Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-400x (tunning by Garmin)

lete

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jeszcze mala dygresja do zyzia i elfana wlasnie a propos ceny 1560: panowie umknelo mi to ale owe ok 3000 DM za 1560 nijak ma sie do wspolczesnych 6.000zl. To bylo sporo wiecej. Komentarz pozostawiam wam.

discomaniac71

Alez nie irytuj sie tak:) Ja nie szukam fenomenu, ja szukam prawdy, hehe:) Pozatym nawet slowem nie wspomnialem o wyzszosci swojego G nad innymi z tego wzledu ze nie sluchalem go z niczym co tutaj sie zachwala:)

Warto czasem jednak miec umiar bo pozniej sie mozna w tym wszystkim pogubic:)

Zycze przyjemnego kompletowania sprzetu:) ja tez zmieniam conieco:) Ale wzmak zostaje:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Krzemien nic nie rozumiesz - widze cie tu sporadycznie nie czytujesz moich wpisow bo inaczej wiedzialbys ze nie jestem ani narcyzem ani zarozumialcem. Zrobilem duzy blad wdajac sie w polemike porownawcza dotyczaca PM 75 i postanowilem nigdy juz do tego nie wracac.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mlody2 dzieki - i nawzajem

Co by nie mowic Grundig jest dobrym klockiem i w oparciu o niego mozna stworzyc niezly system - tego wlasnie Ci zycze no i poza zdrowiem szczesciem osobistym itp duzej ilosci audiofilskich prezentow pod choinke. Pozdrawiam.

Discomaniac71: Po czym wnosisz że nie czytam Twoich wpisów? To, że pisuję sporadycznie, nie znaczy, że nie czytuję tego forum. Być może Ci także umknęło, że jesteśmy - przynajmniej oficjalnie - podobni stażem...

Łooo, oto przykład, pewno zjada na śniadanko PMA 1560 i kosztuje 6-7 kzł :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jest NOWY i w pełni sprawny ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Odsluchiwales? Porownywales? Ja nie wiec nic nie moge powiedziec. Nie wiem czy zachwycalem sie najnizszym AQ po prostu ma niezly stosunek cena/jakosc. To ze nie mialem do czynienia wczesniej z AQ nie znaczy ze nie mialem do czynienia z kablami innych firm i to sporo drozszymi. Zreszta obecnie CD mam podlaczone zupelnie innym kablem. A gwoli scislosci Copperhead jest tani ale nie tajtanszy. Pozostaje jako jeden z kabli w moim systemie i dolacza do niego Coral - oba beda graly z Pioneerem CT 939 mkII

=> disco

Nie powtarzaj się, ja to wszystko znam, pisałeś już nie raz ;-))) Sądząc po budowie tego nowego Denona (Twój ulubiony fetysz;))) zagra i zmiecie wiekowego PMA 1560 :)

Jesus Christ...

Panowie, mam prosbe. Czy dyskusje moga nabrac bardziej merytorycznego wymiaru? Wymiencie sie moze numerem GG - komunikator lepiej nadaje sie do takich rozmow. Nie rozwlekajmy niepotrzebnie watkow, bo naprawde nie czyta sie potem tego dobrze szukajac konkretnych informacji.

Pozdrawiam,

Lete

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio a widziales jak zrobiony jest w srodku 1560? pewnie nie - znow zakladasz cos czysto teoretycznie a najbardziej teoretyzujesz twierdzac ze 1560 to kicha mimo ze nigdy go nie slyszales wiec badz uprzejmy dac sobie spokoj

=> disco

Daj spokój, szkoda zaśmiecać wątek, jeśli uważasz że nowy porządnie wykonany PMA 2000 AE jest gorszy od 15 letniego niegrzebanego PMA 1560 z wyschniętymi kondkami to ok - żyj nadal w nieświadmości i zachwycaj się budżetowymi kabelkami;-)))

THE END ZNACZY KONIEC - dość off topicu :)

Bez urazy, pozdrawiam świątecznie :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zyzio jesli uwazasz ze zalozenie ze wzmak jest nowy znaczy ze:

1. wykonany lepiej niz 1560 (patrzac na brzmienie dzisiejszych budzetowych wzmakow Denona a tych sprzed lat tendencja obecna jest wsteczna - bo jak porownac np PMA 655 do 560 czy 860? te drugie graja kilka klas lepiej)

2. zmiecie 15-letniego 1560

I to jest jest dla Ciebie aksjomat to nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Ci WESOLYCH SWIAT. Oczywiscie bez urazy.

PS Dziwi mnie troche ze w ogole zabierasz glos na temat wzmacniacza o ktorym cala swoja wiedze czerpiesz z wypocin elfana (nigdy nie zdecydowal sie na odsluch porownawczy zawsze uciekal od niego jak diabel od swieconej wody mimo ze obaj mieszkamy w tym samym miescie) i opinii innych ktorzy rowniez wylacznie zakladaja ze wiedza bo na ogol nie slyszeli podobnie jak Ty. Dlaczego prosilem zebys zapytal jaro4444 houka lub markazawa? Dlatego ze oni podobnie jak ja mieli ten wzmak i moga cos o nim powiedziec z pierwszej reki. Jednak nie ma nic bardziej miarodajnego jak wlasny odsluch.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Co do kabelkow: liczy sie brzmienie. O ile pamietam Coral kosztowal ok 700zl. Audionova Nightflight na ktora sie zdecydowalem (CD - wzmak) dokladnie 1199zl - tak wiec az tak bardzo budzetowe kable to nie sa. Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

modyfikacja sprzętu audio, to nie tuning samochodu, gdzie po dodaniu turbo, nitro, chipu, lub wprowadzeniu innych zmian, powodujących wzrost momentu i mocy, powoduje polepszenie osiągów będących zasadniczym elementem jeśli chodzi o parametry auta, pomijając np, spalanie, co nie zawsze idzie w parze z osiągami, lub komfortem jazdy, lecz tu chodzi o osiągi właśnie.

Tuningując sprzęt audio, zmienia sie jego dźwięk, czyli zasadniczo to, czym dysponuje np, wzmacniacz, czyli wszystko.

Nikt nie tuninguje wzmacniaczy by zwiększyć pobór prądu, zmienić impedancję lub jego wagę.

Dźwięk jest wszystkim, co wzmacniacz oferuje.

Tuning, ten dźwięk zmienia.

To, czy dźwięk po zmianach podoba się bardziej czy mniej, zależy od tego, czy słuchacz posiada dobry słuch o ile go wogóle posiada i od jego upodobań, co jest najistotniejsze.

Jedni lubią np. kiedy syczy, inni kiedy dudni, inni kiedy jest dużo przestrzeni, inni kiedy daje czadu, itd.idt.

Niemniej, modyfikacje powodują zmianę brzmienia, tworzą coś nowego lecz, to nie znaczy, że coś lepszego lub gorszego w rzeczy samej.

Poprawa samopoczucia przy odsłuchu, to jest to, o co chodzi.

To, jest jak stringi na kształtnej pupci dziwczęcia, zamiast barchanów lub innych majtochów. Chodzi o własny gust i odnajdywanie swojego ideału.

Podobnie rzecz ma się z produktami coraz to nowymi-fabrycznymi. Każdy z nich, posiada inne parametry, przez co inaczej gra.

Dla ciekawych tematu, polecam przeczytać informacje na stronie http://kustagon.webpark.pl/main.htm

gdzie ludkowie tworzący własne konstrukcje, wyjaśniają jak i co się dzieje, by w końcu coś z tego wyszło i na koniec grało.

To, czy się to będzie podobało, zależy tylko i wyłącznie od osobistych upodobań.

>kazik-t

W aspekcie czysto subiektywnych odczuc w zakresie barwy/charakteru brzmienia masz oczywiscie racje.

Tuning ma jednak najczesciej na celu rowniez poprawe "osiagow" takiego sprzetu - w moim przypadku np. zwiekszenie mikrodynamiki, poprawa stereofonii, lokalizacji zrodel pozornych, co jest jak najbardziej wymierne.

Kwestia "smakowania" efektu i zdolnosci percepcji, taki a nie inny gust - to oczywiscie juz nieco odrebny temat ;)

Pozdrawiam,

Lete

• 7 miesięcy później...

w przyplywie wolnego czasu , wieczorem

zona wyjechala

koledzy niestety tez

chcialem tuningowac swoj pioneer a400x

kiedys tam zmienilem ampy

teraz chce zmienic diody w zasilaniu na

BYV72/200 i je zbocznikowac kondziami

zabralem sie do pracy

wyciagnolem mostek

i teraz mam dylemat

czy BYV72/200 to podwojna dioda?

fotoarkady, 13 Sie 2006, 21:20

>ups...

>myslalem , ze to watek w DIY

>

>przepraszam

W takim razie ja też przepraszam. Myślałem, że to wątek "Pioneer A-400x (tunning by Garmin)"

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

fotoarkady, 13 Sie 2006, 22:58

>parantulla, 13 Sie 2006, 22:52

>a Tobie co sie stalo!?

W sensie? Nic mi się nie stało. Ogólnie miewam się całkiem nieźle.

Chciałem poczytać o tym 400x, bo podobno całkiem fajnie to gra z moimi Jm Lab PS 5.1 i tak sobie myślę łyknąć takie ustrojstwo obadać jak to pyka, ale zanim puszczę pare setek to sobie tak śmigam to tu, to tam i czytam. Ale tu widzę to o jakimś Denonie czy Jenie gadają... a to chyba nie wiem co to za jeden.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • 1 miesiąc później...

witam,

przylcze sie do pytania. mam 4 diody mur860 onsemi. chce wyrzucic mostek i wstawic swoj. i taki maly problem: jakie i ile kondziow mam kupic? mkp, mkt - wima... jakie maja miec wartosci. moze jakis schemacik? czytalem cos o podwojnym bocznikowaniu diod, zdaje to egzamin?

z tymi kondziami jest taki problem, ze czytalem rozne opinie i widzialem rozne wartosci w koncu nie wem co wybrac.

btw. wstawial ktos do pionka ad843?

dzieki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.