Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

@keff

w sumie to nie pomyslalem zeby tam sprawdzic... a dwa sklepy widze ze mam. i jakas promocja jeszcze jest na 10% znizki. niezle.

@kil

a nie ma w tym modelu problemu z przebiciami kolorow?

na 3 metrowy ekran miejsca tak duzo nie potrzeba. natomiast problemem moze byc znalezienie miejsca na odsuniecie sie od ekranu na tak duza odleglosc zeby oczy nie wchodzily na uszy. :)

server unreachable;--

Kolory są typowe dla LCD, czyli rewelacji nie ma (nie wiem jak ci odpowiedzieć bi nie wiem co to są przebicia kolorów), ale nie ma za to efektu tęczy, który ja widziałem w DLP - więc wybór był prosty. Poza tym to jest jeden z najciszej pracujących projektorów i uwierzcie mi nie jest bezgłośny - już wyobrażam sobie Optoma HD20 :) Wadą tego projektora dla niektórych mogą być jego wymiary, jest bardzo duży. Lens-shift też wymaga kilkusekundowej zabawy jeżeli chce się przejść z 16:9 do 2,40:1 - nie jest idealnie precyzyjny ale za te pieniądze jest ok.

@kil

>Lens-shift też wymaga kilkusekundowej zabawy jeżeli chce się przejść z 16:9 do 2,40:1 -

Poszukałem trochę informacji o tym CIH i rozumiem, że twój Epson ma anamorficzną soczewkę.

Fajna sprawa - nie zamierzam na razie zmieniać projektora, ale jak kiedyś będę to nad takim właśnie będę się zastanawiał.

Teraz kombinuje czy lepiej zrobić ekran 16:9 i zdejmowane bordery na górze i dole czy może zrobić 1.40:1 i bordery wtedy z lewej i prawej. To pierwsze rozwiązanie wydaje się oczywiste ale jakoś bardziej podoba mi się pomysł z borderami z boku. Muszę to sobie rozrysować i porównać.

Oglądanie filmu w formacie 1.40:1 na ekranie 16:9 odbiera sporo przyjemności jednak więc robiąc ejran DIY warto o tym pomyśleć.

o takie cos mnie chodzilo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

(linki podebralem z forum hdtv z lenistwa ale tego wiecej jest)

mitsu ma to swoje wylaczanie sie a epson takie cos. staram sie tylko zorientowac jak czesta jest to przypadlosc bo to, ze na forach jest duzo takich zgloszen nie oznacza, ze faktycznie jest to czeste. z zasady bardziej ludzi cignie do napisania "mam problem" niz do napisania "nie mam problemu".

a jakby tak zrobic sciane w podobny sposob do podwieszanego sufitu, wpuscic w glab ekran na pare centymetrow a po bokach zrobic ramki na szynach chowane miedzy powierzchnie sciany a ekran? akustycznie bylo by lepeiej i nawet mozna by sie pokusic o jakas automatyke do zmiany proporcji ekranu z pilota, ba mozna by w ten sposob zrobic calkowite zaslanianie ekranu jakims landszafcikiem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

popieram przedmówcę:)

Epsony nie mają anamorficznych soczewek:)

Są dwie metody na uzyskanie dobrego obrazu panoramiczengo 2.40:1 (CIH), pierwsza to wspomniana soczewka, a druga tak to zoom'owany CIH (tak jak to ma miejsce w przypadku epsona). Zoom nie wpływa w żaden sposób na jakość obrazu (tzn może nieco obniża jasność, na oko tego nie widać), najważniejsze to obraz 1080p i wtedy jest super. Nie wiem jak inne projektory ale Epson przyjmuje też sygnał 1080p 24Hz 24p co robi dużą różnicę w porównaniu np do 60Hz - po prostu jest jak w kinie.

zoom wplywa na jakosc obrazu. wykorzystujac tylko czesc soczewki pogorszysz nieznacznie jakosc. jak optyka jest dobra a zoom maly to jest na szczescie niezauwazalne.

server unreachable;--

jajcasz77, 28 Mar 2010, 10:19

>czy ktos uzywa tego cuda ASRock ION 330-BD? pytam o wrazenia

Witam ja posiadam ten model i jestem zadowolony,tutaj jest kilka opini

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Polecam.

Ukryta Zawartość

spy, 28 Mar 2010, 14:59

>A, no i ASUSy maja pilota...

ASRock również.... i BD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dokonczylem w kocu poleczke

a wczoraj wszystko ustawilem i podlaczylem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dariob polecam jeszcze zdjac oslonke przeciw oparzeniową:) glupio wygląda tymbardziej na BLACK COLOR:)

pozdrowionka dla Mczaja

sebcio

Zrób zdjęcie bez lampy, bo ta strasznie daje po sprzęcie i tak na prawdę nie widać jak to wygląda w rzeczywistości, poza tym super stolik!

mnie tez sie podoba bardziej z ciemniejszymi nozkami.

ps jak masz takie zdolnosci stolarskie to sam sobie wszystkie mebelki powinienes robic a nie zdawac sie na gotowce. vide ta komoda po lewej. ;)

server unreachable;--

A oto moje skromne w porównaniu do systemów jakie są zademonstrowane w tym poście;)

Tv: Samsung PS42C91H

Amplituner: Yamaha RX-V765

DVD: Yamaha DVD-S559mk2

BD: Playstation 3

Front: DIY na VISATON AL170 i KE25SC

Center: Acoustic Energy Aegis Evo Centre

Sorrund: Acoustic Energy Aegis Evo One

Sub: Yamaha YST-SW515

Ukryta Zawartość

post-12839-100008051 1270296875_thumb.jpg

post-12839-100008052 1270296875_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fajna aranżacja ściany ... ten zegar, ten obraz, ta lampa ... kino pełną gębą !!!

ps. a serio zmarnowany potencjał :o(

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

matee

"ps. a serio zmarnowany potencjał :o(" - masz jakiś problem? To jest pokój stołowy a nie sala kinowa.

Żal mi takich... żal.

Całkiem fajnie może tego suba wstaw gdzies z tyłu ,bo wydaje mi sie że za dużo basioru masz z przodu.Sub moze stac wszędzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi