Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kabla glośnikowego - sugestie.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio sprzedałem do wzmaka McIntosha kable Albedo Monolith i człowiek jest bardzo zadowolony (bo są naprawdę super), ale dla mnie olśnieniem były ( i są) wyśmiewane na forum Anticables. Grają z Baltlabem takim dźwiękiem, że....no właśnie pogoniłem bądź, co bądź hi-endowe Albedo. No i ta cena (ok. 100 USD za 2x2 mb). Hit! A może ja już głuchy jestem???

gutekbull,

w brew powszechnie przyjętym opiniom nie. Posiadam aktualnie the stream (w konfiguracji jak w o mnie) ale do twoich klocków myślałbym o aeroflex a najlepiej streamline :)

Stream jest gładki, ale nie jest tak ciemny jak VdH Wind mkII, Vdh jest dużo ciemnijeszy, Fadel jest subtelniejszy. Dodaje odrobinę swojego sosu, na tyle dużo by zauważyć, lecz na tyle subtelnie by nie przesłodzić. Nie wiem jak jest w wyższych modelach.

Koledzy mozemy sie umowic, ze kable to wielki cyrk, ale koncowy spektakl i tak zawsze bedzie nalezala do kabli z rodowodem typu Mit czy Kondo, tzn. ludzie ktorzy slysza wplyw kabla na dzwiek i swoj system skoncza wlasnie z takim kablem, a nie ...

chociaz poprobowac fajna rzecz ;-)

gutekbull=> Anticables to taki "drut nawojowy" w izolacji z pięknego , czerwonego lakieru...Link do strony producenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...o widzę, że zaczęli robi IC. Anticables kosztują tyle, że nie ma żadnego ryzyka (w razie czego odkupię), a ich wadą jest... cholerny i nieznośny...brak ewidentych wad (to co wkurza każdego audiofila). Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ludwik

Tak sie sklada, ze szukam wlasnie kabli do swojego baltlaba + Totem, najchetniej w wersji bi-wiring. Mozesz mi napisc (na priva) cos wiecej o tych kablach jak u ciebie graja. Poza tym ze maja same plusy :)

I czy je gdzies w Polsce mozna dostac lub posluchac?

Pozdrawiam

Larson

ABs

"Koledzy mozemy sie umowic, ze kable to wielki cyrk, ale koncowy spektakl i tak zawsze bedzie nalezala do kabli z rodowodem typu Mit czy Kondo, tzn. ludzie ktorzy slysza wplyw kabla na dzwiek i swoj system skoncza wlasnie z takim kablem, a nie ...

chociaz poprobowac fajna rzecz ;-) "

Święte słowa

Gutekbull

Kiedyś już Ci dobrze radziłem jak interesowałeś sie zakupem kolumn abyś baczniej przyjrzał się Thielowi, nie uwierzyłeś mi i masz teraz w domu Nautilusowe jazgotliwe nieszczęście :-)

No to może teraz posłuchaj dobrej szczerej rady - nie żałuj na kable, weź Mita, podziekujesz później. Nie wyobrażasz sobie jak one dopieszczają dźwięki, nic Ci nie będzie brakowało

pozdrawiam

hm... być może ... ( były takie diekałony masowo wywożone do Bułgarii)

Do rzeczy. W koło mnie posiadacze audionotów i innej maści kondzieli albo mają Heavens Gates- które trudno potem sprzedać za rozsądne pieniądze albo..... uzywają Argentuma i mają wszystko... w d...

Pozdr.

Zydelek

Trochę trudno mi uwierzyć, że wszyscy tak tego Argentum słuchają i koniec drogi. Jaki system taki kabel, nie wszystko bezwzględnie zagra zawsze dobrze..

Ja Mit Gutkowi wybitnie pod jego system proponuję, wcalę nie twierdzę, że wszyscy muszą grać na nim. Nautilius plus Mac to w miarę zrównoważony duet i kabel ma być neutralny. Taką moim zdaniem spełni rolę MIT w tym systemie

cles => ja jestem zachwycony 804 , a Thiel 1.6 dał tyłka - platikowy ,śmieszny dźwięk .

Nie ten wzmak do Thiela. Z kolei Thiel 2.4 w 18m2 ;-)

Mam problem innej natury z pewnych względów nie opiszę go tutaj ;-)

Dochodzi jeszcze akustyka pomieszczenia - tu są niesamowite możliwości ,znacznie większe niż w kablach.

laduje się kupę pieniędzy w sprzęt ,a to nie gra jak w salonie w TOP HI FI , dopóki nie stworzy się warunków w domu.

MIT ma w dystrybucji The hi-end albo jakoś tak.

Moim zdaniem tobie najbardziej pasowałby Magnum. Shotgun mógłby coś zgubić ze szczegółowosci, którą tak cenisz w Nordostach, choć pewien nie jestem.

cles => oczywiście , zwróć uwagę ,że już raczej nie robi się złych klockow ,są tylko źle zestawione.

(z małymi wyjątkami ;-)

A Thiel ,no cóż ........ ja przepadam za McIntoshem ;-)

>gutekbull z takimi kablami bedziesz mial problem z wypozyczeniem do odsluchu, jak sie orientujesz i dostaniesz super cene to mozna czasami zaryzykowac, jak nie wejdzie to sie bedziesz bujal ze dwa lata moze kogos trafisz, taki rynek... no chyba ze puscisz za hiper cene ;-))

cles

dzeki za odpowiedz

mam teraz w systemie interkonekt terminatora 6 /chyba najnizszy model / gra to teraz z micromega stage 6 cyriusem two z psx i pampkowymi eposami es 14 , czy myslisz ze system zauwazy lepszy interkonekt i jakich zmian mozna sie spodziewac ?

zadaje pytanie dlatgo ze mozna czasmi zakupic okacyjnie , ale niestety bez mozliwosci posluchania , zakup na allegro ebay , itp

Gutekbull

Może transparenta od Lacrimosy,ceny ma super.

TRANSPARENT AUDIO (INTERKONEKTY & GLOSNIKOWE)

TRANSPARENT AUDIO (INTERKONEKTY & GLOSNIKOWE) Standart ktora uzywa ARC, KRELL, WILSON, MARK LEVINSON, THIEL, MARTIN LOGAN & VTL w swoich labolatoriach. Transparent Audio Klasyczne Amerykanskie kable od veterana ktory to wszystko zaczol; Interkonekty Super XLR 1.0 m BMLS -$850.00 Ultra XLR 1.0 m BMLU-$1550.00 Ultra RCA 1.0 m MLU-$850.00 Reference RCA 1.0 m RSE-$1600.00 Reference XLR 1.0 m BMLR-$3050.00 Reference XL RCA 1.0 m SRXL-$3350.00 Reference XL XLR 1.0 m BRXL1-$5575.00 Kable glosnikowe Super 2.5 m MWS-$1100.00 Ultra 2.5 m MWU-$1950.00 Reference 2.5 m RSC-$4150.00 Reference XL 2.5 m RXL-$7700.00 Kabel Sieciowy Reference Power link 2.0 m-e-mail Kabel Analogowy Reference Phono 1.0 m-$800.00 Wszystkie kable NOWE z najnowsza technologia MM, cena zawiera przesylke do Polski. Zdjecie na zyczenie. PROSZE NIE PISAC E-MAILS ZAPYTANIAMI TYPU ILE KOSZTUJE 2.5M REF Z WIDELKAMI? WSZYSTKIE CENY SA PODANE CHYBA ZE INNA DLUGOSC JEST POTRZEBNA. ODPOWIADAM TYLKO NA POWAZNE PYTANIA.

kontakt: [email protected]

ogłoszenie dodano: 16-12-2005

Frank => on odpowiada tylko na poważne pytania ......... ;-)

Zabawa jest prosta, na rynku wtórnym kupię za 50 % do góra 60 % to co kosztuje w sklepie 100%

A co mogło się stać złego kabelkom jak sobie trochę poleżały i tak się najmniej starzeją z całego sprzętu.

Nie interesują mnie nowe kable.

Fotoarkady

Wpływ kabli Mita jest bardzo wyraźny, sądze, że nie miał byś najmniejszego kłopotu z docenieniem wyższego modelu na swoim sprzęcie.

Co do transparenta to wspólne są tylko puszki, dźwięk diametralnie rózny.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.