domu samochodem. Podziekowal jednak i stwierdzil, ze woli pieszo, bo byc moze na swiezym powietrzu szybciej

dojdzie do siebie :-)

McGyver

Przepiękne te Lutkowe obudowy,idealnie by pasowały do moich Focali (no ,tylko środkowy otwór musi być kwadratowy).

Okleina bardzo by się podobała mojej woman !

pzdr

Do Hazel i wpisow o techno

Kiedys u kolegi w domu sluchalem Tonsil Zeus, faktycznie gralo tam tylko techno i co trzeba przyznac te kolumny odtwarzaly dzwiek na poziomie wprost dyskotekowym, nic nie syczalo ani nie buczalo tylko gralo tak jak powinno mocno i zdecydowanie, ale moze to to, ze te kolumny maja chyba 102dB dalo taki efekt i tuba na wysokich.

A co do kolumn akurat nie koniecznie McGyver-owych, bo tych nigdy nie slyszalem, ale ogolnie uznanych za audiofilskie. Sam czasem slucham techno oraz duzo elektroniki w stylu JM Jarre, i jesli ktos mi powie ze kolumny w stylu QBA Sobieski nie nadaja sie do takiej muzyki, bo nie ma "syku" to sie bede glosno smial HAHAHA, dobre kolumny odwarzaja poprawnie bardzo szeroki zakres gatunkow muzyki, tak jak wczesniej napisal autor kolumn, on slucha metalu i to glosno i wszystko jest ok,a jesli nie jest tzn ... chyba kazdy potrafi sobie odpowiedziec co to znaczy :-) pozdrawiam wszystkich. Myzyka to nie tylko Jazz w wydaniu kameralnym

A czy tego esoteca nie można zastąpić jakąś inną równie dobrą wysokotonówką, np revelatorem? Tylko mnie nie "pobijcie" jeśli coś głupiego palnąłem. Po prostu szukam alternatywy, niekoniecznie gorszej.

A jeszcze jeden raz do Mc Gywera

Kiedys gdzies doczytalem ze miales kolumny a'la Radmor LS 10, mozesz powiedziec jak to gralo? niestety obecnie nie stac mnie na seasy vify itp a chce zrobic cos co bedzie po prostu poprawnie brzmialo, czasami "syczalo" a czasami przytulalo do snu. McGyver kiedys wyslalem ci maila ale pewnie z natloku prac i maili nie odpowiedziales, czy mozesz sie wypowiedziec i/lub doradzic cos w tej "taniej" kwestii? bede bardzo zobowiazany,

pozdrawiam @ll raz jeszcze

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.